שווקים פיננסים – 3 טיפים שכל סוחר חייב להכיר

שווקים פיננסים – 3 טיפים שכל סוחר חייב להכיר

שווקים פיננסים - 3 טיפים שיהפכו אותך למשקיע וסוחר חכם יותר השנה

לפני הכל בואו נשים לנגד עיננו את דבריו של המשקיע האגדי, בשווקים הפיננסים, ג'ורג' סורוס: "אם ההשקעה משעשעת אותך ואתה נהנה, כנראה שלא תרוויח כסף. השקעה טובה היא משעממת"

שווקים פיננסים
שווקים פיננסים

שווקים פיננסים  – מה ניתן לצפות ולחזות?

ב

ואו נודה באמת, השנה הזו בשווקים הפיננסים הייתה כמו נסיעה ברכבת הרים, מלאת מהמורות במידה שמספיקה אפילו לאנדרנלין בעצמו להסתחרר. השנה הקרובה, עלולה להיות אפילו תנודתית עוד יותר. אז, שווה להקפיץ כאן כמה סוגיות הקשורות למה למדנו משנת 2022 ואיך זה יכול לעזור לנו עם העליות והמורדות שאולי ממתינות ב-2023…

טיפ ראשון: צפו לבלתי צפוי בשווקים הפיננסים

ידוע לכל מי שעקב אחר השווקים הפיננסים בשנה האחרונה, ששנת 2022 הייתה מלאה בהפתעות: האינפלציה הגיעה למספר דו-ספרתי במדינות שונות ברחבי העולם: טורקיה 64.27% (טיקר: (TRIRYY, פקיסטן 25%, פולין 17.5%, אזור האירו 10.1%, להמשיך?) ולמעשה, קיבלנו תזכורת מאד ברורה לכך שהרבה דברים בלתי צפויים יכולים להתרחש בשווקים הפיננסים, ושהסביבה הכלכלית יכולה להשתנות מאד מהר.

כל זה לצד המון סימני שאלה שעדיין מרחפים מעל לראשנו…כמו: מה תעשה האינפלציה ב-2023? או עד כמה הרווחים של חברות הולכים להיפגע? אתם, כסוחרים עצמאיים, מוזמנים להוסיף סימני שאלה נוספים שעלולים להפתיע אותנו גם בהמשך.

לאור הנ"ל, כדאי שניגש לשנת 2023 עם מידה של צניעות, כי יש מגוון שלם של תרחישים אפשריים שיכולים להופיע השנה, והמגוון הזה הוא הרבה יותר רחב ממה שאנו רגילים עקב האירועים השונים שחווינו.

אז אל תשקיע רק בתרחיש אחד שאתה בטוח בו, וודא שאתה מבין כיצד התיק שלך עשוי לתפקד גם בתרחישים אחרים, אפילו הקיצוניים יותר. כמו כן, תמיד כדאי למצוא את האיזון הנכון בין "מיקסום התשואות שלך כשאתה צודק" לבין "הגבלת ההפסדים שלך כשאתה טועה". אגב, זה רלוונטי לכל תנאי שוק בשווקים הפיננסים באשר הם.

פעולות פשוטות שעשויות להשתלם לך הרבה יותר ממה שנדמה לך, במיוחד כשסביבת המאקרו הנוכחית הופכת את השווקים הפיננסים למאתגרים מאד:

  • צפה לבלתי צפוי
  • וודא שיש לך תכנית
  • למד מטעויות

אם השקעה משעשעת אותך ואתה נהנה, כנראה שאתה לא מרוויח כסף. השקעה טובה היא משעממת" (סורוס)

טיפ שני – וודא שיש לך תכנית לשווקים הפיננסים

אם בחרת להיכנס לכמה השקעות או עסקאות בשווקים הפיננסים בלי תוכנית ברורה לגבי מתי תמכור, או מה תעשה אם הדברים ילכו נגדך. אתה כנראה תעמוד בהמשך בפני כמה החלטות קשות לגבי מה עליך לעשות הלאה, ולא בטוח שתאהב את התוצאות. קניה ללא תוכנית מוגדרת וברורה היא אחת הדרכים הבטוחות לעשות טעויות יקרות, בשווקים הפיננסים, במיוחד בתקופות של אי וודאות.

במינימום, אתה רוצה שבתהליך ההשקעה שלך תוכל לענות על כמה שאלות חשובות. אמנם זה לא ירגש אותך כמו לקרוא על איזו טכנולוגיה חדשנית, אבל זה בהחלט יתגמל אותך הרבה יותר.

שאלות כמו: מהו טווח זמן ההשקעה שלך? איזה הפסד מקסימלי אתה מוכן לספוג? איך אתה מאתר ומחליט במה להשקיע? אילו הערכות אתה עושה בתהליך המקדים? האם יש לך סגנון השקעה מסוים וברור (צמיחה, ערך, מומנטום)? מתי אתה קונה – ומתי אתה לא קונה? מתי את מוכר – ומתי אתה לא מוכר? כיצד אתה מעריך את הסיכונים העיקריים לתיק שלך? איך אתה מוודא שהתיק שלך לא ירד לטמיון ? מתי אתה מאזן מחדש?

