מסחר בחוזים עתידיים - המדריך המלא!
הירשמו ל- TradeStation ותתחילו לסחור כמו מקצוענים בחוזים עתידיים
בין אם אתם סוחרים במניות, סחורות, מטבעות או מדדי שערי ריבית, TradeStation מעניקה לכם מערכת מסחר בחוזים עתידיים עם כלי ניתוח וגרפים מתקדמים, עומק שוק בזמן אמת ומסחר במהירות האור, בנוסף למשאבי תמיכה ולמידה עטורי פרסים.
רק $1.5 לחוזה מיני (פירוט עלויות).
רק $0.5 לחוזה מיקרו (פירוט עלויות).
מהם חוזים עתידיים ומה השימוש בהם?
חוזה עתידי, הוא סוג של נייר ערך המעניק לסוחר את הזכות לקנות או למכור מוצר במחיר קבוע ביום מסוים בעתיד. המוצר הזה הוא בדרך כלל סחורה כמו זהב, תירס, נפט גולמי, אג"ח, מטבעות בינלאומיים או מדדי מניות מרכזיים בשוק.
החוזים העתידיים נקראים נגזרים משום שהמחירים שלהם נקבעים ע"פ מחירי מוצר אחר. במקרה זה, בהתאם למחירים של שווקי המסחר המיידים (שווקים שבהם התמורה היא מיידית).
סוגים של חוזים עתידיים
- חוזים עתידיים על מדדים – מדובר בחוזים שעוקבים בעצם אחרי מדדים מסויימים. ניתן לרכוש חוזה עתידי על מדד כלשהו ולמעשה להעריך האם המדד יעלה או ירד בטווח זמן מסוים. בתוך החוזים העתידיים האלה תוכלו למצוא חוזים על מדד ה- S&P500 האמריקאי, הראסל 2000, דאו ג'ונס 30,מדד ה- FTSE100, מדד הנאסדק 100, DAX30 ועוד מדדים רבים מכל הבורסות בעולם.
- חוזים עתידיים על סחורות – מדובר למעשה על חוזים שעוסקים בסחורות "אמיתיות" לגמרי, מוחשיות, המאפשר לסוחרים פרטיים ועסקיים לנהל סיכונים ולהעלות ספקולציות לגבי תנועות המחיר העתידיות של חומרי גלם חיוניים, למשל: פולי קפה, סויה, בשר, חלב, אורז, זהב, גז טבעי, נפט ועוד.
- חוזים עתידיים נאסדק – זהו למעשה מכשיר פיננסי העוקב אחר התנהגות מדד נאסדק 100, כלומר, כאשר המדד יעלה, גם החוזה העתידי יעלה ולהפך.
החוזים העתידים על מדד הנאסדק 100, נסחרים בדיוק כמו כמו תעודת הסל (QQQ) העוקבת אחר מדד זה ובדיוק כמו מניות, משמע מסחר בהם מתבצע באמצעות אותן הפקודות המתבצעות במסחר "רגיל" , קרי באמצעות פקודות לימיט, מרקט וכו'. - חוזים עתיידים על נפט – כמו על הרבה סחורות אחרות, גם על הנפט קיימים חוזים עתידיים. לדוגמא חוזים עתידיים על נפט מסוג Western Texas Intermediate (WTI) וכן חוזים על נפט ברנט.
לסחור בבורסה בלי להכיר חוזים עתידיים זה כמו להיכנס לים בלי מציל
בשנים האחרונות יותר ויותר סוחרים ומשקיעים מגלים עניין במסחר בחוזים עתידיים. לאלו מכם שלא מכירים את המכשיר הפיננסי הזה, נסביר כי חוזה עתידי הוא כלי העוקב אחר נכס בסיס כלשהו (בלשון המקצועית זה נקרא נגזרת על נכס הבסיס לדוגמא מניה X או מדד כדוגמת מדד S&P 500). כדי לפשט עוד יותר, נבהיר כי לא מדובר בחיזוי כלשהו, אלא בחוזה בין שני צדדים על מחיר עתידי של מדד, מטבע, מניה או סחורה כלשהי.
לדוגמא, אם הנכם סבורים שמחיר מדד ה-S&P 500 האמריקאי צפוי לעלות, ממש כמו בתעודת סל העוקבת אחריו, תוכלו להיכנס לפוזיציית לונג ולהרוויח מכך במידה והמחיר אכן יעלה או לדוגמא, אם אתם סבורים שמחירי הנפט בשמיים היום והנם צפויים לרדת, תוכלו לפתוח פוזיציית שורט על החוזה העתידי של הנפט ולהרוויח במידה והמחיר אכן ירד.
יתרונות מסחר בחוזים עתידיים
- מינוף. שלטו בפוזיציה בעלת ערך גבוה עם הון קטן יחסית.
- גיוון. הרחיבו את המסחר שלכם לאפשרויות של מעל ל150 חוזים עתידיים.
- נזילות. נהלו עלויות מסחר ביעילות בשווקים בעלי נזילות גבוהה.
