ירידות בשוק ההון - ענקיות הטכנולוגיה חוות הפסדים עצומים כשערך השוק יורד כמעט טריליון דולר
ענקיות הטכנולוגיה חוטפות מכה עצומה, כששבע המופלאות מאבדות כמעט טריליון דולר בשווי שוק. חששות המשקיעים מפני מיתון בארה"ב והקיצוץ של ברקשייר האת'ווי במניות אפל גם הן הציתו מכירה רצינית
'שבעת המופלאות' – טיטאניות טכנולוגיה כמו אפל, אנבידיה, אלפבית , אמזון, מטא, מיקרוסופט וטסלה – חוות ירידות משמעותיות. אפל ואנבידיה מובילות את כל ההפסדים הללו שנגרמו כתוצאה מהחששות לגבי מיתון אפשרי.
ואם זה לא מספיק, אז וורן באפט (ברקשייר האת'ווי) חתך מניות של אפל מתיק ההשקעות שלו וזה קרה "רגע" לפני שהשווקים התחילו לצנוח. אז אפשר לומר שכמות המזומנים של וורן באפט גדלה בהרבה לאחרונה, במיוחד לאחר שכאמור, שברקשייר האת'וויי חתכה את ההחזקות שלה באפל בכמעט 50% ברבעון השני. אבל חשוב לציין שלא מדובר בצעד אישי כלפי חברת אפל, כי אפל היא עדיין ההחזקה הגדולה ביותר של ברקשייר.
למעשה, ברקשייר מכרה מניות במשך שבעת הרבעונים האחרונים ברציפות. בפועל, ברקשייר השילה מניות של 90 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה, כאשר 75 מיליארד דולר מתוכם חוסלו ברבעון האחרון בלבד. נציין שלא רק אפל על הכוונת שלו כי החברה גם קיצצה כמעט 9% מהמניות שלה בבנק אוף אמריקה שזו ההחזקה הגדולה השנייה שלה, מאז אמצע חודש יולי.
התזמון הוא הכל…
אפשר לומר שוורן באפט תזמן היטב את העסקאות שלו: הוא מכר מניות בזמן שמדד ה- S&P 500 הגיע לשיא באמצע יולי. אמנם אי אפשר לדעת מה באפט חושב – אבל כל המכירות שלו יכולות להצביע על כך שהוא פסימי לגבי שוקי המניות בעולם או מאמין שהיוזמות של הבינה מלאכותית דיי מאתגרות את אפל. ואם הוא מצפה לשינויים בכל הקשור להצלחות של חברות כאלה ואחרות, אז כנראה שלא יזיק להחזיק יותר מזומנים שיהיו בהישג יד.
יכול להיות שבדומה למשקיעים רבים אחרים, גם לך המכירה המדוברת ביותר היום של 50% ממניות אפל על ידי באפט עשתה משהו בבטן, במיוחד כשהבורסה השבוע כל כך תנודתית וסימני השאלה הולכים ומתרבים. אבל חשוב גם לזכור שלא כדאי לסמוך רק על משקיע אחד שיעצב את ההשקפות הפיננסיות שלך ולמען האמת, אפילו העסקאות של ברקשייר לא בהכרח משקפות את ההשקפה האישית של באפט. עם זאת, דבר אחד ברור: באפט לא מפחד להחזיק מזומנים. אז כל מי שלא בטוח כרגע במה כדאי להשקיע, יכול לעשות את אותו הדבר ולנעול כמות של מזומנים ללא סיכון.
אז לאחר שוורן באפט צמצם בחצי את ההשקעות שלו באפל. ולאחר הדו"ח התעסוקה והייצור בארצות הברית ביום שישי שדחפו את המשקיעים לעבר נכסים בטוחים יותר, והגבירו את הסיכוי להורדת ריבית המניות של אלפבית, אמזון, אפל, מיקרוסופט וטסלה צנחו עד 12.2% במסחר המוקדם. גם יצרניות השבבים, כגון: ,AMD אינטל, SMC וברודקום, ירדו ב-10.3%, אם כי במהלך שעות המסחר הרגילות הן ניסו להתאושש.