שווקים פיננסים, השווקים הפיננסים
שווקים פיננסים

נחשו מה? ברגע שתהליך ההשקעה בשווקים הפיננסים ברור לכם, נותר לכם רק לכבד אותו

אז נכון, קל יותר לדבר מאשר לעשות, כי כבני אדם אנו נתונים להטיות התנהגותיות שהרבה פעמים דוחפות אותנו לקבל החלטות גרועות (כמו קנייה ברמות מחיר גבוהות, או מכירה בתחתית). היות ונושא ההטיות דורש כתבה שלמה בפני עצמה, רק נציין שהמוח האנושי שלנו נוטה להסיק מסקנות דיי מהר כשהוא מתבסס על נתונים מועטים מאוד.

כלומר, אנחנו כבני אדם נוטים דיי מהר להעריך (פחות או יותר) מה הסבירות של אירוע כלשהו להתרחש בפועל. לדוגמה, אם ראינו בחדשות תוכן על תאונת רכבת, אנו מייד מגדילים את ההערכה שלנו לגבי הסיכויים שהרכבת תתקלקל גם אם זה לא לגמרי רציונאלי.  הטיות יכולות לגרום לנו לפגוע בתהליך קבלת ההחלטות שלנו ולקפוץ למסקנות לא נכונות, שרלוונטיות גם בעולם ההשקעות.

לכן, מומלץ ללמוד מהן ההטיות שלך ולצמצם את ההשפעה שלהן כמה שאפשר. גם אם זה לא מהנה כמו טיול נחמד בפארק, זה בוודאות יעזור לתיק ההשקעות שלך.

סיכום טיפ שני

לסיכום טיפ זה, ראשית, למד על ההטיות ההתנהגותיות השונות שלך (לכולנו יש). שנית, נסה לזהות לאילו מהן יש את ההשפעה החזקה ביותר עליך. ולבסוף, עשה פעולות כדי להגביל את הנזק שלהן באמצעות פעולה פשוטה: הכן רשימה של "בדיקה התנהגותית" לפני שאתה מקבל החלטת השקעה כלשהי. במילים אחרות, שאל עצמך שאלות פשוטות כמו: "האם אני באמת מכבד את תהליך ההשקעה/המסחר שלי כאן?" או "האם הרגשות שלי משתלטים עליי והם אלה שמניעים את ההחלטה שלי כרגע?" אתה עשוי להיות מופתע עד כמה רשימה פשוטה כזו יכולה לעזור לך להימנע מטעויות מטופשות ובעיקר – יקרות!

טיפ שלישי – למד מהטעויות שעשית השנה בשווקים הפיננסים השונים

כולם עושים טעויות נקודה. וכמה שזה ישמע מפתיע…זה לאו דווקא דבר רע: על ידי למידה מהטעויות,  תוכל להיות בעמדה הרבה יותר טובה להתמודד עם מה שעשוי לבוא בהמשך. אז ממש עכשיו, כשהשנה החדשה רק התחילה, זה זמן טוב לסקור את החלטות ההשקעה שקיבלת בשנה שעברה ולחשוב על החוזקות והחולשות שלך.

האם היית בטוח בעצמך יתר על המידה? האם הרגשות שלך נתנו את הטון? האם התמקדת יותר מדי או פחות מדי בתמונת המאקרו? מומלץ לנסות לזהות לפחות 5 טעויות ולהעלות הכל לכתב: מה בדיוק עשית לא בסדר ולמה, מה למדת מזה, ואיך תוודא שזה לא יקרה שוב.

ומה הטיפ המוביל שלנו לסיום?

הטיפ המוביל שלנו לשנה הנוכחית שרק החלה היא לנהל יומן מסחר/השקעות. על ידי כתיבת כמה משפטים על ההשקפות שיש לך על השווקים הפיננסים ותיעוד פעולות ההשקעה/המסחר שלך, יהיה לך סיכוי גבוה יותר לאתר דפוסים והטיות וכך לזהות את החולשות שלך. זו פעולה שעשויה להשתלם הרבה יותר ממה שנדמה לך, במיוחד כשסביבת המאקרו הנוכחית הופכת את עולם ההשקעות למאתגר מאד.

אין בכתוב כל המלצה לקניה/מכירה/החזקה של ניירות הערך המוזכרים בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לנקוט בגישה ביקורתית ולעשות מחקר עצמאי בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

הצטרף אלינו היום ותהנה מפלטפורמת מסחר במניות הטובה בעולם.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

גילוי נאות: מאמר זה מיועד למטרות חינוכיות בלבד. אף אחת מהדוגמאות לא צריכה להיחשב כהמלצות מסחר.

דילוג לתוכן

    פתיחת חשבון

    מאשר קבלת חומר פרסומי ושיווקי מחברת עלית פלטפורמס בעמ ו/או או כל צד ג מטעמן ו/או או הקשור אליהן