מניית Nubank – מניית הצמיחה החמה ביותר
חברת הפינטק Nubank הפכה תוך עשר שנים לבנק בעל הערך הרבה ביותר עם פלטפורמת הבנקאות הדיגיטלית הגדולה ביותר מחוץ לאסיה
רוב הבנקים פועלים באותו מודל עסקי בסיסי. אבל בברזיל, Nubank או Nu כפי שהיא מוכרת, עושה את הדברים אחרת: היא פועלת כולה באינטרנט או באמצעות אפליקציה כשאין לה אפילו סניף בנק אחד והיא מציעה ללקוחות המון שירותים במחירים תחרותיים יותר מאשר בנקים רגילים.
בתוך קצת יותר מעשר שנים, הנוסחה הזו הקפיצה אותה מחברת פינטק לא מוכרת לבנק היקר ביותר באמריקה הלטינית. הנה הסיבה לכך שזו מניה שאולי תרצו לבדוק.
היא רק בת 11, אבל Nu היא כבר פלטפורמת הבנקאות הדיגיטלית הגדולה ביותר מחוץ לאסיה, עם יותר מ-100 מיליון לקוחות בברזיל, מקסיקו וקולומביה. עם כמה מוצרים חדשניים, היא בנתה מותג חזק ומהימן. קשה לחקות אותה בגלל מבנה ההוצאות שלה – עלות השירות החודשית הממוצעת שלה היא רק 0.90 דולר ללקוח ובאופן הזוי זה נמוך יותר בכ-85% ממה שהבנקים הרגילים גובים.
ברזיל היא השוק הגדול ביותר של Nu, וכנראה שזה ישאר כך במשך שנים כי יש פה הרבה הזדמנויות להרחיב את ההלוואות ללקוחות קיימים וחדשים. כמו כן, המכירות של Nu צפויות לגדול בקצב שנתי של כ-30% מ-2024 עד 2027, והרווחים שלה צפויים לגדול בכ-40% באותה תקופה.
יש לציין שהערכת המניות של Nu נראית יקרה: היא נסחרת במכפיל רווח של בערך פי 35 לשנה זו. אך זה צפוי לרדת ככל שהרווחים שלה יגדלו, מה שאמור להוביל את המכפיל לפי 18 ב-2026, ופי 13 ב-2027.
האם יש סיכונים? כמו תמיד, כן
הגידול במספר המנויים וגיוס המשתמשים עלולים לרדת מתחת לציפיות, מה שיוביל לחסר במכירות וברווח. אם יהיה מיתון כלכלי חמור בברזיל ובמקסיקו זה עלול לפגוע ביכולת של הלקוחות להחזיר כספים וזה בתורו יפגע ברווחים.
מבחינת המטבע, ירידת ערך משמעותית של הריאל הברזילאי והפסו המקסיקני עשויה להוריד את המכירות והרווחים משום ש- Nu מדווחת על הרווחים שלה בדולרים. וישנם עוד כמה סיכונים כמו אם יהיה פתאום שינוי ברגולציה וכדומה, זה עוד משהו שעשוי להשפיע על התחזית העסקית שלה.
איך Nubank מרוויחה את כספה?
כמו כל בנק, Nubank מרוויחה את כספה על ידי לקיחת פיקדונות והלוואות כספים – היא משלמת פחות למפקידים ממה שהיא גובה מהלווים.
אבל המקום שבו היא באמת מנצחת הוא בצמיחה: Nubank שמה לה למטרה לשנות את מערכת היחסים המוכרת של אנשים עם כסף ועם בנקאות. והיא בהחלט עושה את זה כלומר, היא משתמשת בנתונים ובטכנולוגיה שלה כדי לפתח מוצרים ושירותים חדשניים שכבר מיליוני אנשים משתמשים בהם כעת. החדשנות שלה זכתה לתשומת לב (וגם רווחים), וזיכתה אותה בפרסים ושמה אותה ברשימות החברות החדשניות ביותר בעולם.
זה גם מה שהניע את המניה. מניית Nubank הגיעה לבורסת ניו יורק בדצמבר 2021, במחיר התחלתי של 9 דולר, ועכשיו היא נסחרת בסביבות 15.60 דולר. ברשימת עשרת בעלי המניות המובילים שלה אפשר למצוא כמה שמות מוכרים של משקיעים כבדים ומרשימים, כמו ברקשייר הת'אווי של וורן באפט למשל.
המודל העסקי של החברה הוא פשוט: לשמור על בסיס לקוחות שגדל במהירות, להגדיל את ההכנסות על ידי עידוד לקוחות להשתמש ביותר מוצרים ושירותים, ולהפעיל את הפלטפורמה שלה בעלות נמוכה עם הרבה פוטנציאל לרווחים.
מאיפה מגיע הכסף?
מבחינת הכנסה ללקוח – לחברה יש מגוון שירותים שהיא מציעה ללקוח. והיא מרוויחה כסף ככל שהלקוחות שלה צורכים יותר ממגוון השירותים והמוצרים שלה. כ-60% מהמשתמשים שלה תלויים ב- Nu כחשבון הבנק הראשי שלהם. והלקוח הממוצע משתמש לפחות בארבעה מהמוצרים של Nu כדי לנהל את הכספים שלו. מדובר ברמת מעורבות גבוהה שעזרה לחברה להעלות את ההכנסה החודשית הממוצעת פר לקוח.
