ברוקר הוא מתווך. בארה"ב, למשל, תוכלו למצוא ברוקר נדל"ן, ברוקר הלוואות, ברוקר שוק ההון ועוד. כולם מתווכים בין שני צדדים, אך הפעילות של כל אחד שונה בתכלית. כאן נתמקד בברוקר בשוק ההון – מה תפקידו, איך בוחרים ולמה צריך? התשובות כאן.
ברוקר בשוק ההון – מה זה אומר?
ברוקר בשוק ההון הוא גורם מקצועי המתווך בין המשקיעים לבין הבורסה. תפקידו העיקרי הוא לבצע את פעולות המסחר, קנייה ומכירה של ניירות ערך בבורסות, עבור המשקיעים. במסגרת תפקידו הוא גם יכול לספק ללקוחותיו מידע וייעוץ בתחום ההשקעות והוא גם מספק שירותים אחרים הקשורים להשקעות כמו המרות מטבע, ביטחונות, הנפקת מסמכים לרשויות המס ועוד.
ברוקר חייב להיות חבר בורסה שהוסמך וניתן לו רישיון מטעמה לבצע את פעולות המסחר השונות עבור לקוחותיו. הברוקרים היו קיימים הרבה לפני שנולדו מערכת המסחר העצמאיות. לפני עידן האינטרנט, הוראות המשקיעים היו ניתנות בעיקר בטלפון ולברוקר היו נציגים ברצפת המסחר בוול-סטריט, שם בוצעו הפעולות, או באמצעות מערכות ייעודיות אחרות.
סוגי ברוקרים בשוק ההון
ישנם מספר סוגים של ברוקרים וכדאי לדעת להבחין ולהבדיל ביניהם:
- שירות מלא – ברוקר "פול סרוויס" הוא כזה שמספק שירות מקיף ורחב המשלים לפעולות המסחר בבורסות השונות. בכלל זה ייעוץ השקעות, לימוד והדרכה, ניהול תיקי השקעות, מחקר פיננסי וביצוע אנליזות ועוד.
- דיסקאונט – ברוקר שמספק שירות בסיסי בלבד וללא ייעוץ השקעות, ומאפשר ביצוע פעולות קנייה ומכירה בעמלות מופחתות בדרך כלל.
- מקוון (אונליין) – ברוקר ששירותיו מבוססים על פלטפורמות מסחר אינטרנטיות באמצעותן ניתן לבצע פעולות קנייה ומכירה באופן עצמאי על ידי המשקיעים.
בנוסף, ניתן להבחין בין שתי קבוצות נוספות של ברוקרים:
- מוסדי / פרטי – ישנם ברוקרים המספקים בעיקר שירותים לגופים מוסדיים המאופיינים בנפח פעילות גבוה. מנגד, ברוקר פרטי יתמקד בביצוע פעולות של הלקוח ובהבטחת שירות מותאם אישית לצרכיו של הלקוח.
- מקומי / זר – הגדרה יחסית למקום פעילותו של המשקיע. ברוב המקרים, ברוקר מקומי ינכה מס במקור למשקיע המקומי ויגבה עמלות גבוהות יותר, ביחס לברוקר אמריקאי, למשל, שיספק גישה למגוון רחב של שווקים ויגבה עמלות נמוכות.
למה צריך ברוקר ואיך בוחרים אחד כזה
ברמה הטכנית כל משקיע שרוצה לסחור בשוק ההון זקוק לברוקר שיספק לו את הגישה לשווקים ואת היכולת לבצע פעולות קנייה ומכירה, גם אם באופן עצמאי. בנוסף, ברוקרים מסוימים מספקים גם הדרכות לסוחרים בשוקי ההון, לרבות אפשרות מתן מענה לשאלות ותמיכה טכנית.
איך בוחרים ברוקר? לפני שמחליטים דרך איזה "מתווך" לסחור, נדרש לשים לב לכמה קריטריונים:
- עמלות מסחר – חשוב לבחון ולהשוות בין העמלות השונות: קנייה ומכירה, עמלות מינימום, עמלות המרת מט"ח, העברות כספים וכדומה. ככל שתבצעו יותר פעולות כך גובה העמלות יהיה משמעותי יותר עבורכם.
- פלטפורמות המסחר – עבור סוחרים עצמאיים בבורסה, פלטפורמת המסחר היא סוגיה מרכזית ביותר להשוואה. וודאו שהמערכת אותה מספק לכם הברוקר עומדת בצרכים שלכם, כוללת גישה לשווקים בהם תרצו לסחור, מאפשרת שימוש בכלי ניתוח ומידע מתקדמים ועוד.
- שירות לקוחות ותמיכה – חשוב לקרוא המלצות ולהיוועץ בסוחרים אחרים, על מנת לוודא שהברוקר שבאמצעותו תשקיעו בבורסות יספק לכם מענה מהיר, לרבות תמיכה טכנית בנוגע לשימוש במערכת או בכל סוגיה אחרת שעלולה לצוף במהלך המסחר.
- וותק, אמינות ויציבות פיננסית – הכסף שלכם נמצא תחת אחריות הברוקר ולכן היו בטוחים שהברוקר שלכם הוא וותיק, יציב ושאין בעברו אירועי נזילות בעייתיים.
איך פותחים חשבון אצל ברוקר פרטי?
אחרי שבחרתם בברוקר המיועד, תהליך פתיחת החשבון הוא מהיר ויעיל. הוא כולל מילוי טפסים שונים והצהרות לגבי מטרות ההשקעה שלכם ואימות הזהות שלכם בהתאם לדרישות החוק. לאחר פתיחת החשבון שלכם תקבלו את פרטי הכניסה ותוכלו ללמוד את מערכת המסחר, להעביר כספים ולהתחיל סחור בשוקי ההון.
מסחר בשוק ההון עם הברוקר טריידסטיישן
כל סוחר בשוק ההון זקוק לברוקר שיתווך בינו לבין השוק. דרכו מוזרמות פעולות המסחר והוא מספק שירותים משלימים הקשורים למסחר בבורסות. תהליך ההצטרפות הוא מהיר וחשוב לבחור בברוקר וותיק ויציב פיננסית המספק מערכת המסחר שכוללת אפשרויות וכלים רבים, כך שתתאים לצרכים שלכם. הברוקר שלכם הוא שער הכניסה שלכם לבורסות מסביב לעולם.
רוצה להתחיל לסחור עם הברוקר טריידסטיישן? הצטרף אלינו היום והחל לסחור עם מערכת המסחר בבורסה הטובה בעולם עם אפליקציית מסחר בשוק ההון מתקדמת ביותר וכלי ניתוח נוספים.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.