מניות OTC (מעבר לדלפק) מציעות הזדמנות להשקיע בחברות שאינן רשומות בבורסות המרכזיות, וההשקעה בהן נעשית בשקיפות פחותה ופיקוח רגולטורי מוגבל ביחס למסחר בבורסות הראשיות. בכל אופן, עם הסיכונים גם מגיעים הסיכויים, ולכן חשוב להכיר את רמות הסיכון במסחר ב-OTC ולבחון היטב כל השקעה לפני קבלת החלטה. הנה עיקרי הדברים, כך שתוכלו להבין אם מסחר במניות מסוג OTC מתאים לכם.
מהן מניות OTC
מניות OTC (Over-the-Counter), או בתרגום חופשי "מעבר לדלפק", הן מניות של חברות הנסחרות מחוץ לבורסות המרכזיות כמו נאסד"ק, NYSE ועוד. ברוב המקרים מדובר בחברות שלא עומדות בתנאי הרישום והרגולציה של הבורסות המובילות כמו חברות קטנות בשווי נמוך הנמצאות בתחילת דרכן העסקית.
מאפיינים מרכזיים של מניות OTC
למניות OTC מספר מאפיינים מרכזיים:
סחירות נמוכה ותנודתיות גבוהה – היות ומדובר במסחר שלא דרך הבורסה הראשית, מרבית מניות ה-OTC סובלות ממחזורי מסחר נמוכים, מה שגם מגביר את התנודתיות שלהן.
רגולציה פחותה – שוק ה-OTC מפוקח על ידי הרגולטור אך ברמה נמוכה ביחס לחברות הנסחרות בבורסות המרכזיות. רגולציה פחותה משמעותה שקיפות פיננסית נמוכה יחסית.
שווי נמוך –הכינוי Penny Stocks מתייחס למניות OTC, בדרך כלל לאלה שנסחרות מתחת למחיר של 1 דולר למניה.
עמלות ומינוף – במסחר ב-OTC המינוף באמצעות הברוקר נמוך ביחס למסחר בבורסות הראשיות. ברוב המקרים גם העמלות תהיינה גבוהות ביחס למסחר בבורסות המרכזיות. במסחר באמצעות טריידסטיישן, חשוב לציין, עמלות המסחר במניות OTC אינן גבוהות יותר.
ובכל זאת, חשוב להדגיש כי המסחר ב-OTC מאפשר למשקיעים חשיפה למגוון רחב מאוד של חברות, בדרך כלל חברות קטנות, שעדיין לא עומדות ביעדי הרישום של הבורסות הגדולות, סטרטאפים, חברות בינלאומיות המתכננות להירשם בבורסות הראשיות בהמשך ועוד.
איך סוחרים במניות OTC, יתרונות וחסרונות
המסחר ב-OTC נחלק לכמה רבדים המשקף רמת סיכון משתנה בהתאם לרמת הדיווח הנדרשת מהחברות. מוכר במיוחד הוא תחום ה-Pink Sheet, הרובד הנמוך ביותר של שקיפות, והמסחר במניות בו נחשב למסוכן ולתנודתי ביותר.
כדי להתחיל לסחור ב-OTC נדרש לבחור מתווך, ברוקר מסוים, שמאפשר גישה לשוק ה-OTC. המסחר ב-OTC כרוך במרבית המקרים בעמלות גבוהות יותר וכל המניות והמניות בו מסומנת בסימול ייחודי בהתאם לרובד הסיכון: OTCQX, OTCQB, PINKSHEET. המסחר עצמו מתבצע בדומה למסחר בבורסות הראשיות, באמצעות מערכות המסחר המתקדמות של הברוקרים המובילים.
מעבר לפרטים הטכניים, חשוב להבין כי חובת הדיווח בשוק ה-OTC היא פחותה משמעותית ולכן ישנה חשיבות גדולה לביצוע מחקר מעמיק ואיתור נתונים ומידע רלוונטי טרם ההשקעה במניות OTC. בין היתרונות המרכזיים של מסחר ב- OTC ניתן לציין את עלות הכניסה הנמוכה למול פוטנציאל הרווח הגבוה, כמו גם הנגישות לחברות קטנות בשלבים מוקדמים. מנגד, החסרונות המרכזיים מתבטאים בשקיפות הנמוכה יחסית, עמלות מסחר גבוהות ביחס למסחר דרך הבורסות הראשיות ובנזילות הנמוכה של מניות ה-OTC. המסחר ב-OTC הוא דיסקרטי והעסקאות שנסגרות אינן גלויות לציבור. מצד אחד מדובר ביתרון במקרים של עסקאות גדולות בהם המשקיע לא רוצה להשפיע על מחיר המניה בשוק, ומאידך הדבר מקטין את רמת השקיפות עבור כלל המשקיעים.
למי מתאים המסחר ב-OTC?
המסחר במניות OTC מחייב את המשקיע לניהול סיכונים רציף ומתאים לאלה שיש להם תיאבון גבוה לסיכון. הוא מתאים גם למשקיעים שמחפשים הזדמנויות השקעה בחברות קטנות ובשלבים מוקדמים, או כאלה שרוצים לבצע עסקאות גדולות ולשמור על דיסקרטיות. המסחר ב-OTC מתאים פחות למשקיעים שמעדיפים יציבות, שקיפות והגנות רגולטוריות גבוהות.
מסחר במניות בשוק ההון עם טריידסטיישן
המסחר ב-OTC מציע סיכויים גבוהים לצד סיכונים גבוהים בדינמיקה שונה מהבורסות המרכזיות והמוכרות. בייחוד במסחר "מעבר לדלפק", לאמינות ומהימנות הברוקר חשיבות גדולה, שכן מדובר בשוק שרמת השקיפות והרגולציה פחותה בו. באמצעות טריידסטיישן, בהקשר זה, תוכלו לסחור גם במניות OTC, וזכרו – ניהול סיכונים מקבל משנה תוקף בשוק הזה.
רוצה להתחיל לסחור עם טריידסטיישן? הצטרף אלינו היום והחל לסחור עם פלטפורמת מסחר בשוק ההון הטובה בעולם עם אפליקציית מסחר בשוק ההון מתקדמת ביותר וכלי ניתוח נוספים.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה