השקעות מסביב לעולם 2025

השקעות מסביב לעולם 2025

מסביב לעולם - סיכונים והזדמנויות להשקעות בשנת 2025

מגמות עולמיות, סיכונים אזוריים והשפעות כלכליות שעשויים להשפיע על זירת ההשקעות ב-2025

אם כספכם מושקע בדרך זו או אחרת באיזורים גיאוגרפיים שונים ברחבי העולם, ככל הנראה תמצאו את הסקירה הבאה רלוונטית מאד למעקב.

ארצות הברית – המעצמה הגדולה בעולם

ב-20 בינואר המפלגה הרפובליקנית תשלוט הן בבית הלבן והן בקונגרס, מה שעלול להוביל לשינוי מדיניות משמעותיים. כבר כתבנו על כך שההערכה היא שארה"ב תמשיך לצמוח, לפחות  בתחילת השנה כי כשהמפלגה תאמץ מדיניות חדשה זה עלול להוביל להאצה מתונה יותר בפעילות הכלכלית בארה"ב. סקר Natixis מראה כי 73% מהמשקיעים המוסדיים חושבים שארה"ב תתחמק ממיתון השנה. אבל מה שחשוב זה שתהיה צמיחה עקבית בתחום התעסוקה כי כל ירידה פתאומית יכולה לזעזע את הביטחון הזה ולייצר תנודות בשוק.

שינויים בהוצאות הממשלתיות כגון הטבות מס חדשות לעסקים – ככל הנראה יחזקו את הצמיחה הכלכלית. עם זאת, מדיניות הסחר שעדיין לא ברורה ומגבלות הקשורות לנושא ההגירה עלולות להשפיע ושוב להאט את הצמיחה. סך הכל הציפיה היא שהאינפלציה תתמקם בסביבות ה- 2.5%, עם הוצאות ממשלתיות חדשות והעלאות מכסים. וזה אומר שהפדרל ריזרב כנראה יעצור את הורדת הריבית שלו ברגע שהריבית תרד לטווח של 3.5%-3.75%. (עומדת כעת על 4.5%).

ריבית נוכחית בארצות הברית. גרף מאת TradingView
ריבית נוכחית בארצות הברית. גרף מאת TradingView

מבחינת המלחמה בין רוסיה לאוקראינה – לא ברור איזו השפעה תהיה לממשל האמריקני החדש על המלחמה המתמשכת באוקראינה או על היציבות במזרח התיכון. אמנם טראמפ אמר שהוא יוודא שתהיה הפסקת אש באוקראינה תוך 24 שעות מרגע כניסתו מחדש – אבל האמת היא שהמצב שם די מורכב ולא סביר שכל כך מהר יגיעו להסכם. בגדול, השאלות העיקריות הן האם רוסיה ואוקראינה יתפשרו כדי ליצר בניהן שלום ואם ההסכם שיחתם יחזיק מעמד.

במזרח התיכון אפשר לצפות שהממשל החדש יתמקד מחדש באיראן וזה כולל אפשרות להטלת סנקציות על איראן ואפילו פעולה צבאית. למרות שלחץ עשוי לדחוף את איראן לקראת הסכם, יש מי שחושב שלא בטוח שזה בכלל כדאי. כמו כן, כל הסכם הפסקת אש בין ישראל, לבנון וחמאס מעוררת דאגה משום שאין וודאות שגם הסכמים איתם יחזיקו מעמד.

שווקים מתעוררים (EM)

בטווח הקצר, כל מדיניות חדשה של ארה"ב תוביל כנראה לתנודתיות בשווקים המתעוררים ותשפיע על הבנקים המרכזיים שם, מה שעלול לפגוע בתהליך הורדת הריבית. אך עם הזמן, ההשפעה של הטלת מכסים, ההגבלה מצד ארה"ב על ההגירה וכו' יתבהרו יותר ויותר וכנראה יחשפו בפנינו כמה מנצחים ומפסידים בשווקים המתעוררים (לא כולל את סין): מטבע הדברים, סוגיית הסחר תהיה במוקד וחלק ממדינות השווקים המתעוררים (כמו וייטנאם ומלזיה), עשויו לחוות קשיים בגלל הקשרים ההדוקים שיש להן עם סין. לעומת זאת, מדינות אחרות כמו הודו, יכולות להרוויח. בסופו של דבר, ככל שארה"ב מפחיתה את התלות שלה בסין, חברות של שווקים מתעוררים אחרות אמורות להפיק מכך תועלת לאורך זמן.

