העלאת ריבית, אמזון וקרדיט סוויס - 3 אירועים משמעותיים בכלכלה האמריקאית והקשר בניהם
UBS השתלטה על קרדיט סוויס, אמזון מקצצת עוד משרות ו- העלאת ריבית ברמות הגבוהות ביותר מאז 2007
שבוע התחיל בכך שלאחר העלאת ריבית האחרונה, UBS השתלטה את קרדיט סוויס תמורת 3 מיליארד דולר שזו ללא ספק עסקה מרגשת מבחינת UBS. בכל זאת, לא בכל יום בנק יכול להשיג את היריבה הכי גדולה שלו במחיר מציאה שכזה ועוד עם אריזה מפנקת של ערבויות ממשלתיות שמכסות הפסדים פוטנציאליים של מיליארדים. זה לכל הדעות משהו שהמתיק ברצינות את העסקה הזו, למרות שרק הזמן יגיד אם קרדיט סוויס היא אכן מציאה של 3 מיליארד דולר.
לאחר מכן התבשרנו שעובדי הטכנולוגיה עדיין לא בטוחים במקומות העבודה שלהם כאשר אמזון הודיעה שהיא מקצצת לא פחות מ- 9,000 משרות ו-Accenture עקבה אחריה ביום למחרת עם הודעה על קיצוץ של 19,000 משרות.
ואם כל זה לא מספיק, הפדרל ריזרב (הפד) העלה את הריבית ב-0.25 נקודות נוספות ביום רביעי, והביא אותה לרמות הגבוהות ביותר מאז 2007, זאת למרות החששות הגוברים סביב היציבות הפיננסית. כולנו שמענו את הקריאות לפד שהגיעו מכמה כיוונים שיפסיק את תהליך העלאת הריבית, שישב קצת בחיבוק ידיים ויראה איך הכלכלה מסתדרת עם המצב. אז בסופו של דבר הבנק המרכזי התפשר עם העלאת ריבית קטנה יותר של רבע אחוז, לאחר שכבר היו דיבורים על העלאה נוספת של חצי אחוז.
3 אירועים משמעותיים בכלכלה האמריקאית והקשר בניהם
- העלאת ריבית ברמות הגבוהות ביותר מאז 2007
- UBS השתלטה על קרדיט סוויס
- אמזון מקצצת עוד משרות
הריבית היא השכר ששולם על שימוש בכסף, כפי שהשכר הוא השכר ששולם על שימוש במוצרים. (אדם סמית)
חבל דק של העלאת ריבית שקשה לפד להלך בו
על רקע החולשה בסקטור הפיננסי, חברות ביג טק שמצמצמות מאות אלפי משרות ובנקים גדולים שמתפוררים מיום ליום, הפדרל ריזרב עדיין העלה את הריבית גבוה יותר כדי לקרר את הכלכלה. אז מה בעצם קורה פה?
ברור לכולם שהבנק המרכזי לא מנסה להרוס את הכלכלה. הוא לא רוצה לפגוע במגזר הבנקאות או לפגוע בחברות עם העלאת הריבית אלא בדיוק ההיפך. אך היות וכל כך קשה להשתלט על האינפלציה המשתוללת הזו, הפד נאלץ לבצע פשרות קשות בתקופה של אי ודאות כלכלית קיצונית. מצד אחד, הוא צריך להעלות את הריבית כדי לצנן את הביקושים ולשמור על האינפלציה בשליטה. אבל מצד שני, הוא צריך להיזהר לא לעורר התמוטטות פיננסית או להפיל את הכלכלה למיתון עמוק. זה לכל הדעות חבל דק שקשה להלך בו.
המניות מפגינות חוסן למרות הכל ועל אף העלאת הריבית
החדשות הטובות הן שעד כה, המניות הראו חוסן משמעותי. כשחושבים על זה, דיי מדהים להיווכח שהמניות מצליחות לעמוד בזעזוע של העלאת ריביות שזינקו מ-0% לכמעט 5% בתוך שנה. אך יחד עם זאת, אי אפשר לומר שהסיכונים לחלוטין נעלמו, ושאלת מיליון הדולר מבחינת המשקיעים עכשיו היא האם המניות יכולות להמשיך כך ולשמור על העמידות הזו, או שזה השקט שלפני הסערה?
בהתחשב בעובדה שיש פיגור גדול בין העלאות הריבית ועד שהן משפיעות על הכלכלה, והיחסים המסובכים בין הכלכלה לשווקים הפיננסיים, אי אפשר לדעת לאן זה עוד עשוי ללכת מכאן. לכן כמשקיעים, האסטרטגיה הטובה ביותר כנראה היא להישאר מודעים לתרחישים השונים, ולתת לנתונים המתפתחים ולתנועות המחירים לעזור לנו לקבל את ההחלטות לפי התוצאה שנראית לנו סבירה ביותר.
כלי נוסף שעומד לרשותנו הוא עונת הדוחות. עונת הדוחות בפתח והחברות עומדות לדווח על הרווחים ברבעון הראשון שלהן, כך שבקרוב נקבל מידע רב ערך חדש שיעזור להבין קצת יותר את תמונת המצב.
בהקשר לכך יש לזכור שמצד אחד, הנתונים הכלכליים קצת השתפרו מאז עונת הדוחות הקודמת – במהלכה חברות שדיווחו נתנו תחזיות זהירות לגבי העתיד, אבל מצד שני, כנראה שלפיטורי עובדים שעדיין מתרחשים מעת לעת יש סיבה, אז כדאי להיות עם היד על הדופק כדי לגלות אם משהו נוסף מסתתר מתחת לפני השטח ואינו נמצא כרגע בטווח הראייה המיידי.
