רווחי חברות שבעת המופלאות על סדר היום

רווחי חברות שבעת המופלאות על סדר היום

רווחי חברות שבעת המופלאות על סדר היום

ענקיות הטכנולוגיה עשויים לסמן את כיוון השוק, על רקע הערכות לצמיחה מתמתנת

שבעת המופלאות מדווחות השבוע (מטא, מיקרוסוט, אמזון ואפל). אלה אותן המניות שעשו את כל העבודה עבור מדד S&P 500 בשנתיים האחרונות. לכן, משקיעים יבחנו כל טיפת זיעה כאשר מיקרוסופט, אמזון, מטא ואפל תדווחנה השבוע. ההערכות הן שארבע החברות הללו, יחד עם אלפבית, אנבידיה וטסלה – תדווחנה על רווחים שגדלו בכמעט 15% ברבעון האחרון, בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. אין ספק שמדובר בתמונת מצב טובה, אבל היא חלשה בהשוואה לרווחים שהושגו בשנתיים האחרונות.

אך יש לשים לב לכך שזה לא כל הסיפור ויותר מכך, זה גם לא כל השוק. אם היינו מוציאים מהמשוואה את המניות המופלאות, שאר הרווחים של מדד S&P 500 היו לפי ההערכות מתרחבים ב-5% ברבעון האחרון וזה אמנם הרבה יותר נמוך, אבל זה למעשה שיפור בהשוואה לרבעונים האחרונים. ועם צמיחת הרווחים שמתפשטת כעת לשוק הרחב יותר, יש תקווה חדשה שמניות ארה"ב עשויות לחוות התאוששות מאוזנת ובת קיימא יותר לאחר ירידה של כמעט 10% עד כה השנה.

יש לציין שחלק ניכר מזה יהיה תלוי באופן שבו הכלכלה האמריקאית תחזיק מעמד. מודל GDPNow של הבנק הפדרלי של אטלנטה, שהוא מודל שימושי המספק הערכות צמיחה בזמן אמת תוך שהוא מתבסס על הנתונים העדכניים ביותר, צופה שהתפוקה הכלכלית של ארה"ב ירדה מעט ברבעון הראשון לעומת הרבעון הקודם.

GDPNow - התפוקה הכלכלית של ארהב ירדה מעט ברבעון הראשון לעומת הרבעון הקודם.
GDPNow - התפוקה הכלכלית של ארהב ירדה מעט ברבעון הראשון לעומת הרבעון הקודם.

אופטימיות זהירה

כלכלנים, לעומת זאת, אופטימיים יותר, וצופים צמיחה שנתית של 0.3%. זה כמובן טוב יותר ממצב של התכווצות, אך זה עדיין מייצג האטה גדולה מהקצב של 2.4% של הרבעון הרביעי. כמובן שכל ההערכות הללו יכולות לקבל כיוונים אחרים משום שהכל קורה על רקע תכנית המכסים הלא יציבה של טראמפ, גם  הריצה של החברות לייבא סחורות שראינו לקראת ההיטלים החדשים כנראה עיוותה את נתוני הרבעון האחרון, ומציגה אותם אחרת ממה שהם באמת. למעשה, ההשפעה האמיתית על השקעות עסקיות והוצאות של צרכנים כנראה תהיה ברורה יותר רק בעוד שלושה חודשים.

לכן כרגע, כל העיניים נשואות לשאלה האם ענקיות הטכנולוגיה של ארה"ב יכולות להציג רווחים חזקים והאם הכלכלה עשויה להתקרר מספיק כדי לגרום לפדרל ריזרב לחשוב לפחות על הורדות ריבית בהמשך הדרך. כי הדברים האלה ביחד יכולים ליצור איזון מספיק חיובי שיכניס את המשקיעים למצב רוח טוב יותר.

למה זה חשוב?

קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הורידה את תחזיות הצמיחה העולמיות שלה (שוב), וזאת בעיקר בגלל סערת המכסים המתמשכת. נכון להיום, הקרן צופה שהכלכלה העולמית תצמח רק ב-2.8% השנה שזה הקצב החלש ביותר מאז מגפת 2020. לגבי ארה"ב, קרן המטבע הבינלאומית אמרה שהיא צופה שמתחים הקשורים לסחר יכבידו על הצמיחה וידחפו את המחירים כלפי מעלה, והיא צמצמה את תחזית הצמיחה שלה לשנת 2025 ל-1.8% בלבד תוך שהיא העלתה את התחזית שלה לאינפלציה ל-3%.

גם סקר המשקיעים האחרון של ג'יי.פי. מורגן מצביע על תחזית כלכלית קודרת לארה"ב, כאשר 495 משקיעים צופים סטגפלציה (מצב שבו האינפלציה ממשיכה לעלות אך הצמיחה הכלכלית נשארת תקועה)  ולא מיתון. הצפי הוא לאינפלציה העולה על יעד 2% של הפד וחלק מהתחזיות אפילו מעריכות שהאינפלציה תעלה מעל 3.5%. נראה שמדיניות הסחר של טראמפ עדיין נתפסת כגורם מכריע בכלכלה, מה שמסבך עוד יותר את התחזית.

לכן זה לא מפתיע שמשקיעים מחפשים נכסי מקלט בטוח. מחיר הזהב קפץ לאחרונה מעבר ל-3,500 דולר בפעם הראשונה אי פעם לאחר שהנשיא דונלד טראמפ איים להדיח את ראש הפד מתפקידו  (אם כי בינתיים הוא הספיק לחזור בו), מה שעורר חששות לגבי העצמאות של הבנק המרכזי. מחיר הזהב לא נשאר שם זמן רב כי נראה שהסוחרים מכרו כדי לנעול רווחים, במיוחד בהמשך השבוע כשהמניות והדולר התחילו להתאושש. ובכל זאת, הזינוק בזהב מראה לנו שבזמנים של אי ודאות, אנשים עדיין יפנו לזהב כמקלט בטוח. לכן ברורה מדוע גולדמן זאקס למשל, העלה לאחרונה את תחזית המחיר שלו לזהב ל-3,700 דולר עד סוף השנה.

לסיכום, השבוע ענקיות הטכנולוגיה מדווחות, וכולם דרוכים לבחון את הרווחים שלהן על רקע האטה כלכלית ואיומי סטגפלציה. למרות צמיחה מרשימה של כ-15% ברווחי שבעת המופלאות, התמונה הכללית מצביעה על האטה יחסית לעבר, לכן כדאי לעקוב אחר ההתפתחויות ולנקוט משנה זהירות.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

מעוניין להתחיל לסחור כמו המקצוענים? הצטרף אלינו היום ותתחיל להנות ממערכת המסחר העצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

דילוג לתוכן

    פתיחת חשבון

    מאשר קבלת חומר פרסומי ושיווקי מחברת עלית פלטפורמס בעמ ו/או או כל צד ג מטעמן ו/או או הקשור אליהן