- מסחר מסביב לשעון. נצלו את היתרון במסחר של כמעט 24 שעות ביממה.
- קל יותר לקחת שורט. ללא ההגבלות המקשות על הלוואות כמו אלו שתקפות במניות.
- שיפור השקיפות הקיימת במסחר.
- הגדלת היחס שבין כמות הביטחונות הנדרשים לבין גודל הפוזיציה והרווח/סיכון הפוטנציאליים בעסקה.
יתרון נוסף הינו היכולת להתמחות ולהתמקד במס' מצומצם של מכשירים פיננסים!
הסוחר הממוצע לרוב יתחיל את יום המסחר שלו הרבה לפני שיכנס לעסקה הראשונה באותו היום. הכוונה היא שלפני כל עסקה, לרוב, ידרש הסוחר לבצע מחקר כלשהו על המניה (אלא אם כן הוא סתם מהמר…), בין אם מדובר בניתוח טכני או פונדמנטלי, כדאי לעבור על חדשות הקשורות למניה, דוחות, להסתכל על הסקטור, ולחפש מידע.
עכשיו תכפילו את כל המאמץ הזה בכמות המניות שהסוחר חושב לסחור עליהם, בין אם זו מניית APPLE, AMAZON , META או AMD ואולי בכלל אתמול הוא סחר על מניות מהסקטור הטכנולוגי אבל היום הסקטור של הפארם יותר קורץ לו, וכך חוזר חלילה.
לעומתו, במקום להתחיל כל יום בחיפוש אחר מניות ולבזבז זמן ומאמץ, סוחר החוזים יכול פשוט להתמקד במס' מצומצם של חוזים, להכיר אותם היטב, את ההשפעות עליהם, התנועה שלהם ולסחור רק עליהם, כי בסופו של יום, כמו בכל מקצוע אחר, התמחות, היא כלי עוצמתי ביותר וכמו שברוס לי אמר פעם- "איני מפחד מן האדם שתרגל עשרת אלפים בעיטות פעם אחת, אך אני מפחד מן האדם שתרגל בעיטה אחת, עשרת אלפים פעמים".
חוזים עתידיים נסחרים על ידי שלוש קבוצות עיקריות של סוחרים בשוק ההון:
- סוחרים מסחריים גדולים – שקונים ומוכרים חוזים עתידיים על סחורות שהם מייצרים לשימוש בפעילותם. לדוגמא: מישהו שמגדל קפה עשוי לרצות לקבע מחיר גבוה בזמן הקציר על ידי מכירת חוזה עתידי, או סטארבקס (רשת בתי הקפה) שעשויים לרצות לגדר את העלויות שלהם במחירים נמוכים יותר, כדי לנהל טוב יותר את התקציבים וההוצאות על ידי רכישת חוזה עתידי.
- סוחרים ספקולטיביים גדולים – הם הקבוצה השנייה של משתתפי שוק החוזים העתידיים . סוחרים אלה מנסים לנבא ולהשפיע על כיוון השוק, בנפחי מסחר גדולים.
- ספקולנטים קטנים – הם הקבוצה השלישית. מדובר בסוחרים קמעוניים קטנים המנסים לנחש את כיוון השוק.
חוזים עתידיים נסחרים בבורסות שונות ברחבי ארצות הברית ובעולם, הגדולה מביניהן היא בורסת CME השוכנת בשיקגו.
כסוחר קמעונאי, זכור שרוב שווקי החוזים העתידיים נשלטים על ידי הסוחרים המסחריים הגדולים, המהווים בין 75% ל 90% מכלל המסחר בחוזים עתידיים.
חוזים עתידיים נסחרים בדרך כלל בחשבון חוזים עתידיים נפרד מחשבון מניות ואופציות ,עם ברוקר של חוזים עתידיים.
טריידסטיישן (TradeStation) הינה ברוקר מוביל בתחום של חוזים עתידיים.
לכל חוזה עתידי יש מפרט חוזה ייחודי. חשוב שתחקור את הפרטים של כל שוק שאתה רוצה לסחור בו.
מה נדרש על מנת לבצע מסחר בחוזים עתידיים בארה"ב?
כדי לסחור בחוזה עתידי, הסוחר צריך שיהיה לו מספיק כספים בחשבון המסחר, בהתאם לסכום הנדרש ע"י הברוקר לצורך מסחר על אותו החוזה.
לדוגמא, כדי לסחור בחוזה ה- e-mini s&p500 בשעות המסחר הרגילות, על הסוחר להחזיק ביתרת בטחונות בחשבון בסך של כ- 11,000$.
כל מהלך מלא של נקודה אחת במחיר החוזה, תגרום למחזיק החוזה העתידי להפסד או רווח של $50, כמובן תלוי בכיוון. לסוחרי יום שאינם מחזיקים בפוזיציה ליום הבא, מאפשרים להפקיד כ- 25% אחוז מסכום הבטחונות הנדרש מסוחרים שמחזיקים בפוזיציה ליום הבא.
