איפה כדאי להשקיע 100 אלף שקל

איפה כדאי להשקיע 100 אלף שקל

איפה כדאי להשקיע 100 אלף שקל

לא רק טכנולוגיה: שני סקטורים עם פוטנציאל צמיחה ששווה לבדוק

נניח שזכית ברווח מתוק של 100,000 שקל, או לחילופין, יש לך סכום דומה שיושב בהמתנה… עכשיו, אתה יכול על בטוח ולשים את סכום הכסף הנחמד הזה בקרן שוק הכסף, שבה תוכל להרוויח 4.3% קבועים וללא סיכון בשנה. אבל אם אתה פתוח לקחת על עצמך סיכון (וסיכוי) לתשואות גדולות יותר, הנה שני כיווני השקעה רלוונטיים ל-2025:

רעיון מס' 1: השקעה בצרכים בסיסיים

נסכים על כך שמזון, משקאות ומוצרים ביתיים אף פעם לא יוצאים מהאופנה. וזה חלק ממה שהופך את מגזר מוצרי היסוד הצרכניים לכל כך אטרקטיביים כרגע. החברות אלה מייצרות שפע של מזומנים לבעלי המניות ללא קשר לסביבה הכלכלית. זה הופך אותם לגורם מאזן בתיק ההשקעות שכולל את אותן חברות טכנולוגיה צמיחה מרגשות יותר.

להלן תעודות הסל שיכולות להציע נקודת התחלה טובה:

קרן Consumer Staples Select Sector SPDR (טיקר: XLP) מציעה השקעה טהורה במגזר מוצרי הצריכה של אמריקה למשקיעים בארה"ב. למניות מוצרי בסיס צרכניים המשתרעים על פני כל העולם, אפשרות נוספת היא iShares Global Consumer Staples ETF (KXI) – שכ-63% מהכסף שלה מושקעות בחברות אמריקאיות והשאר בחברות בינלאומיות.

תעודות סל KXI ו-XLP גרף שבועי מאת TradingView
תעודות סל KXI ו-XLP גרף שבועי מאת TradingView

מי הן החברות הבולטות במגזר מוצרי היסוד הצרכניים?

כפי שאולי ניחשתם אנחנו מדברים על שמות ביתיים. קוסטקו (Costco) ווולמארט (Walmart) שהן החזקות ביותר, הן מהוות כ-20% מהמגזר ושתיהן נסחרות קרוב לשיאים שלהן. מאחוריהם עומדים מותגים כמו קוקה קולה, פפסיקו, פיליפ מוריס וקולגייט-פלמוליב.

עם שמות כאלה, קל להבין למה המגזר מציע תזרים מזומנים יציב ונחשב בעיני רבים כעמיד בפני מיתון. אך בכל זאת, גם להן יש עליות וירידות. עם כל כך הרבה הכנסות בינלאומיות, למשל, מצב של דולר אמריקאי חזק ז משהו שיכול לערער את ערך המכירות הזרות שלהם. וזו אחת הסיבות לכך שחלק ממניות מוצרי הצריכה הניבו ביצועים נמוכים בשנים האחרונות. ובכל זאת, זה הופך את המגזר ליעד אטרקטיבי אם אתם מחפשים גיוון מעבר ל-S&P 500, שכידוע משוקלל בכבדות במניות טכנולוגיות ענקיות.

רעיון מס' 2: להשקיע בתחום עם צמיחה טובה ובזול

מניות שירותי הבריאות נראות רלוונטיות במיוחד עכשיו לאחר שהפגינו ביצועים מאכזבים בשנה שעברה. הסקטור בקושי זז ב-2024, ובכל זאת, אם מסתכלים על הצד החיובי: זה יצר עכשיו הזדמנות צמיחה זולה מעניינת.

מגזר הבריאות העולמי נסחר בערך פי 17 מיחס מחיר לרווח (P/E) שלו ל-12 חודשים. למעשה, זה אחד הסקטורים הבודדים שנסחרים מתחת לממוצע ארוך הטווח שלו. ואם ניקח בחשבון שהרווחים שלו צפויים לצמוח ב-17% השנה, בין היתר הודות לתרופות להשמנה, אז נדמה שיש הזדמנות נדירה להשקיע בצמיחה טובה לטווח ארוך במחיר סביר.

ולמרות שכמו תמיד יש סיכון מסוים בכל הקשור לתחזית הרווח של המגזר הזה בגלל אי ​​הוודאות של תמחור התרופות. אבל מצד שני, ההזדקנות של האוכלוסיות בכמה מהכלכלות הגדולות בעולם והצפי לעלייה בהוצאות הבריאות הופכות את המגזר הזה לאזור השקעה אטרקטיבי.

תעודות הסל שיכולות להציע נקודת התחלה טובה:

תעודת הסל (iShares Global Healthcare ETF (IXJ מספקת חשיפה לחברות תרופות, ביוטכנולוגיה ומכשור רפואי גדולות והיא דרך טובה להשיג חשיפה רחבה למניות שירותי בריאות בשוק המפותח.

נקודה חשוב שיש לשקול היא שאוכלוסיית העולם המזדקנת אכן אמורה להגדיל את הוצאות הבריאות בעשורים הקרובים, אך מצד שני, תקציבים ממשלתיים ברחבי העולם מצטמצמים. למשל בארה"ב, כבר יש באופק כמה קיצוצים פוטנציאליים שמתוכננים למגזר. זה מוריד מעט את הביטחון לגבי הסיכוי לתשואות גדולות. אך עדיין, הסקטור יכול להוות מקור טוב לגיוון תיק השקעות שהוא לרוב גדוש בטכנולוגיה מתחום אחר. ועם הבינה המלאכותית שעשויה להאיץ את הפיתוח של תרופות חדשות, זה יכול להוביל להאצה בריאה גם ברווחים.

לסיכום – איפה כדאי להשקיע 100 אלף שקל בשנת 2025:

  1. מגזר מוצרי היסוד לצרכן כעת נראה טוב. החברות של המגזר מייצרות הרבה מזומנים לבעלי המניות ללא קשר לסביבה הכלכלית. וזה הופך אותן למועמדות טובות מול מניות טכנולוגיה ענקיות שמה שמניע אותן זה צמיחה.
  2. דיברנו על מניות שירותי הבריאות שצפויות להתאושש. הן נסחרות לפי הערכות שווי מתחת לממוצע ארוך הטווח של המגזר – ועם הרווחים שצפויים לצמוח ברמה דו ספרתית השנה, זו נראית כמו הזדמנות טובה להשקיע בצמיחה טובה לטווח ארוך במחיר סביר.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

הצטרף אלינו היום והחל לסחור עם פלטפורמת מסחר בשוק ההון הטובה בעולם עם אפליקציית מסחר בשוק ההון מתקדמת ביותר וכלי ניתוח נוספים.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

דילוג לתוכן

    פתיחת חשבון

    מאשר קבלת חומר פרסומי ושיווקי מחברת עלית פלטפורמס בעמ ו/או או כל צד ג מטעמן ו/או או הקשור אליהן