ניתוח מניית אולטה ביוטי (ULTA): היופי הוא בעיני בעלי המניות
הערכת השווי הנוכחית של Ulta מציגה הצעה מעניינת ששווה לשים לב אליה
כשוורן באפט קונה מניה, המשקיעים שמים לב. וכשהוא מוכר אותה, הם שמים לב גם לזה. זה בדיוק מה שקרה השנה עם Ulta Beauty – אבל רק בגלל שבאפט התרחק לא אומר שההזדמנות הזו לא רלוונטית לכולם. למעשה, הערכת השווי הנוכחית של Ulta מציגה הצעה מעניינת ששווה לשים לב אליה.
בנוסף,אמנם אולטה היא לא מסוג המניות של קנה והחזק לנצח, ומסלול הצמיחה שלה מצטמצם, ויש לה גם כמה אתגרים אמיתיים. אבל מצד שני, מדובר בעסק עם תשואה גבוהה שנסחר ביחס מחיר לרווח של 12 חודשים קדימה של מתחת ל-14x – וזו הנחה משמעותית לממוצע ההיסטורי שלה ולכן שווה בדיקה.
מי זו ULTA אז מה המודל העסקי שלה?
Ulta Beauty היא קמעונאית יופי מיוחדת והגדולה ביותר בארה"ב, היא משלבת מגוון מוצרים כגון קוסמטיקה, טיפוח עור וטיפוח שיער – יחד עם כמה שירותי סלון. המודל העסקי שלה בנוי על כמה ערוצים, היא משלבת חנויות, מסחר אלקטרוני ופלטפורמות דיגיטליות כדי להגיע ללקוחות שלה היכן שהם נמצאים (או נמצאות) ומעודדות אותם להוציא כספים ביתר קלות על המוצרים שלה. כיום, יש לה למעלה מ-1,400 חנויות בפריסה ארצית ונוכחות מסחר אלקטרוני שהולכת וגדלה.
המודל העסקי של Ulta דומה לזה של קמעונאיות המוניים כמו Target ו- Walmart, אבל רק עם התמקדות במוצרי יופי. יש לה כמה תחומים שהיא יכולה למנף כדי לנסות להרחיב את הצמיחה: היא יכולה לשאוף להגדיל את ההוצאות בחנויות, להגביר את תדירות הביקורים של לקוחות או להרחיב אסטרטגית את רשת החנויות שלה ברחבי ארה"ב. ואכן, החברה אמרה שהיא מקווה להגדיל את מספר החנויות שלה ליותר מ-1,800 מיקומים ולהוסיף שישה מיליון חברים/ות חדשים לתוכנית הנאמנות שלה בת 44 מיליון.
הערכת שווי של אולטה
למניית Ulta יש הערכת שווי אטרקטיבית. כאמור, היא נסחרת ב-12 חודשים קדימה ביחס מחיר לרווח של 13.5x – זה 40% מתחת לממוצע חמש השנים שלה והרבה פחות מה-S&P 500. הערכת השווי של החברה כבר מתמחרת כמה אתגרים גדולים, מה שיוצר חוסר איזון חיובי מבחינת סיכון-סיכוי. המחיר של המניה מציג פוטנציאל אפסייד של 30% עד 68%.
בנוסף, הנהלת Ulta אישרה לאחרונה רכישה עצמית של 3 מיליארד דולר, המהווים 19% משווי השוק הנוכחי שלה. בעשר השנים האחרונות, זה הפחית את כמות המניות של החברה בכמעט שליש, העלה את הרווח למניה והגביר את התשואות של בעלי המניות.
סיכונים
רגישויות כלכליות – Ulta תלויה ביכולת של הצרכנים להוציא על פריטים שלא בהכרח חיוניים, וזה הורגש לאחרונה בגלל הריביות הגבוהות והאינפלציה. וכשקונים בעלי הכנסה בינונית ונמוכה מתמקדים במוצרים חיוניים, זה יכול להקטין עוד יותר את הביקוש למוצרים שלה.
תחרות – הכוונה ל- Sephora. Sephora הוסיפה יותר מ-1,100 נקודות הפצה, כך שהנוכחות שלה עלולה לפגוע עוד יותר בנתח השוק של Ulta ולאלץ אותה להוריד מחירים, מה שעשוי לפגוע בשוליים שלה.
התרחבות בינלאומית – Ulta מתכננת להיכנס למקסיקו וזו תהיה הגיחה הראשונה שלה לשווקים בינלאומיים. הגיוון הזה יכול לעורר צמיחה חדשה, אבל יכולות גם להתעורר בעיות למשל, לא בטוח שהחברה תסתגל מהר לתרבות הצריכה שם ובנוסף, היא יכולה להיתקל במכשולים מבחינת רגולציה.
מדוע מניית Ulta ספגה ירידות?
המניות של Ulta ירדו כמעט 30% בשנת 2024, בגלל כמה אתגרים שהחברה והענף כולו נתקלו בהם. לחצים תחרותיים, במיוחד מההתרחבות האחרונה של Sephora, ותחזית פיננסית קודרת יותר, ובנוסף, היו הוצאות איטיות יותר בקרב צרכנים אמריקאים וסיניים – משהו שלא תרם למצב. לכן זה לא מפתיע שחלק מהמשקיעים תוהים האם החברה יכולה לשמור על הזוהר שלה.
אתגרי החברה
תחרות גבוהה – לחברה יש מתחרות בתחום היופי היוקרתי. בשיחת הרווחים האחרונה היא הודתה הנהלת Ulta כי היא איבדה נתח שוק בקטגוריה הזו עקב התרחבות של Sephora.