מומלץ ללמוד אילו חוזים עתידיים לקנות או למכור ומתי העיתוי הנכון לקנות או למכור, מתי כדאי להחזיק בפוזיציה ומתי כדאי לסגור את הפוזיציה.
לשם כך נדרש ניסיון שאותו תוכלו לצבור, בין היתר, באמצעות ניסוי וטעיה. חומרים בנושא ניתן למצוא בטריידסטיישן (TradeStation) וכן באתר של עלית פלטפורמס (Elite Platforms).
תשכחו ממה שספרו לכם על חוזים עתידיים…
תשכחו מה שסיפרו לכם על חוזים עתידיים, ועל מנת לדייק את הכותרת, הכוונה היא לגבי חוזים עתידיים על מדדים ( כמו למשל ה-s&p500 , הנאסדק 100 וכו') ובמיוחד מאז הופעתם של חוזי המיקרו, ניתן לומר בפירוש שנוספה סיבה נוספת, והיא רמת הסיכון ביחס לסיכוי ולמינוף, כפי שיפורט בהמשך.
לפני הכל ובפשטות נציין, כי חוזה עתידי הוא נגזרת, ובבסיסו הוא חוזה בין שני צדדים, המסכימים על מחיר מוגדר מראש לנכס/מוצר פיננסי מסוים, שמחיר החוזה העתידי עוקב אחריו.
כמו שנאמר, לסוחר המתחיל כדאי לשים בצד את כל ה"סיפורים" שהוא שמע על חוזים עתידיים ולהתרכז בעובדה שמדובר במסחר רגיל לכל דבר, רק עם יתרונות משמעותיים!
יתירה מכך, המסחר בחוזים עתידיים על המדדים, ובפרט בחוזי המיקרו, מאפשר לסוחר לתרגל וליישם מספר רב של אסטרטגיות מסחר, יחד עם סיכון נמוך, מה שלדעתנו מהווה את הכלי הטוב ביותר לייצר רווחים לאורך זמן והמיקוד במקרה הזה, הינו רכיב משמעותי בהשגת המטרה לעיל.
"לסוחר המתחיל כדאי לשים בצד את כל ה"סיפורים" שהוא שמע על חוזים עתידיים ולהתרכז בעובדה שמדובר במסחר רגיל לכל דבר, רק עם יתרונות משמעותיים!"
היתרונות הבולטים במסחר בחוזים עתידיים על פני מסחר במניות
ראשית, מדובר בשוק אשר פעיל 23 שעות ביממה, למעט הפסקה יומית אחת קצרה של כשעה (בין 00:00 ל 01:00 בלילה).
כלומר, הסוחר יכול לבצע פעולת קניה או מכירה בכל רגע נתון! ולא פחות חשוב, מתי שנוח לו! בלי להיות כבול לשעות המסחר של אחה"צ.
דמיינו לעצמכם שבעקבות חדשות או התפתחות כלשהי בשווקים, או בעולם, שוק המניות אמור לפתוח בגאפ כלפי מעלה או מטה.
סוחר המניות בעצם כבול לשעות המסחר ה"רגילות" של הבורסה, בהעדר יכולת להגיב, בזמן שסוחר החוזים העתידיים יכול לנצל הזדמנות וכבר להיכנס לטרייד בחוזה העתידי (או לצאת מפוזיציה עליו), במקום להמתין לפתיחת המסחר בשעות הרגילות.
כך גם, הנזילות בחוזים העתידיים על המדדים המובילים היא מהגבוהות בעולם המסחר.
הכניסה או היציאה מתבצעות בהינד עפעף (ובקליק אחד על העכבר כמובן). החשש מקשיי נזילות או קושי ביציאה מפוזיציה אינו קיים.
פקודת מרקט כמעט ולא תגרום לסטייה רחבה מהמחיר בזמן הפקודה.
רק כדי להמחיש זאת, נפח המסחר הממוצע של חוזה המיקרו על מדד הsp500 – הוא כ-700 אלף חוזים ביום.
זאת ועוד, גורם מכריע נוסף הינו השקיפות הקיימת במסחר בחוזים העתידיים.
הבורסה המובילה בעולם המסחר בחוזים עתידיים על המדדים, הינה בורסת ה- CME , הבורסה לחוזים עתידיים בשיקגו בארה"ב, ואף בעצמה נסחרת בשוק המניות.
בכל רגע נתון, הסוחר יכול לצפות בעסקאות אמת שמבוצעות. אין את "היד הנעלמת" או ציטוטים שונים לכל שוק, כמו שקיים במסחר במטבעות (פורקס) למשל. הכל שקוף, הכל מפוקח, הכל גלוי!
כל העסקאות מתבצעות במקום אחד לעיני כולם, אין טריקים ואין שטיקים.
יתרון משמעותי נוסף שיש במסחר בחוזים על מסחר במניות הוא המינוף!
כידוע, המינוף משמש כחרב פיפיות, אך השליטה היא בידי הסוחר.