בנוסף, אנבידיה נפגעה מהחדשות ששבבי הבינה המלאכותית שלה עשויים להיתקל בעיכובים עקב פגמים בתכנון, שישפיעו על לקוחות גדולים כמו מטא, גוגל ומיקרוסופט כשהמשמעות של העיכובים היא שמשלוחים גדולים לא צפויים לצאת עד הרבעון הראשון של 2025, והחששות עלו עוד יותר כשהציפיות הגבוהות לתשואות שהיו למשקיעים בעניין השקעות בבינה מלאכותית לא באו לידי ביטוי באופן מספק והשפיעו על הרווחים של אמזון, מיקרוסופט ואלפבית.
נחיתה קשה של הטכנולוגיה
המכירה האדירה במניות הטכנולוגיה זעזעה את השווקים, והדגישה שהתנודתיות קשורה לאי ודאויות מבחינה כלכליות ולהתפתחויות ספציפיות הקשורות למגזר הטכנולוגיה. מניות עם ביצועים גבוהים נראו עד לא מזמן מבטיחות כל כך … עד לשלב שבו פורסמו נתונים כלכליים שונים לצד החלטות אסטרטגיות של חברות עמידות כמו ברקשייר האת'ווי שגרמו לזעזוע. כתוצאה מכך, המשקיעים במגזר טכנולוגיה חייבים עכשיו לנווט את דרכם באופן זהיר יותר, ולצפות לסימנים של אחד מהשניים – חוסן כלכלי או הידרדרות נוספת.
התמונה הגדולה יותר: הערכה מחדש של הטכנולוגיות
התפיסה ש'שביעית המפוארת' לא יכולות ליפול, נמצאת במבחן. אנליסטים מעריכים שההצלחה המנופחת שלהן הובילה לתגובות שוק אכזריות כשהן פספסו את ההערכות האנליסטים. האירוע הזה מדגיש את הפגיעות של מגזר הטכנולוגיה לתנאים מאקרו כלכליים. היות ומתחילים להבין שהשקעות בבינה המלאכותית מניבות תשואות בקצב איטי יותר מהמצופה, אולי כדאי לעשות הערכה מחודשת של מסלולי הצמיחה של מניות הטכנולוגיה לטווח ארוך יותר.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
הצטרף אלינו היום והחל לסחור עם פלטפורמת מסחר בשוק ההון הטובה בעולם עם אפליקציית מסחר בשוק ההון מתקדמת ביותר וכלי ניתוח נוספים.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
עם תחזיות הכנסה מרשימות ושוק שבבי הבינה המלאכותית בצמיחה מתמדת, ברודקום מתמקמת כאחת המובילות. האם זה הזמן להשקיע?
מנכ"ל אנבידיה חושב שרובוטים דמויי אדם הם הדבר הגדול הבא בעולם הבינה מלאכותית (AI) שמביא עימו גם הזדמנויות השקעה
לאחר טלטלות בשוק המניות ושינוי במגמות הריבית, יפן מתמודדת עם אתגרים והזדמנויות חדשות שיניעו את הכלכלה שלה קדימה
מגמות עולמיות, סיכונים אזוריים והשפעות כלכליות שעשויים להשפיע על זירת ההשקעות בעולם בשנת 2025. על איזה שווקים כדאי לעקוב?
תחזית ההפנקות לשנת 2025 נראית הרבה יותר מרגשת להנפקות השנה משנת 2024, עם חברות מתמהיל מגוון של תעשיות וגיאוגרפיות מעניינות
שבעת המופלאות הפגינו השנה ביצועים מרהיבים והן אחד הכוחות הגדולים שהניעו את העליות בשווקים, זה התאפשר בעיקר בגלל הפריחה של הבינה המלאכותית
עם תחזיות הכנסה מרשימות ושוק שבבי הבינה המלאכותית בצמיחה מתמדת, ברודקום מתמקמת כאחת המובילות. האם זה הזמן להשקיע?
מנכ"ל אנבידיה חושב שרובוטים דמויי אדם הם הדבר הגדול הבא בעולם הבינה מלאכותית (AI) שמביא עימו גם הזדמנויות השקעה
לאחר טלטלות בשוק המניות ושינוי במגמות הריבית, יפן מתמודדת עם אתגרים והזדמנויות חדשות שיניעו את הכלכלה שלה קדימה
מגמות עולמיות, סיכונים אזוריים והשפעות כלכליות שעשויים להשפיע על זירת ההשקעות בעולם בשנת 2025. על איזה שווקים כדאי לעקוב?