מניית עליבאבא – מלכודת ערך או חושך לפני עלות השחר?
משקיעי על ומקורבים קונים לאחרונה את עליבאבא – שנסחרת לפי הערכת שווי זולה ומתהדרת בתוכנית רכישה עצמית אטרקטיבית
לפני שנעמיק במניית עליבאבא, מן הראוי להתייחס לסין משום שהמניות הסיניות מושפעות מתמונת מצב המאקרו בסין. מבחינת הפופולאריות של סין, השווקים ההודיים גנבו לה את ההצגה. המניות בהודו מקבלות אהבה רבה וסין מקבלת כתף קרה. אבל פופולריות היא דבר תנודתי. וכבר עכשיו יש משקיעים שקונים את סין למרות הכל ולכן זה מעניין לבחון יותר לעומק את העניין.
מה קורה עם המניות הסיניות?
באופן כללי, מה שמניע את מחירי הנכסים זה זרימה של כסף ובשנים האחרונות אפשר היה לראות שמיליארדי דולרים יצאו ממניות סיניות. ומה הסיבה לכך? בשתי מילים – צמיחה כלכלית: כשהצמיחה מתחזקת, שוק המניות בדרך כלל הולך אחריה. כלכלת סין די פיגרה לאחרונה כתוצאה ממשבר שקשור לרכוש ומתיחות גיאופוליטית גוברת, לכן המשקיעים חיפשו לרעות בשדות אחרים.
מניות סיניות – הזדמנות או מלכודת?
מכיוון שהמניות של סין נראות כעת זולות בצורה מפתה, השאלה של המשקיעים היא האם המניות הללו הן מלכודת ערך או שמדובר בהון עשוי להיטיב פיננסית עם משקיעים אמיצים.
תמונת המאקרו של כלכלת סין לא ממש בהירה, הצמיחה הכלכלית שלה צפויה להאט ל-4.6% השנה ול-4.1% בשנה הבאה (לפי קרן המטבע הבינלאומית). אך בגדול, סין אמורה לצמוח מהר יותר מהרבה כלכלות גדולות, והמניות שלה נסחרות עם הערכות שווי זולות, גם אם כאמור, משקיעים נטשו את המניות הסיניות.
ראינו מצבים דומים כאלה בעבר: למשל, בסוף שנות ה-80, בועת הרכוש של יפן התפוצצה, ועוררה הרבה דאגות בדיוק כפי ששוק הנדל"ן של סין עושה בימים אלה. אך יש כאן הבדל מרכזי והוא קשור להערכות השווי. המניות יפניות אז נסחרו סביב יחס P/E של פי 60, שהיה גבוה אפילו לאותה תקופה ואילו שוק המניות הסיני נסחר בזול, בסביבות יחס מחיר לרווח של פי 9.
עכשיו, זה לא בהכרח אומר שזה הזמן הנכון לקנות. ויש אפילו כמה גורמים שהזהירו לגבי המניות סיניות שמדובר במלכודת ערך – והכוונה בכך היא שנכס שלמרות שהוא זול יחסית מבחינה היסטורית (וגם זול ביחס לעמיתים שלו), סביר להניח שהוא יירד עוד יותר בערך שלו והאמת היא שעד עכשיו הם צדקו.
ובכל זאת, כדאי גם לזכור שההון מעדיף את משקימי הבוקר או את האמיצים ולפעמים דברים יכולים להיראות הכי חשוכים לפני עלות השחר.
מניית עליבאבא הסינית
מכיוון שהמניות של סין נראות כעת זולות בצורה מפתה השאלה הקשה ביותר עבור משקיעים היא האם כדאי ללכת על מניות סיניות כעת בדגש על מניית עליבאבא ואם כן, כמה.
אז יש כמה דברים שכדאי לציין בהקשר להשקעה במניות סין בכלל ועליבאבא בפרט. ראשית, הרשויות הסיניות המשיכו לחזק את שוק המניות, להגביל את השורטים, להחליף את הרגולטור הראשי לניירות ערך, ולקנות מניות בתעודות סל הנסחרות באופן מקומי ובבנקים הגדולים במדינה. כלומר, היא די מתאמצת לתגבר את השוק שלה.
שנית, כמה ממנהלי הכסף הגדולים בעולם קנו את עליבאבא לאחרונה. מייקל בורי המוכר לנו מ- "השורט הגדול" הגדיל את הפוזיציה שלו ב-50%, מה שהפך אותה לפוזיציה הגדולה ביותר בתיק המניות שלו; דיוויד טפר מאפלוסה הגדיל את אחזקתו ב-21%; ג'ק מא, המייסד השותף לשעבר של עליבאבא הגדיל את חלקו, וג'ו טסאי, היו"ר והמייסד הנוכחי של עליבאבא, קנה 157 מיליון דולר נכבדים באמצעות חברת ההשקעות המשפחתית שלו.