בחוזי המיקרו על ה-SP למשל, המינוף יאפשר לסוחר לסחור מדד שערכו הפיננסו הוא כ-17 אלף דולר עם $1,100 בלבד, ואם מדובר במסחר תוך יומי (שדרך אגב, בחוזים ניתן לסחור כמה שרוצים ללא שום מגבלה על מספר העסקאות)
אז הסכום נמוך משמעותית עד לכ-$275 לחוזה, כאשר הרווח/ההפסד שם נספרים על ידי תנועה שהחוזה עושה בנקודות ובמקרה של החוזה הזה– כל נקודת שווה $5 והיא מורכבת מ-4 טיקים (מרווחים קבועים של 0.25), ששווים כל אחד $1.25.
כך למשל: אם קניתם חוזה במחיר 2800 והחוזה עלה ל 2801 , הרווחתם 5 דולר ואילו אם הוא ירד ל2799, הפסדתם 5 דולר, החישוב פשוט בדיוק כמו במניות.
שימו לב, שבדר"כ החוזה יכול לעשות בין 20 ל-50 נקודות ביום ממוצע ולעיתים טווח התנועה שלו יכול אף להגיע, כמו שראינו לאחרונה בימים תנודתיים במיוחד, גם לטווח שיכול להגיע למאות נקודות ביום מסחר אחד (!), משמע, רווח פוטנציאלי של עשרות ואפילו מאות של דולרים בעסקה אחת, על חוזה אחד.
יחד עם זאת צריך לזכור תמיד, כי המינוף עובד גם הפוך ולכן דרושה משמעת עצמית גבוהה של הסוחר, לדעת מה הוא עושה, איזו אסטרטגיה הוא מיישם, היכן הוא ממקם את הסטופ וכו' וכל זה לפני הכנסת הפקודה כמובן.
כך, שמסחר בחוזים עתידיים מחייב את הסוחר ללמוד, להתפתח, להתקדם ולהפוך לסוחר מקצועי.
לסחור מתי שבא לכם, כי נוחות זה שם המשחק
סוחרים ומשקיעים רבים אשר פעילים בשוק ההון האמריקאי, נתקלים לעיתים רבות בקושי הנובע משעות המסחר, שלעיתים יכולות להיות פשוט לא נוחות לסוחר הישראלי. הרי שוק המניות האמריקאי נפתח רשמית בשעה 16:30 שעון ישראל וזו כידוע שעה דיי לא נוחה למרבית הסוחרים הישראליים היות ובשעה זו לרוב הם יבלו בעבודה, או בפקקים בדרכם הבייתה חזרה מהעבודה.
כך שאת מרבית האקשן והמומנטום, הסוחר הישראלי הממוצע כנראה יפספס ואם לא דיי בכך, השוק נסגר בשעה 23:00 שעון ישראל, כך שיום המסחר מסתיים יחסית מאוחר בלילה.
לעומת זאת, במסחר בחוזים עתידיים, לא כך הדבר!
שוק החוזים העתידיים פתוח בימים שני עד שישי, במשך 23 שעות ביממה!
כאשר הפתיחה מתבצעת בכל יום בשעה 01:00 (לילה, שעון ישראל) והסגירה בשעה 00:00 (לילה, שעון ישראל).
משמע, המסחר בחוזים עתידיים מציע גמישות גדולה לסוחר הישראלי, כך שיוכל להתאים לעצמו את המסחר לכל שעה שיבחר, בין אם זה בשעות הבוקר המוקדמות, הצהריים או הלילה.
לאור העובדה כי מדובר במכשירים פיננסיים מאוד מוכרים למשקיעים, הסחירות בהם גבוהה יחסית ברוב שעות היום, כך שבכל רגע נתון ניתן להיכנס ולצאת מפוזיציות, לונג או שורט, במרווחים (SPREAD ) דיי קטנים.
כשאנחנו מדברים על פתיחת פוזיציות שורט (מכירה בחסר), במסחר במניות ישנן הגבלות בפתיחת פוזיציות שורט שהרי על מנת שהסוחר יוכל לפתוח פוזיציה בשורט, על הברוקר להשאיל לו מניות לשם כך ובמידה והברוקר אינו מחזיק בכמות מספקת של המניות הללו, לא יוכל הסוחר להשאיל את המניות לשורט. לעומת זאת, במסחר בחוזים עתידיים, שהינו נייר ערך לכל דבר, אין חיה כזאת! ניתן לפתוח פוזיציית שורט בכל עת שהמסחר מתקיים.
לסחור בגדול גם עם תיק קטן
סוחרים ומשקיעים סבורים לעיתים, כי בכדי להיכנס לפוזיציות (עסקאות) גדולות, צריך תיק גדול וכי בסכומי כסף קטנים, קשה מאוד להרוויח בשוק ההון.
הנחה זו נכונה, אך לא במסחר בחוזים עתידיים!
כך למשל, עם כמה אלפי דולרים בודדים, באפשרותכם לסחור על חוזים עתידיים ולהיכנס לפוזיציות במינופים גדולים הרבה יותר מאלו המתאפשרים במסחר במניות.