מבחינת עלויות – המוטו הוא "חסכנות" ו-Nu שואפת לשמור על כך. מבנה העלויות שלה מהווה את הבסיס שלה להתקיים לטווח ארוך והוא גם זה שמבדיל אותה מהשאר. מבנה העלויות הזה הופך את הפלטפורמה שלה לקשה לחיקוי. הממוצע החודשי של סכום ההוצאות שלה היא רק $0.90 ללקוח. עפ"י הנתונים, זה נמוך בכ-85% מהבנקים הרגילים. ובנוסף, הנהלת החברה מצהירה שהיא מתכוונת לשמור על עלות זו או מתחת לדולר אחד ללקוח גם בעתיד.
מבחינת יחס יעילות – (זה מודד עד כמה חברה משתמשת במשאבים שלה כדי להרוויח כסף), לא נלאה אתכם בחישובים, אך הנתונים מצביעים על כך שיחס היעילות של Nu השתפר: הוא הגיע ל-32% ברבעון השני, לעומת 35.4% ברבעון המקביל בשנה שעברה. במילים פשוטות, החברה הופכת ליעילה יותר בשימוש במשאבים שלה כדי להרוויח כסף. והחברה צופה שהיחס הזה ירד עוד יותר ככל שיתווספו אליה לקוחות חדשים.
שווקים חדשים: מקסיקו, קולומביה ועוד…
בין שפע התוכניות לעתיד של החברה, Nu פונה לשווקים חדשים כגון מקסיקו, קולומביה ועוד. למעשה, Nu כבר פועלת במקסיקו וקולומביה. היא הוסיפה 1.2 מיליון לקוחות חדשים במקסיקו ברבעון האחרון, אפריל עד יוני, בסך הכל 7.8 מיליון לקוחות שם, כולל פיקדונות של יותר מ-3 מיליארד דולר במדינה הזו בקצת יותר משנה,
בקולומביה, מספר הלקוחות הגיע ל-1.3 מיליון עד סוף הרבעון, לאחר השקה מוצלחת של מוצר חשבונות חיסכון. חשוב לומר ש Nu עדיין בשלב השגת לקוחות במקסיקו וקולומביה, כך שאף אחת מהן אינה רווחית עבורה כרגע, אבל זה אמור להשתנות ככל שההלוואות יגדלו. כי החברה הרי כבר השקיעה הרבה כסף בפיתוח התשתית והטכנולוגיה להפעלת הפעילות שלה. למרות שעדיין יש לה עבודה לעשות, חלק משמעותי מהמשימות הכבדות כבר הושלמו, כך שהרווחיות בשווקים החדשים הללו אמורה להתרחש מהר יותר מאשר בברזיל. אגב, גם ארגנטינה על הכוונת שלה…
הערכת Nu
אנליסטים צופים שהחברה תצמיח הכנסות בקצב שנתי של 30%, ורווחים של כ-40% מ-2024 עד 2027, בין השאר הודות להמשך השיפור בשולי הרווח שלה. בהנחה ש-Nu תעמוד בציפיות הללו, מכפיל ה-P/E שלה יירד מ-35x ל-13x.
ובכל זאת, השקעות בצמיחה תמיד כרוכות בסיכונים
יש כמה סיכונים ייחודיים שצריכים להיות מודעים אליהם. ראשית, חברות התלויות באמריקה הלטינית מבחינת רווחים בדרך כלל נסחרות לפי הערכות שווי נמוכות הרבה יותר בגלל הסיכונים המקרו-כלכליים והפוליטיים המוגברים שקיימים באזור. ולמרות ש-Nu מדווחת על רווחיה בדולרים, היא מייצרת את המכירות והרווחים שלה באמריקה הלטינית, כך שתנודות בריאל הברזילאי ובפסו המקסיקני יכולות להשפיע משמעותית על התוצאות שלה. בנוסף, אם Nu יחמיץ את היעדים שלה, מחיר המניה שלה פשוט יפול.
ובכל זאת, אם מי שמאמין באסטרטגיית הצמיחה של Nu ומוכן להשקיע בחברת פינטק מהשורה הראשונה, זו יכולה להיות השקעה מתגמלת.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
זה הזמן להתחיל לסחור במניות. הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
יש הזדמנויות לצד סיכונים ואי ודאות לקראת שנת 2025. ההערכות הן שזו תהיה שנה חיובית עבור המניות, אך מספר גורמים עלולים...
גוגל, הטיטאנית הזו של חיפוש, ענן וניידים ממשיכה להיות בולטת בחיים שלנו ולהביא חידושים פורצי דרך, אך גם מתמודדת עם איומים
סקטורים כמו טכנולוגיה, תעשייה ושיקול דעת צרכני נוטים לעלות כששיעורי הריבית יורדים ושנת 2025 עשויה להיות שנה בולטת בהוצאות הצרכנים