חשוב לומר שעצם העובדה שכמה משקיעים מפורסמים ומייסדי החברה רכשו מניות של עליבאבא ברבעון האחרון, לא אומר שאנחנו צריכים ללכת בעקבותיהם. כי הם יכולים ליפול בדיוק כמו כל אחד אחר – ולמעשה, עם המחיר שבו עליבאבא נמצאת עכשיו, יכול להיות שכולם הפסידו קצת כסף על הרכישות האחרונות שלהם. מצד שני, אי אפשר להתעלם מהעובדה שאותם משקיעים גדולים בדרך כלל יודעים מה הם עושים והמייסדים השותפים מכירים את העסק טוב יותר מכולנו. זה גורם לך לחשוב האם הם יודעים משהו שאנחנו לא…
עליבאבא זולה
מניית עליבאבא נסחרת ביחס מחיר לרווח של פי 8 ויש לה מטען של מזומנים נטו במאזן (הכוונה למזומן פחות חוב) – של כ-62 מיליארד דולר. אז אם לוקחים גם את המזומנים האלה בחשבון, מקבלים יחס P/E של פי 5.3 בלבד וזה די נמוך.
בנוסף, כמות המזומנים הגדולה שיש לה, יחד עם היכולת שלה ליצור כ-23 מיליארד דולר במזומן מדי שנה, אפשרו לה להגביר את תוכנית הרכישה העצמית של המניות שלה ב-25 מיליארד דולר כשהודיעה לאחרונה על תוצאות רבעוניות
מבחינה פונדמנטלית, לחברה יש קצב צמיחת רווח שנתי של 8% לחמש שנים, אם כי הנתונים הפונדמנטלים נחלשו במידה ניכרת ברבעונים האחרונים. לפי זקס, עליבאבא צפויה להרוויח 8.80 דולר למניה בשנת הכספים הנוכחית שלה 2024, עלייה של 11% בהשוואה ל- 2023, והצפי הוא שהצמיחה תאט מעט בשנת הכספים 2025, עלייה של 3% ל-9.10 דולר.
התמונה הטכנית של באבא
טכנית, קו החוזק היחסי של עליבאבא RSI)) נמצא במגמת ירידה חדה לאחר מספר חודשים של ביצועים נמוכים לעומת S&P 500, כרגע הוא ממוקם מתחת לרמת 50 (קו אדום באינדיקטור RSI). משקיעים שלוקחים בחשבון את התנאים הטכניים, ירצו להמתין לפריצת רמת 50.
האם כדאי לקנות מניית עליבאבא?
מניית עליבאבא מנסה לטפס מהשפל ולצאת ממגמת ירידה עם אך היא עדיין נסחרת מתחת לממוצעים הנעים 20,50 ו – 200 ימים שלה.. עם המוכרים שעדיין מכתיבים את הפעולה היא לא מעודדת את המשקיעים הטכניים למהר לקנות אותה.
אך יחד עם זאת, מהלך מעל ממוצע נע ה-50 יום שנמצא כרגע בסביבות 84, יהיה איזור שכדאי לבחון אותה לכניסה. יעד מחיר של אנליסטים עומד על 106.74$
לסיום, יתכן וכל הנ"ל אולי לא משהו שיענה על השאלה האם זה החושך שלפני עלות השחר, או שמא כל זה מלכודת ערך גדולה, אבל ברמות האלה, אפשר פשוט לשקול חשיפה קטנה לעליבאבא או למניות סיניות כי יתכן וזה עשוי להיות שווה את הסיכון.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של מניות סיניות בכלל ועליבאבא בפרט. ככלל, חובה על הקורא/ת לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
מעוניינים להשקיע במניית עליבאבא? זה הזמן להתחיל לסחור במניות. הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
אנבידיה מתכוננת לפרסם את דו"ח הרווחים הרבעוני שלה, אירוע שעשוי להשפיע על שוק המניות בארה"ב, במיוחד על מגזרי הטכנולוגיה והבינה המלאכותית
הזהב נשאר בחירה מובילה גם לאחר שהמחיר שלו עלה בשנה האחרונה בכמעט 40% וזאת למרות שאין כרגע תנאים שתומכים בזהב כמו...
מניות דיבידנד משלמות חלק מהרווחים של החברה לבעלי המניות, מה שאומר שאתה למעשה מקבל תזרים קבוע של הכנסה פסיבית