בפשטות, במסחר בחוזים עתידיים, ניתן בסכומי כסף קטנים יחסית, לסחור בצורה שבה פוטנציאל הרווח בעסקאות הוא הרבה יותר גבוהה מאשר במניות ואף בהיקף של מאות ואפילו אלפי דולרים, ביום מסחר אחד.
אם נמחיש במספרים- ניקח לדוגמא את חוזה המיני של מדד ה- SP500 שבו התזוזות נעות ע"פ מרווח ( SPREAD) קבוע של 0.25 (הקרוי- טיק).
כל טיק כזה כאמור, שוויו $12.5 של רווח או הפסד.
כל נקודה שלמה במדד (המורכבת מ- 4 טיקים כאלו) שווה $50 של רווח או הפסד.
כידוע, יש ימים בהם החוזה יכול לנוע ביום אחד בטווח של 50, 100 ואפילו 200 נקודות.
דוגמא נוספת, הוא החוזה העתידי של מדד ה- Nasdaq 100 – שגם בו התזוזות נעות במרווחים קבועים של 0.25 וכל טיק שוויו $5, כך שנקודה שלמה בחוזה שווה $20. המדד הזה נחשב לתנודתי הרבה יותר ממדד ה- SP500 כך שביום מסחר אחד החוזה העתידי שלו יכול לנוע במאות נקודות (!) ובנוגע לרווח פוטנציאלי שניתן לעשות במסחר על החוזה הזה, ניתן לכם לעשות את החשבון לבד.
שורטיסטים? להתפקד!
בחוזים עתידיים תמיד תוכלו לעשות לונג או שורט!
המסחר בחוזים עתידיים מאפשר לפעול בשני הכיוונים, לונג או שורט, וזאת בקלות רבה. לא יהיה מצב הדומה למסחר במניות בו הברוקר לא תמיד מסוגל לספק ולאתר מניות למסחר בשורט.
לסוחר היומי, הכניסה לפוזיציית שורט במהלך יום המסחר יכולה להתבצע בקלות, תוסיפו לכך את הנזילות הגבוה ותקבלו "גן עדן" לסוחרי שורט.
גידור בחוזים עתידיים
הגנו על ההשקעות שלכם בגידור, תחשבו כמו הגופים הפיננסים הגדולים
שימוש נוסף שתוכלו לעשות במסחר בחוזים עתידיים, הוא הגידור. אל תתנו למונח המפוצץ הזה לבלבל אתכם שכן גידור משמעותו הגנה מתוחכמת יותר. זו למעשה שיטה נפוצה מאוד בקרב כלל הגופים הפיננסים המוסדיים כגון בנקים, בתי ההשקעות וקרנות הגידור למיניהן.
נניח ונכנסתם לעסקת קניה-לונג במניית פייסבוק. כפי שכבר אולי הנכם יודעים, מניית פייסבוק מושפעת רבות ממדד ה-SP500 , כך שלעיתים אם המדד יורד, גם אם לא קרה שום דבר מעניין או חריג בחברה עצמה, מחיר המניה יכול לצנוח לא מעט.
עכשיו דמיינו שבזמן שאתם בפוזיציית לונג על מניית פייסבוק, כל השוק צונח, ובינתיים נכנסתם לשורט על החוזה העתידי שעוקב אחר מדד ה-SP500 בעצם הפעולה של הגנה עם מכירת (שורט) חוזה עתידי, יצרתם הזדמנות להרוויח (ובגדול) מהירידות הזמניות בשוק וכך אף הגנתם על תיק ההשקעות שלכם שכעת אינו תלוי בכיוון השוק.
לסיכום, ניתן לומר כי המסחר בחוזים עתידיים מהווה כלי עוצמתי ומתוחכם שכדאי לכל סוחר ומשקיע להכיר אותו וזאת בין אם הם מתכננים לסחור עליהם ובין אם לאו. ישנו מגוון עצום ורחב של חוזים עתידיים הזמינים למסחר כמעט בכל שעות היום, וכיום החוזים העתידיים נגישים כמעט לכל כיס, כך שגם עם תיק מסחר קטן יחסית, ניתן פוטנציאלית לייצר הכנסות ותשואות דיי גדולות, דרך השימוש בחוזה עתידי.
מעבר לנוחות שהחוזים העתידיים מציעים, מסחר בהם מהווה אפשרות למיקוד, התמחות, גידור והגנה על ההשקעות בתיק המסחר, פעולות שבהכרח יובילו גם להתמקצעות בתחום ההשקעות הפיננסיות.
מסחר בחוזים עתידיים באמצעות TradeStation:
ElitePlatforms מציעה את האפשרות למסחר בחוזים עתידיים על באמצעות TradeStation – ברוקר בין לאומי, בעל וותק של יותר מ40 שנה, המפוקח על ידי רגולציה אמריקאית.
פלטפורמת טריידסטיישן, כוללת בתוכה מגוון כלים מקצועיים באמצעותם תוכלו לסחור באופן מקצועי בחוזים עתידיים, תוך שימוש בפקודות פשוטות ומתקדמות כאחד וקבלת מידע שוק ברזולוציה מירבית.
