בינה מלאכותית בשוק ההון - ארבעת שלבי AI ומה צופן לנו העתיד?
התפתחות הבינה המלאכותית תקועה בשלב השני – יישום הטכנולוגיה עדיין מוגבל מאוד וישנן ספקות בגובה של 500 מילארד דולר- איך זה ישפיע על שוק ההון?
הבינה המלאכותית אולי עדיין לא הגיעה עד הסוף לשליטה עולמית, אבל היא בהחלט שולטת בשוק המניות. אף על פי כן, יש אנשים שמתחילים לתהות האם כל ההוצאות הארגוניות על הטכנולוגיה החדשה הזו שוות את זה כשחושבים על כמות הרווח שהיא מייצרת או לא מייצרת בפועל. וזו שאלה סבירה. כדי לענות עליה, אפשר לחזור לרגע אל ארבעת השלבים של הבינה המלאכותית. זה יכול לעזור לנו להבין איפה אנחנו נמצאים בהייפ הבינה המלאכותית כרגע ומה הלאה. אפשר לראות שאנחנו עדיין בשלבים המוקדמים ביותר.
שלב 1– שלב זה התחיל עם ההשקה של ChatGPT של , OpenAI שכבש את העולם. אנבידיה היא הנהנית המובהקת ביותר של AI, שבבי המחשב שלה, שמה שמניע אותם זה בינה מלאכותית רואים ביקוש מטורף.
שלב 2 – תשתית בינה מלאכותית – שלב זה כולל חברות מוליכים למחצה, ספקי ענן, מרכזי נתונים REIT, חברות חומרה וציוד וחברות שירות – מתחילות למשוך את הזרקור מבחינת ההשקעות.
שלב 3 – כולל את כל מאפשרי הבינה המלאכותית – כלומר, חברות עם פוטנציאל לייצר רווחים מבינה מלאכותית על ידי יצירת הכנסות גבוהות יותר בהדרגה, בעיקר בתוכנה ובשירותי IT יהפכו לדבר הגדול הבא.
שלב 4 – השלב הזה עוסק בדרך בה דברים משתנים כשחברות רבות מאמצות בפועל את הבינה המלאכותית. חברות תוכנה ושירותי IT, וחברות שירותים מסחריות ומקצועיות – האימוץ של בינה מלאכותית צפוי לשפר את פריון העבודה שלהן ולצמצם באופן משמעותי את עלויות השכר שלהן. חברות אלה ימשכו את תשומת לב המשקיעים.
שימוש בבינה מלאכותית על ידי חברות
נכון לעכשיו, ההוצאה על בניית מרכז נתונים בינה מלאכותית היא חזקה – וזה עזר במיוחד לאנבידיה ולחברות משלב 2. אבל האימוץ של בינה מלאכותית בפועל הוא איטי יותר מההייפ הראשוני שראינו, וזה מערער את החברות שנמצאות בשלבים 3 ו-4.
אך זה לא מסתיים כאן. הספקנות רק עולה כי סקר שנעשה לאחרונה מצביע על כך שרק 5% מהחברות משתמשות בבינה מלאכותית כדי לייצר סחורות ושירותים. ובכל זאת, אנבידיה והחברות בשלב 2 ממשיכות ליהנות מצמיחת רווחים חזקה, זה קורה בזכות הוצאות כספיות מטורפות של חברות כמו מיקרוסופט, אמזון, מטא ואלפבית. ארבע חברות המגה הללו הוציאו במהלך השנה האחרונה כ-357 מיליארד דולר – על המעבדים של אנבידיה ועל השקת מרכזי נתונים, וההוצאה שלהם על זה צפויה לגדול בשאר השנה.
האם ההכנסות יכסו על ההוצאות?
זה מוביל לשאלה האם החברות הללו גם יצליחו לייצר הכנסות כדי לכסות את הוצאות הענק האלה. וכאן נכנסות לתמונה תוצאות המחקר של חברת סקוויה קפיטל.
