ניתוח מניית אמזון – תחזית 2025
תוצאות הרבעון השלישי של אמזון עלו על הציפיות והעלו את המניה לשיא חדש, אך כעת המניה נסוגה ביותר מ-7% מהשיא שביקרה בו לאחרונה
מניית אמזון הפגינה עלייה לאחר הבחירות בארה"ב וגם בעקבות דוח הרווחים החזק שהציגה ברבעון השלישי. המנייה פרצה לשיאים בתחילת החודש, וברמה השנתית, מניית אמזון עלתה ב-35% עד כה השנה, אך לאחרונה מחיר המניה נסוג מהשיא והמחיר מרחף מתחת לנקודת הקניה הרלוונטית הקודמת.
אנליסטים נראים שווריים לאחר דוח הרבעון השלישי
אמזון היא אחת החברות הכי שוות בעולם. היא מובילה בהוצאות על מסחר אלקטרוני ובמחשוב ענן באמצעות עסקי שירותי האינטרנט שלה. היא גם מגדילה במהירות את עסקי הפרסום שלה ומאתגרת את גוגל ומטא. ולמרות שהיא פספסה מבחינת ההכנסות ברבעון השני, התוצאות הכוללות של החברה היו די עקביות ברבעונים האחרונים ונראה שגם האנליסטים בוול סטריט בעיקר חיוביים על מניית אמזון.
תוצאות הרבעון השלישי של אמזון הקלו על כמה ספקות שהיו למשקיעים. לא נלאה אתכם עם יותר מידי מספרים יבשים אך בגדול, בדו"ח האחרון (שפורסם לפני 3 שבועות) אמזון היכתה את הציפיות עם עלייה של 52% ברווחים, גידול במכירות של 158.9 מיליארד דולר, שזו עלייה של 11% בהשוואה לשנה שעברה שגם הם עלו על הציפיות. ולמרות שתחזית ההכנסות שאמזון מסרה לרבעון החגים שלה היא מעט נמוכה, כמו גם המכירות ברבעון השלישי של חטיבת הענן – זו שהמשקיעים עוקבים אחריה דיי מקרוב היו נמוכות, עדיין המניות עלו כי המדד העיקרי שהמשקיעים שמים לב אליו הוא הרווח התפעולי. ואכן, הרווח התפעולי של אמזון ברבעון השלישי עמד על 17.4 מיליארד דולר שזה הרבה מעל ההערכות האנליסטים בוול סטריט שעמד רק על 14.7 מיליארד דולר. למעשה, אמזון דיווחה על רווח תפעולי גבוה זה הרבעון השביעי ברציפות, ולחברה יש כמה וכמה גורמים מניעים שעשויים להרחיב את שולי הרווח שלה בעתיד.
אבל כפי שאופייני למניה כבדה כמו אמזון, עדיין יש כמה סימני שאלה מבחינת המשקיעים ואנליסטים שמתלבטים לגבי עסקי הענן של אמזון בהקשר לבינה המלאכותית מול מיקרוסופט, ותוהים האם היא יכולה להמשיך ולשפר את הרווחיות הקמעונאית שלה על רקע האתגרים שמגיעים מכיוונים שונים כולל חברות כמו וולמארט,Temu ושיין.
מניית אמזון – ניתוח טכני על קצה המזלג
לאחר שהמניה פרצה ב-6 בנובמבר כחלק מראלי רחב יותר שראינו בשווקים בעקבות בחירתו של טראמפ לנשיאות, ואף רשמה שיאים חדשים, המניה מאז הספיקה לרדת יותר מ- 7% עד כה. בנוסף, היא שברה את ממוצע נע אקספוננציאלי של 21 ימים וככל הנראה בטווח הקצר תמשיך לרדת, בהקשר זה, יש לעקוב אחר המשך תנועה לכיוון ממוצע נע 50 יום ולצפות שתיתמך סמוך לו. אך יחד עם זאת, היא נמצאת בערוץ מגמה עולה בטווח הבינוני. זה מראה שהמשקיעים לאורך זמן קנו את המניה במחירים גבוהים יותר ומצביע על התפתחות טובה מבחינת החברה.