העמלות המשולמות במסחר בחוזים עתידיים באמצעות TradeStation הן מהנמוכות ביותר כיום בשוק, מה שהופך את המסחר לריווחי אפילו יותר.
- מערכת למסחר בחוזים, המאפשרת גישה ישירה לכל שוקי החוזים העתידיים המובילים.
- עם מערכת המסחר בחוזים תהנו מכלי הסורק את כל שוקי החוזים העתידיים בחלון אחד.
- מערכת המסחר חוזים מבצעת ניתוח שוקי חוזים עתידיים עם מאות אינדיקטורים מובנים ואסטרטגיות מסחר- או האפשרות ליצור כלים משל עצמכם.
- בדיקה לאחור של אסטרטגיות המסחר שלכם עם נתוני חוזים רציפים של 48 שנים, מותאמים אישית.0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
$1.5 עמלת ברוקר לחוזה עתידי מיני או רגיל, 50 סנט עמלת ברוקר לחוזה עתידי מיקרו
והנה כמה מהיתרונות האמיתיים במסחר בחוזים עתידיים:
ראשית, מדובר בשוק אשר פעיל 24 שעות ביממה, למעט הפסקה יומית אחת קצרה של כשעה (בין 00:00 ל 01:00 בלילה).
כלומר, הסוחר יכול לבצע פעולת קניה או מכירה בכל רגע נתון! ולא פחות חשוב, מתי שנוח לו! בלי להיות כבול לשעות המסחר של אחה"צ.
דמיינו לעצמכם שבעקבות חדשות או התפתחות כלשהי בשווקים, או בעולם, שוק המניות אמור לפתוח בגאפ כלפי מעלה או מטה.
סוחר המניות בעצם כבול לשעות המסחר ה"רגילות" של הבורסה, בהעדר יכולת להגיב, בזמן שסוחר החוזים העתידיים יכול לנצל הזדמנות וכבר להיכנס לטרייד בחוזה העתידי (או לצאת מפוזיציה עליו), במקום להמתין לפתיחת המסחר בשעות הרגילות.
כך גם, הנזילות בחוזים העתידיים על המדדים המובילים היא מהגבוהות בעולם המסחר.
הכניסה או היציאה מתבצעות בהינד עפעף (ובקליק אחד על העכבר כמובן). החשש מקשיי נזילות או קושי ביציאה מפוזיציה אינו קיים.
פקודת מרקט כמעט ולא תגרום לסטייה רחבה מהמחיר בזמן הפקודה. ורק כדי להמחיש זאת, נפח המסחר הממוצע של חוזה המיקרו על מדד הsp500 הוא כ-700 אלף חוזים ביום.
זאת ועוד, גורם מכריע נוסף הינו השקיפות הקיימת במסחר בחוזים העתידיים.
הבורסה המובילה בעולם המסחר בחוזים עתידיים על המדדים, הינה בורסת ה- CME , הבורסה לחוזים עתידיים בשיקגו בארה"ב, ואף בעצמה נסחרת בשוק המניות.
בכל רגע נתון, הסוחר יכול לצפות בעסקאות אמת שמבוצעות. אין את "היד הנעלמת" או ציטוטים שונים לכל שוק, כמו שקיים במסחר במטבעות למשל (פורקס). הכל שקוף, הכל מפוקח, הכל גלוי!
כל העסקאות מתבצעות במקום אחד לעיני כולם, אין טריקים ואין שטיקים.
יתרון משמעותי נוסף הוא המינוף!
כידוע, המינוף משמש כחרב פיפיות, אך השליטה היא בידי הסוחר.
בחוזי המיקרו על ה-SP למשל, המינוף יאפשר לסוחר לסחור מדד שערכו הפיננסו הוא כ-17 אלף דולר עם $1320 בלבד, ואם מדובר במסחר תוך יומי, שדרך אגב, בחוזים ניתן לסחור כמה שרוצים ללא שום מגבלה על מספר העסקאות.
אז הסכום נמוך משמעותית עד לכ-$330 לחוזה, כאשר הרווח/ההפסד שם נספרים על ידי תנועה שהחוזה עושה בנקודות ובמקרה של החוזה הזה– כל נקודת שווה $5 והיא מורכבת מ-4 טיקים (מרווחים קבועים של 0.25), ששווים כל אחד $1.25. כך למשל:אם קניתי חוזה במחיר 2800 והחוזה עלה ל 2801 , הרווחתי 5 דולר ואילו אם הוא ירד ל2799, הפסדתי 5 דולר, החישוב פשוט בדיוק כמו במניות.
שימו לב, שבדר"כ החוזה יכול לעשות בין 20 ל-50 נקודות ביום ממוצע ולעיתים טווח התנועה שלו יכול אף להגיע, כמו שראינו לאחרונה בימים תנודתיים במיוחד, גם לטווח שיכול להגיע למאות נקודות ביום מסחר אחד (!), משמע, רווח פוטנציאלי של עשרות ואפילו מאות של דולרים בעסקה אחת, על חוזה אחד.