הפרטים הקטנים זה לא התמונה המלאה
הפרטים הקטנים במה שמתרחש מידי יום עשויים להיות מעניינים, אבל צריך לחזור אחורה אם רוצים לראות את התמונה המלאה. כבני אדם, יש לנו צורך בלתי פוסק להבין כל מה שאנו שומעים ורואים, זאת משום שזה גורם לנו להרגיש שאנחנו בשליטה. הבעיה היא שאנחנו יכולים להסתבך עם פרטים הקטנים הללו ולפספס את התמונה הגדולה יותר.
אז נכון, אפשר לנסות להסביר כל אירוע כאירוע בודד, אבל כשמסתכלים לאחור על המגמות הכלליות יותר, התמונה המלאה דיי מתבהרת: הכלכלה מאטה, המערכת הפיננסית נאבקת בחסות המכה של שיעורי ריבית גבוהים יותר כתוצאה מהעלאת הריבית, וגם לא בטוח ששוק העבודה יהיה חזק כפי שנדמה. ובסביבה כזו, עדיין כדאי להיזהר מאשר להצטער.
השווקים עם מצבי רוח משתנים, כתוצאה מהעלאת הריבית, מקשים על עבודת הסוחר והמשקיע
הפד אינו היחיד שמתמודד עם דילמות ואי וודאות. גם המשקיעים משחקים משחק שחמט מלא בהימורים עם השוק הזה, האירועים דינאמיים וכל יום צץ אירוע שפותח עולם חדש של אפשרויות ותוצאות אפשריות.
למצב הרוח הקיים בשווקים יכול להיות השפעה עצומה על המחירים, אשר בתורם משפיעים על הכלכלה, ואז מזינים זאת חזרה לשוק. שרשרת התגובות הזו הופכת את הניסיון להבין מה עומד לקרות בעתיד לכאב ראש אמיתי, לכן אם מישהו מרגיש קצת אבוד, ההימור הטוב ביותר שלו עשוי להיות תיק מספיק מגוון.
לסיום, השיח השולט כרגע הוא הבנקים שלמרות שנדמה שהם נכשלים משני צדי האוקיינוס האטלנטי, עדיין יש חדשות טובות והן שהנרטיב העיקרי כרגע הוא שהבעיות שלהם מוכלות על ידי הבנק המרכזי ומטופלות ברצינות. אך יחד עם זאת, כדאי מאד להמשיך לעקוב מקרוב אחר סיכונים אפשריים של הדבקה, כי למרות הנרטיב החיובי…נתונים אחרים כמו: מדדי הבנקים שצונחים והסצנה עדיין לא נראית מעודדת.
כדי להבין יותר את התחום ומה קורה עם העלאת הריבית שווה לכם גם לקחת קורס בתחום ולפתוח חשבון מסחר בברוקר טריידסטיישן.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של מניות המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לנקוט בגישה ביקורתית ולעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
הצטרף אלינו היום ותהנה מערכת המסחר בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות בישראל.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
גילוי נאות: מאמר זה מיועד למטרות חינוכיות בלבד. אף אחת מהדוגמאות לא צריכה להיחשב כהמלצות מסחר.
אנבידיה מתכוננת לפרסם את דו"ח הרווחים הרבעוני שלה, אירוע שעשוי להשפיע על שוק המניות בארה"ב, במיוחד על מגזרי הטכנולוגיה והבינה המלאכותית
הזהב נשאר בחירה מובילה גם לאחר שהמחיר שלו עלה בשנה האחרונה בכמעט 40% וזאת למרות שאין כרגע תנאים שתומכים בזהב כמו אינפלציה גבוהה או צמיחה...
מניות דיבידנד משלמות חלק מהרווחים של החברה לבעלי המניות, מה שאומר שאתה למעשה מקבל תזרים קבוע של הכנסה פסיבית
תמיכה של הבנק המרכזי והממשלתי גרמו לאסטרטגיות של "קנייה והחזקה" ו"קניית התחתית" להיות אסטרטגיות ההשקעה המועדפות בשוק
אנבידיה תחליף את אינטל בממוצע הדאו ג'ונס (DJIA), שינוי שמדגיש את עלייתה של האחת ונפילתה של השניה, אך האם הכל אבוד עבור אינטל?
חברת הפינטק Nubank הפכה תוך עשר שנים לבנק בעל הערך הרבה ביותר עם פלטפורמת הבנקאות הדיגיטלית הגדולה ביותר מחוץ לאסיה
אנבידיה מתכוננת לפרסם את דו"ח הרווחים הרבעוני שלה, אירוע שעשוי להשפיע על שוק המניות בארה"ב, במיוחד על מגזרי הטכנולוגיה והבינה המלאכותית
הזהב נשאר בחירה מובילה גם לאחר שהמחיר שלו עלה בשנה האחרונה בכמעט 40% וזאת למרות שאין כרגע תנאים שתומכים בזהב כמו אינפלציה גבוהה או צמיחה...
מניות דיבידנד משלמות חלק מהרווחים של החברה לבעלי המניות, מה שאומר שאתה למעשה מקבל תזרים קבוע של הכנסה פסיבית
תמיכה של הבנק המרכזי והממשלתי גרמו לאסטרטגיות של "קנייה והחזקה" ו"קניית התחתית" להיות אסטרטגיות ההשקעה המועדפות בשוק