תחזית 2025 האנליסטים כאמור, מאמינים בחברה ומעלים את היעדים בעקבות דוח הרבעון השלישי.
בכל זאת, אי אפשר להתווכח עם העובדה שאמזון היא בין החברות הכי שוות בעולם. היא מובילה בהוצאות על מסחר אלקטרוני ובמחשוב ענן באמצעות עסקי שירותי האינטרנט שלה. היא גם מגדילה במהירות את עסקי הפרסום שלה כך שהאנליסטים בוול סטריט די שוריים על מניית אמזון – על פי FactSet מתוך 69 אנליסטים שעוקבים אחרי אמזון, ל-94% יש דירוג קנייה לאמזון.
נכון להיום, מחיר היעד הממוצע של מניית אמזון הוא 235.46, זו עלייה מ-221.65 שהייתה באוקטובר. מחיר היעד הממוצע מרמז על עלייה של כ-20% מהמחיר של אמזון נכון לשעת כתיבת שורות אלה.
נסיים עם הדובים והשוורים
מה השוורים חושבים על אמזון?
אמזון היא המובילה הברורה בתחום המסחר האלקטרוני ונהנית מהישגים בתחומים רבים ללא תחרות שמאפשרים לה להמשיך ולהשקיע בהזדמנויות צמיחה ולהניע את חווית הלקוח הטובה ביותר. הדו"ח עם הרווחים הגבוהים ו-AWS שצומח מהר, אמור להמשיך להגביר את הרווחיות במהלך השנים הקרובות. חברות אמזון פריים עוזרות למשוך ולשמר לקוחות, משהו שמחזק ויוצר רשת חזקה שמקדמת הכנסות חוזרות ורווחיות גבוהה.
מה הדובים חושבים על אמזון?
יש חששות מהכיוון הרגולטורי לכל חברות הטכנולוגיה הגדולות, כולל אמזון. מעבר לכך החברה עשויה להתמודד עם בעיות רגולטוריות מתגברות ככל שהיא מתרחבת גם ברמה הבינלאומית. בנוסף, הדובים חוששים שהשקעות חדשות של החברה באספקה ו-AWS עשויות לבלום את הצמיחה בתזרים המזומנים החופשי. בנוסף, הם חוששים שאמזון לא תצליח לחדור לקטגוריות קמעונאיות חדשות, כמו מוצרי יוקרה, בגלל העדפות של הצרכנים וגם על רקע חוויית מסחר אלקטרוני שהיא טובה יותר אצל קמעונאים גדולים אחרים.
שורת סיכום, לטווח הקרוב, אמזון כנראה תמשיך לתקן, ויש לעקוב אחר התנועה שלה לעבר ממוצע נע אקספוננציאלי של 50 יום, ולנסות לתזמן כניסה נוחה לאחר הופעת ריברסל. אך בטווח הרחוק יותר, המניה רלוונטית לקניה, גם באמצעות אסטרטגיית ממוצע עלות הדולר.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של מניית אמזון המוזכרת בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
זה הזמן להתחיל לסחור במניות. הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
יש הזדמנויות לצד סיכונים ואי ודאות לקראת שנת 2025. ההערכות הן שזו תהיה שנה חיובית עבור המניות, אך מספר גורמים עלולים...
גוגל, הטיטאנית הזו של חיפוש, ענן וניידים ממשיכה להיות בולטת בחיים שלנו ולהביא חידושים פורצי דרך, אך גם מתמודדת עם איומים
סקטורים כמו טכנולוגיה, תעשייה ושיקול דעת צרכני נוטים לעלות כששיעורי הריבית יורדים ושנת 2025 עשויה להיות שנה בולטת בהוצאות הצרכנים