יחד עם זאת צריך לזכור תמיד, כי המינוף עובד גם הפוך ולכן דרושה משמעת עצמית גבוהה של הסוחר, לדעת מה הוא עושה, איזו אסטרטגיה הוא מיישם, היכן הוא ממקם את הסטופ וכו' וכל זה לפני הכנסת הפקודה כמובן. כך, שמסחר בחוזים עתידיים מחייב את הסוחר ללמוד, להתפתח, להתקדם ולהפוך לסוחר מקצועי.
זאת ועוד, בחוזים עתידיים תמיד תוכלו לעשות לונג או שורט!
המסחר בחוזים עתידיים מאפשר לפעול בשני הכיוונים, לונג או שורט, וזאת בקלות רבה. לא יהיה מצב הדומה למסחר במניות בו הברוקר לא תמיד מסוגל לספק ולאתר מניות למסחר בשורט.
לסוחר היומי, הכניסה לפוזיציית שורט במהלך יום המסחר יכולה להתבצע בקלות, תוסיפו לכך את הנזילות הגבוה ותקבלו "גן עדן" לסוחרי שורט.
ואם כבר התחלנו לדבר על אסטרטגיות, דמיינו מצב שבו אתם בפוזיציית לונג על מניות מסויימות, ובדיוק באותו בזמן, אתם בפוזיציית שורט על אחד מהחוזים על המדדים, כן, הבנתם נכון, במקרה כזה החוזה יוכל לשמש אתכם ככלי לגידור וניהול הסיכון בפוזיציות, ממש כמו שהגופים המוסדיים עושים!
נוסף על הכל, החוזה העתידי העוקב אחר המדד, לעיתים רבות יכול לשמש כמצפן לכיוון השוק– פעמים רבות, כאשר מניות נכללות באחד המדדים, ניתן לראות כי התנהגותן זהה כמעט להתנהגות החוזה העתידי, שהריי הן נכללות במדד, אשר "סוחף" את כל השוק (באמצעות המניות הדומיננטיות שבו), דבר אשר יכול לכשעצמו לשמש כאינדיקציה, לאן פני השוק, בין אם לטווח הקרוב (דקות, שעות) ובין אין לטווח זמן ארוך יותר.
סוחרים בחוזים עתידיים שלא מתגוררים בארצות הברית- לסחור מתי שבא לכם, כי נוחות זה שם המשחק
סוחרים ומשקיעים רבים אשר פעילים בשוק ההון האמריקאי ולא גרים בארה"ב, נתקלים לעיתים רבות בקושי הנובע משעות המסחר, שלעיתים יכולות להיות פשוט לא נוחות לסוחר הישראלי. הרי שוק המניות האמריקאי נפתח רשמית בשעה 16:30 שעון ישראל וזו כידוע שעה דיי לא נוחה למרבית הסוחרים הישראליים היות ובשעה זו לרוב הם יבלו בעבודה, או בפקקים בדרכם הבייתה חזרה מהעבודה. כך שאת מרבית האקשן והמומנטום, הסוחר הישראלי הממוצע כנראה יפספס ואם לא דיי בכך, השוק נסגר בשעה 23:00 שעון ישראל, כך שיום המסחר מסתיים יחסית מאוחר בלילה.
לעומת זאת, במסחר בחוזים עתידיים, לא כך הדבר! שוק החוזים העתידיים פתוח בימים שני עד שישי, במשך 23 שעות ביממה! כאשר הפתיחה מתבצעת בכל יום בשעה 01:00 (לילה, שעון ישראל) והסגירה בשעה 00:00 (לילה, שעון ישראל). משמע, המסחר בחוזים עתידיים מציע גמישות גדולה לסוחר הישראלי, כך שיוכל להתאים לעצמו את המסחר לכל שעה שיבחר, בין אם זה בשעות הבוקר המוקדמות, הצהריים או הלילה.
לאור העובדה כי מדובר במכשירים פיננסיים מאוד מוכרים למשקיעים, הסחירות בהם גבוהה יחסית ברוב שעות היום, כך שבכל רגע נתון ניתן להיכנס ולצאת מפוזיציות, לונג או שורט, במרווחים (SPREAD) דיי קטנים.
כשאנחנו מדברים על פתיחת פוזיציות שורט (מכירה כאשר הסוחר אין לו את הסחורה בזמן המכירה), במסחר במניות ישנן הגבלות בפתיחת פוזיציות שורט שהרי על מנת שהסוחר יוכל לפתוח פוזיציה בשורט, על הברוקר להשאיל לו מניות לשם כך ובמידה והברוקר אינו מחזיק בכמות מספקת של המניות הללו, לא יוכל הסוחר להשאיל את המניות לשורט. לעומת זאת, במסחר בחוזים עתידיים, שהינו נייר ערך לכל דבר, אין חיה כזאת! ניתן לפתוח פוזיציית שורט בכל עת שמתקיים מסחר.
"לסוחר המתחיל כדאי לשים בצד את כל ה"סיפורים" שהוא שמע על חוזים עתידיים ולהתרכז בעובדה שמדובר במסחר רגיל לכל דבר, רק עם יתרונות משמעותיים!"
