מניות אנרגיה מומלצות להשקעה

מניות אנרגיה מומלצות להשקעה

מניות אנרגיה מומלצות

מניות אנרגיה

מגזר האנרגיה מניע את הכלכלה העולמית והעלייה במחירי הנפט והגז הטבעי הופכת את זה לזמן מצוין לבחון מקרוב את מניות האנרגיה, במיוחד כשמדינות שונות נמצאות בתהליכי העברת הצריכה למקורות אנרגיה נטולי פחמן.

מהן מניות אנרגיה?

מניות אנרגיה הן מניות של חברות העוסקות בחיפוש, ייצור, הפצה או מכירה של מוצרים הקשורים לאנרגיה. אנו מדברים על מוצרים כמו נפט גולמי, גז טבעי, פחם, מקורות אנרגיה מתחדשים כמו אנרגיה סולארית או רוח, ועוד צורות כאלה ואחרות של אנרגיה.

אפשר לסווג את מניות האנרגיה לתתי סקטורים שונים על סמך סוג האנרגיה שבה הם עוסקים באופן הבא:

חברות חיפוש והפקה של נפט וגז (E&P): חברות אלה עוסקות בחיפוש והפקה של נפט וגז טבעי ממאגרים תת-קרקעיים.

חברות שירותי שדה נפט: חברות אלו מספקות שירותים וציוד לתמיכה בפעילויות חיפוש והפקה של חברות נפט וגז שהוזכרו לעיל, כגון שירותי קידוח, בניית בארות ותחזוקה.

חברות זיקוק ושיווק: חברות אלה מפעילות בתי זיקוק לעיבוד נפט גולמי למוצרים מזוקקים כמו בנזין, דיזל ודלק סילוני. הם גם עוסקים בשיווק והפצה של מוצרים אלה לצרכנים.

חברות אנרגיה משולבות: מדובר בחברות גדולות המעורבות במספר היבטים של תעשיית האנרגיה, כולל חיפוש והפקה, זיקוק, שיווק ולפעמים גם פרויקטים של אנרגיה מתחדשת.

חברות אנרגיה מתחדשת: חברות אלו מתמקדות בהפקת אנרגיה ממקורות מתחדשים כגון אנרגיה סולארית, רוח, הידרואלקטרית וגיאותרמית.

משקיעים עשויים לבחור להשקיע במניות אנרגיה מסיבות שונות, כולל פוטנציאל לעשיית הון, הכנסה מדיבידנד וגיוון תיק ההשקעות העצמאי. אבל יחד עם זאת, חשוב לציין שמניות האנרגיה יכולות להיות תנודתיות ולעתים קרובות מושפעות מגורמים כמו שינויים במחירי הסחורות, מיני תקנות ממשלתיות, התקדמות טכנולוגית וכמובן כפי שאנו עדים לאחרונה, אירועים גיאופוליטיים.

לפני שאתה ממהר להקליק "קנה" מן הראוי שנתעכב טיפה על לפחות על חלק מהחסרונות מול היתרונות שיש בהשקעות בתחום זה.

יתרונות ההשקעה במניות אנרגיה

פוטנציאל לדיבידנדים גבוהים ו/או לצמיחת חברה. כשמחירי האנרגיה עולים, חברות האנרגיה בהחלט יכולות להנות מהיתרונות של זה, למשל, על ידי רווחים משמעותיים יותר לחבית נפט, למרות שהעלויות שלהן נשארות בערך זהות. זו הזדמנות עבורם לשלם דיבידנדים גבוהים יותר למשקיעים או להשקיע בצמיחה עתידי של החברה.

קיים ביקוש עולמי שהולך וגדל. ככל שמדינות כמו סין והודו ממשיכות להתפתח, גם הצורך שלהן באנרגיה יגדל. זה אומר יותר ביקוש בעתיד גם למקורות אנרגיה קיימים כמו נפט וגז, גם לצרכים הולכים וגדלים למקורות חלופיים.

מגוון של השקעות. בעוד שמניות נפט וגז טבעי מהוות את הנתח הגדול ביותר של מניות האנרגיה לפי שווי שוק, הן אינן מייצגות את המגזר כולו. על ידי השקעה רחבה במגזר האנרגיה, המשקיע יכול גם לקבל חשיפה לעולם ירוק כמו חברות אנרגיה סולארית או רוח.

סיכונים בהשקעה במניות אנרגיה

מדובר בשוק תנודתימחירי הנפט והאנרגיה יכולים להשתנות באופן מהיר…תלוי במצב הכלכלה העולמית. לדוגמה, במהלך 10 השנים האחרונות מחיר הנפט הגולמי עלה מכמעט 110 דולר לחבית לנמוך עד פחות מ-20 דולר לחבית בתחילת המגיפה, מה שהופך את ההשקעות הללו לתנודתיות יותר ועלולות להיות הרבה יותר מסוכנות ממניות במגזרים אחרים.

חדשנות וטכנולוגיה עשויים להפחית את הביקוש לטווח ארוך. מקורות חדשים של אנרגיה ירוקה, כמו סולארית, הפכו פחות יקרים באופן משמעותי במהלך העשור האחרון. זה משהו שפוגע בביקוש לפחם ועלול גם להתחיל לפגוע בביקוש לנפט, גז ומגזרי אנרגיה מסורתיים אחרים, מה שגם עשוי לסכן את הערך שלהם לטווח ארוך.