מקסיקו

מקסיקו בהחלט חשופה לשינויים במדיניות הסחר וההגירה של ארה"ב, במיוחד על רקע כניסה של שני מנהיגים חדשים, גם בארה"ב וגם במקסיקו. מקסיקו דווקא נהנתה מהנטייה של ארה"ב להתנתק לאחרונה מסין ולמעשה הפכה למקור היבוא הגדול ביותר של ארה"ב. אך בכל זאת, זה גם אומר שמקסיקו עומדת להפסיד משמעותית אם ארה"ב אכן תטיל מגבלות סחר מחמירות יותר. הדיבורים הקשים של טראמפ על מיסים וגירוש מהגרים כנראה יצרו גלים בשווקים הפיננסיים שלם מה שעשוי להשפיע גם על ההשקעות.

גוש האירו

גוש האירו עומד בפני סיכונים פוליטיים גדולים בשנה הבאה – בעיקר בגרמניה ובצרפת.

בגרמניה, יש בחירות מוקדמות בגלל התפרקות הקואליציה וזה מעורר אי ודאות לגבי הגורל של מה שמכונה "בלם חובות" – שזה כלל פיסקאלי שמגביל את הגירעון התקציבי. למרות שצפויות כל מיני רפורמות, הפרטים לגביהם עדיין לא ברורים, וככל הנראה הרפורמות יגרמו לגדילה מתונה בלבד בהוצאות הממשלה.

בצרפת התמונה גרועה יותר – קריסת הממשלה מסבכת את המאמצים לאזן את המצב הפיסקאלי שם. במילים פשוטות, צרפת נמצאת בתקופה של חוסר יציבות פוליטית, עם קואליציה מפולגת והיעדר רוב ברור בפרלמנט, מה שמקשה על ניהול המדינה והעברת רפורמות חיוניות. בנוסף, יש סיכונים בעניין הסחר בין האיחוד האירופי לארה"ב. האיומים של ארה"ב בנושא הטלת מכסים אמנם ניתנים למיקוח בין הצדדים אבל יש גם סיכון של מיתון שמרחף באוויר אם המו"מ לא יצליח. לכן, ההערכות הן שהבנק המרכזי האירופי יקצץ עוד יותר את שיעורי הריבית כדי להתמודד עם האתגרים הללו.

יפן

הצמיחה ביפן די החזיקה מעמד ומה שהניע אותה זה עליה בהוצאות הצרכנים, עליה בהכנסה הריאלית ותמיכה פיסקאלית של הממשלה. עם זאת, אתגר אפשרי שהיא תתמודד איתו בשנה הבאה הוא הביקוש מחוץ ליפן כתוצאה מהמתיחות הקיימת בנושא הסחר, זאת למרות העובדה שיפן מצליחה בדר"כ לנהל משא ומתן מוצלח על פטור ממכסים.  ומבחינת האינפלציה, האינפלציה הכוללת במדינה האטה, ותחזית הצמיחה בשכר נראית מבטיחה – איגודי העובדים ביפן מעריכים שתהיה עלייה של 5%.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של ניירות הערך המוזכרות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

הצטרף אלינו היום והחל לסחור עם פלטפורמת מסחר בשוק ההון הטובה בעולם עם אפליקציית מסחר בשוק ההון מתקדמת ביותר וכלי ניתוח נוספים.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

דילוג לתוכן

    פתיחת חשבון

    מאשר קבלת חומר פרסומי ושיווקי מחברת עלית פלטפורמס בעמ ו/או או כל צד ג מטעמן ו/או או הקשור אליהן