כדי לסחור בחוזה עתידי, הסוחרים נדרשים להפקיד ביטחונות, אשר יממנו את חשבונך במקרה של הפסדים.
לדוגמה, כדי לסחור בחוזה נפט גולמי אחד, ידרשו בטחונות של $5,000, אשר שווה ערך להחזקה של 1000 חביות נפט גולמי. חוזה עתידי של נפט גולמי מייצג 1000 חביות נפט גולמי ששוויה הוא כ-$60 לחבית, כלומר שווי פוזיציה של $60000.
כל מהלך מלא של נקודה אחת(דולר אחד במחיר לחבית) במחיר הנפט הגולמי, תגרום למחזיק החוזה העתידי להפסד או רווח של $1000, כמובן תלוי בכיוון. לסוחרי יום שאינם מחזיקים בפוזיציה ליום הבא, מאפשרים להפקיד רק 12.5% עד 25% אחוז מסכום הבטחונות הנדרש מסוחרים שמחזיקים בפוזיציה ליום הבא.
מומלץ ללמוד אילו חוזים עתידיים לקנות או למכור ומתי העיתוי הנכון לקנות או למכור, מתי כדאי להחזיק בפוזיציה ומתי כדאי לסגור את הפוזיציה שלך.
לשם כך נדרש ניסיון שאותו תוכלו לצבור באמצעות ניסוי וטעיה. חומרים בנושא ניתן למצוא בטרייד סטיישן (TradeStation) באתר של עלית פלטפורמס (Elite Platforms).
כמה סיבות ממש טובות לסחור על חוזים עתידיים
סוחרי מניות, האם תהיתם כיצד לשפר את הביצועים שלכם ע"י ביצוע מספר שיפורים בדברים שהיוו לכם מגבלה?
כגון:
- שיפור הנזילות שתקבלו,
- שיפור השקיפות הקיימת במסחר,
- הגדלת שעות המסחר על מנת לאפשר מסחר כמעט מסביב לשעון,
- הגדלת היחס שבין כמות הביטחונות הנדרשים לבין גודל הפוזיציה והרווח/סיכון הפוטנציאליים בעסקה,
- שיפור היכולת בקבלת החלטות מסחר, ניהול אסטרטגיות ואף גידור.
אם עניתם כן, אפילו לחלק מהתשובות, הגיע הזמן שתבחנו מסחר בחוזים עתידיים שתקפיץ אותכם בכמה רמות ביכולות המסחר שלכם.
תשכחו ממה שספרו לכם על חוזים עתידיים…
תשכחו מה שסיפרו לכם על חוזים עתידיים, ועל מנת לדייק את הכותרת, הכוונה היא לחוזים עתידיים על מדדים ( כמו למשל ה-S&P 500 , נאסדק 100 וכו') ובמיוחד מאז הופעתם של חוזי המיקרו, ניתן לומר בפירוש שנוספה סיבה נוספת, והיא רמת הסיכון ביחס לסיכוי ולמינוף, כפי שיפורט בהמשך.
לפני הכל ובפשטות נציין, כי חוזה עתידי הוא נגזרת, ובבסיסו הוא חוזה בין שני צדדים, המסכימים על מחיר מוגדר מראש לנכס/מוצר פיננסי מסוים, שמחיר החוזה העתידי עוקב אחריו.
כמו שנאמר, לסוחר המתחיל כדאי לשים בצד את כל ה"סיפורים" שהוא שמע על חוזים עתידיים ולהתרכז בעובדה שמדובר במסחר רגיל לכל דבר, רק עם יתרונות משמעותיים!
יתירה מכך, המסחר בחוזים עתידיים על המדדים, ובפרט בחוזי המיקרו, מאפשר לסוחר לתרגל וליישם מספר רב של אסטרטגיות מסחר, יחד עם סיכון נמוך, מה שלדעתנו מהווה את הכלי הטוב ביותר לייצר רווחים לאורך זמן והמיקוד במקרה הזה, הינו רכיב משמעותי בהשגת המטרה לעיל.
לסיכום
לסיכום למדנו, כי כיום יותר מתמיד, המסחר בחוזים עתידיים טומן בתוכו יתרונות משמעותיים והן מבחינת הנזילות הרבה בשווקים, השקיפות הקיימת במסחר, שעות המסחר הנוחות המאפשרות מסחר כמעט מסביב לשעון, היחס שבין כמות הבטחונות הנדרשים לבין גודל הפוזיציה והרווח/סיכון הפוטנציאליים בעסקה והן מבחינת הכלי הנוסף שיכול לשמש את הסוחרים בקבלת החלטות מסחר, ניהול אסטרטגיות ואף גידור.
הירשמו ל-TradeStation והתחילו לסחור כמו מקצוענים
בהצלחה!
אזהרת סיכון: אין לראות במידע המפורסם משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ ו/או הכוונה ו/או המלצה למסחר מכל סוג שהוא. כמו כן, המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. המסחר בשוק ההון טומן סיכון רב עד לאיבוד סכום ההשקעה ואינו מתאים לכל אחד.