מניות אנרגיה ששווה לבדוק להשקעה

אז לאחר שמילאנו את חובתנו וסימנו וי על היתרונות לצד הסיכונים, בואו נצלול עוד קצת לתוך 4 מניות אנרגיה רלוונטיות לבדיקה לפני השקעה.

אקסון מובייל – Exxon Mobil  (טיקר: XOM) היא אחת מחברות הנפט והגז הגדולות והרווחיות בעולם, כולל בין השאר גם מאזן חזק, תזרים מזומנים והיסטוריית דיבידנדים. אך אקסון מתמודדת עם קצת רוח נגדית הנובעת מתביעות שקשורות לאיכות הסביבה ומבעלי מניות אקטיביסטים. אך יחד עם זאת, היא גם עושה מהלכים כדי להסתגל למציאות החדשה שרק מתגברת שקשורים לאנרגיה נקיה. היא משקיעה בגז טבעי, דלק ביולוגי, מימן, לכידת פחמן ואנרגיה מתחדשת. היא גם מצמצמת את החוב שלה, מקצצת בעלויות ומייעלת את הפעילות שלה.

מניית אקסון מפגרת אחרי השוק בשנים האחרונות, אך היא עשויה להתאושש ב-2024 אם מחירי הנפט יתאוששו. בנוסף, על פי הדוחות הכספיים האחרונים של אקסון ומחיר המניה, היא נסחרת כיום לפי שווי נמוך ומציעה תשואת דיבידנד נחמדה של 3.68%. יחס המחיר לרווח הנוכחי של החברה הוא 10.24.

שברון – Chevron (טיקר: CVX) היא חברת נפט וגז מובילה עם נוכחות גלובלית. שברון (CVX) מעורבת חזק גם בתעשיית הפצלים בארה"ב וגם בגז טבעי נוזלי (LNG) וקידוחים במים עמוקים, כולל זיקוק. יש לה גם ביצועים פיננסיים סולידיים, יצירת תזרים מזומנים ורישום דיבידנדים.

אך גם שברון גם מתמודדת עם אתגרים דומים כמו אקסון בגלל לחצים סביבתיים ואקטיביזם ירוק של בעלי המניות. אך גם היא בהחלט גם נוקטת צעדים כדי להסתגל למעבר לאנרגיה נקיה. היא משקיעה בדלקים מתחדשים, מימן, לכידת פחמן וטעינת רכב חשמלי. היא גם ממושמעת מבחינה פיננסית ושומרת על ההון שלה. שברון נסחרת כיום לפי הערכת שווי סבירה ומציעה תשואת דיבידנד הגונה שעומדת על 4.29%.

חברה נוספת ולא פחות חביבה היא Shell PLC (SHEL) – מניית Shell התאוששה מההתרסקות שנגרמה כתוצאה מהמגפה בשנת 2020. אפשר להגדיר אותה כאחת מחברות הנפט והגז השאפתניות ביותר וגם אחת מחברות הנפט והגז המשולבות הגדולות בעולם. עם ביצועים פיננסיים חזקים, יצירת תזרים מזומנים והיסטוריית דיבידנדים.

בנוסף, הזכרנו שאפתנות?  אז זו אחת מחברות הנפט והגז השאפתניות ביותר גם מבחינת יעדי מעבר האנרגיה שלה והיא שואפת להפוך לחברת אפס פליטות נטו עד 2050 ולהפחית את הפחמן שלה ב-45% עד 2035. היא משקיעה המון באנרגיה מתחדשת, דלק ביולוגי, מימן, לכידת פחמן ופתרונות שמבוססים על מקורות טבעיים.

מניות XOM, SHEL, CVX גרף שבועי מאת TradingView
מניות XOM, SHEL, CVX גרף שבועי מאת TradingView

מניית אנרגיה מתחדשת

עם כל הדיבורים על אנרגיה מתחדשת לא סביר שנסיים בלי לציין לפחות אחת מהן. יש מגוון של מניות אנרגיה מתחדשת, אך נתמקד כאן במניית הנחושת BHP (סימול: BHP) המוערכת בחסר. לאחר שירדה מכ-69 דולר לשפל של 58.8 דולר (נכון לזמן כתיבת שורות אלה), BHP מראה סימני חיים גם בגלל בעיית היצע-ביקוש חמורה.

ראשית, עם שיבושים בכרייה וביקוש בשמיים, מחירי הנחושת עשויים להמריא בעוד 75%, זאת לפי כמה אנליסטים. מה שמניע את העלייה הזו בביקוש הוא המעבר לאנרגיה ירוקה וירידה צפויה בדולר האמריקני במחצית השנייה של 2024 מה שעשוי לגרום לעלייה במחירי הנחושת. כמו כן, עם יותר מ-60 מדינות שתומכות כיום בתוכניות לשלש את קיבולת האנרגיה המתחדשת העולמית עד 2030, כנראה שיזדקקו לכל הנחושת שיוכלו לשים עליה את היד, כך שכאמור, הביקוש צפוי לעלות.

התחילו להשקיע במניות אנרגיה

מעוניינים להשקיע במניות אנרגיה? זה הזמן להתחיל לבצע מסחר במניות! הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.
בנוסף תוכלו לסחור במניות נפט באמצעות חוזים עתידיים על נפט ובעוד מכשירים פיננסים נוספים.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של מניות מסקטור האנרגיה המוזכרות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

דילוג לתוכן

    פתיחת חשבון

    מאשר קבלת חומר פרסומי ושיווקי מחברת עלית פלטפורמס בעמ ו/או או כל צד ג מטעמן ו/או או הקשור אליהן