חברת סקוויה קפיטל האמריקאית (Sequoia Capital) היא אחת מבתי ההון סיכון הטכנולוגיים הגדולות בעולם. היא בדקה ברמה העולמית כמה הכנסות החברות צריכות לייצר כדי להצדיק את כל ההוצאות שלהן על פיתוח בינה מלאכותית. התוצאה הייתה שהן צריכות לייצר הכנסות של 600 מיליארד דולר עד סוף 2024. החברות המובילות (מיקרוסופט, אלפבית, אפל, מטה, טסלה וכו') לפי החישוב שלה מייצרות 100 מיליארד דולר, כך שבחישוב מהיר, חסרים 500 מיליארד דולר.

אז השאלה הגדולה יותר היא: האם זו הזדמנות או בועה?
מניית אנבידיה כנראה תישאר המנצחת הגדולה ביותר של בינה מלאכותית, כאשר אנליסטים מצפים שהיא תשמור על תפקיד קריטי במהפכה במשך שנים רבות. הדור הבא של ה-GPU B100 המתוכנן של החברה אמור להפיק ביצועים טובים פי 2.5 תמורת עלות נוספת של 25% בלבד, וזה כנראה יכניס כסף רב לשורה התחתונה שלה. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שצמיחת הרווח של החברה אמורה להאט את הקצב המהיר שראינו בשנים האחרונות והערכות שווי שלה מאד גבוהות, אך שוב, בזכות הציפיות שיש להמשך ייצור של שבבים טובים יותר מהדור הבא, היא עדיין בסימן צמיחה די מרשים, אם החברה תעמוד בציפיות, סביר להניח שמכאן תהיה עלייה למחיר המניה שלה. בנוסף, גם מיקרוסופט, עם השותפות שלה ב-OpenAI, נראית במיקום הטוב ביותר כרגע. ומחקר של גולדמן זאקס מראה שגם אלפבית ואמזון בכיוון הנכון. וטוב שכך, כי 600 מיליארד דולר לא יהיה קל לייצר כה מהר.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של המניות המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא/ת לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
הצטרף אלינו היום והחל לסחור עם פלטפורמת מסחר בשוק ההון הטובה בעולם עם אפליקציית מסחר בשוק ההון מתקדמת ביותר וכלי ניתוח נוספים.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
כשמדובר במתחי סחר חריפים, הסיכונים עולים ולעיתים מתפתחת תגובת שרשרת שמשפיעה באופן רחב על הכלכלה. אג"ח ממשלתי יכול להוות פתרון טוב להשקעה
המכסים ההדדיים בארה"ב היו קשים מהצפוי, התבססו על שיטה יוצאת דופן, והפחידו משקיעים שברחו משווקי המניות בעולם
בבורסה אין ארוחות חינם. תיק מניות טהור טומן בחובו סיכון גבוה. לכן גישה חכמה יותר תהיה לבנות לעצמך תיק השקעות שממזג מניות עם נכסים נוספים
תכנית המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מטלטלת את השוק – אך לחברות הקטנות יש סיבה לאופטימיות.
ירידות בשוק מציגות לרוב הזדמנויות רכישה, אך משקיעים רבים יושבים בצד מפוחדים. אילו הזדמנויות השקעה יש בשוק ההון במצב תנודתי?
אג"ח קטסטרופה: תעודת הסל הראשונה אי פעם של אג"ח קטסטרופה עומדת להתחיל להיסחר - זמן טוב יותר להבין על מה מדובר
כשמדובר במתחי סחר חריפים, הסיכונים עולים ולעיתים מתפתחת תגובת שרשרת שמשפיעה באופן רחב על הכלכלה. אג"ח ממשלתי יכול להוות פתרון טוב להשקעה
המכסים ההדדיים בארה"ב היו קשים מהצפוי, התבססו על שיטה יוצאת דופן, והפחידו משקיעים שברחו משווקי המניות בעולם
בבורסה אין ארוחות חינם. תיק מניות טהור טומן בחובו סיכון גבוה. לכן גישה חכמה יותר תהיה לבנות לעצמך תיק השקעות שממזג מניות עם נכסים נוספים
תכנית המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מטלטלת את השוק – אך לחברות הקטנות יש סיבה לאופטימיות.