החברה נתנה תחזית צמיחה ורווחים פושרת יותר. החברה קיצצה את התחזיות הפיננסיות שלה, ושלחה מסר ברור למשקיעים שלאתגרים הללו יש השפעה. בנוסף, היא גם גם מיתנה את יעדי הצמיחה שלה.
האטה בסין – יש לחץ גם מהכיוון של סין – אחד משווקי היופי הגדולים בעולם חווה האטה. במשך שנים, השוק הסיני היה המנוע של צמיחת היופי בעולם, אבל ההאטה הכלכלית האחרונה שם פגעה קשות במותגי היופי.
כדי להתמודד עם האתגרים, Ulta מתכננת להיכנס לשוק של מקסיקו בשנה הבאה, במטרה לפתוח בסופו של דבר 100 חנויות. זה מסמן את המהלך הבינלאומי הראשון של הרשת.
המסחר האלקטרוני – הוא עיצב מחדש את התנהגות הצרכנים, וקמעונאיות יופי כמו Ulta עושות מה שהן יכולות כדי להסתגל. המכירות המקוונות גדלו כי הקונים מצפים עכשיו לקניות בדרך דיגיטלית לצד אפשרויות בחנות. Ulta נטתה לשינוי הזה עם אסטרטגיית הכל-ערוצים שלה – למעשה, שילוב של חנויות פיזיות עם נוכחות מקוונת חזקה.
החברה מבינה שלמרות שהמסחר האלקטרוני משגשג, החנויות הפיזיות עדיין אטרקטיביות מלהיות במיוחד בתחום היופי והטיפוח. הצרכנים עדיין משתוקקים להיבט המוחשי והחווייתי של קניות אישיות לאיפור וטיפוח העור. (שלא לדבר על חוש הריח…ריחות של קרמים, בשמים ועוד – שקשה לרכוש דרך האינטרנט.
הגישה של המשקיע בעניין השקעה ב- Ulta
הגישה שלך כמשקיע תלויה בהשקפת המאקרו שלך מבחינה כלכלית.. אם אתה מעריך שתהיה התאוששות בכלכלת סין, אז שחקניות כמו לוריאל, אסתי לאודר עשויים לתת לך חשיפה גבוהה יותר ויותר מינוף לצמיחה הזו.
מצד שני, אם אתה אופטימי לגבי התאוששות בהוצאות הצרכנים בארה"ב או באירופה עקב הורדות הריבית, אז Ulta יכולה להיות רלוונטית. והחלק הטוב ביותר הוא, שגם אם הצמיחה של סין תתאושש, קמעונאיות יופי כמו Ulta ירוויחו בעקיפין.
מה בסופו של דבר אולטה שווה?
אנליסטים מעריכים את השווי ההוגן של המניה ב-$490, מה שמשאיר אותה עם אפשרות לאפסייד של 45%. עם לקיחת רווחים בסביבות $440, בנוסף, תוכנית רכישה עצמית חזקה של מניות והחוסן של התעשייה מחזקים עוד יותר את הרלוונטיות של ההשקעה. למעשה, מדובר בעסק עם תשואה גבוהה שהמניה שלו נמכרה בצורה לא הוגנת ונסחרת כעת במכפיל של מציאה.
Ulta היא מעין מכונה לרכישת מניות. ההנהלה שלה אישרה רכישות חוזרות של 3 מיליארד דולר בשלוש השנים הבאות – סכום עצום של 19% משווי השוק הנוכחי שלה. אז אלו חדשות טובות למשקיעים, כי רכישה עצמית של מניות בשלב זה רק מעצימה את ערך בעלי המניות. אגב, מסתבר שזו לא אסטרטגיה חדשה בחברה כי על פי הנתנוים, מאז שנת 2014, החברה רכשה יותר מ-18 מיליון מניות במחיר ממוצע של 313 דולר, הקטינה את סך המניות שלה בכמעט שליש והחזירה 5.8 מיליארד דולר לבעלי המניות. זה הכוח של עסק מניב מזומנים עם חובות נמוכים. במילים פשוטות, Ulta ממשיכה בתוכנית הרכישה העצמית שלה, מספר המניות מצטמצם ומגדיל את הרווח למניה, ובהמשך, את התשואות הפוטנציאליות למשקיעים.
לסיום, אולטה אינה מושלמת, והיא לא חסינה בפני אתגרים. אבל מדובר במכירת יתר של עסק עם תשואה גבוהה שנסחר בשווי נמוך שלא בצדק. עם התעשייה הגמישה שלה ותוכנית הרכישה האדירה שלה, יש סיכוי להרבה אפסייד מכאן. אז אם אתם מחפשים מניה המשלבת ערך, פוטנציאל לאפסייד ויכולת מוכחת לתגמל את בעלי המניות, היא ראויה מאד משום שהיתרון גובר על הסיכונים – והנתונים מגבים זאת.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של ניירות הערך המוזכרות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
זה הזמן להתחיל לסחור במניות. הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
יש הזדמנויות לצד סיכונים ואי ודאות לקראת שנת 2025. ההערכות הן שזו תהיה שנה חיובית עבור המניות, אך מספר גורמים עלולים...
גוגל, הטיטאנית הזו של חיפוש, ענן וניידים ממשיכה להיות בולטת בחיים שלנו ולהביא חידושים פורצי דרך, אך גם מתמודדת עם איומים
סקטורים כמו טכנולוגיה, תעשייה ושיקול דעת צרכני נוטים לעלות כששיעורי הריבית יורדים ושנת 2025 עשויה להיות שנה בולטת בהוצאות הצרכנים