מה זה Carry Trade (קארי טרייד) ואיך ניתן להרוויח?
עסקאות Carry במט"ח היו במוקד תשומת הלב בשבוע שעבר והצליחו לערער את השווקים. בינתיים הסערה חלפה, אך יש הרבה עסקאות Carry Trade אחרות בחוץ שכדאי להכיר
הסערה האחרונה בשווקים שמה לנו זרקור על אחת הטקטיקות הפופולריות ביותר בעולם ההשקעות: Carry Trade או כפי שנהוג לכנות אותן בעברית – קארי טרייד. מדובר באסטרטגיה פשוטה: היא משגשגת במצב שיש יציבות השוק. ולמרות שהעסקאות האלה יכולות להיות רווחיות בצורה מאד מרשימה, הן גם עלולות לערער את היציבות בשווקים הפיננסיים. אז כדאי להכיר אותם.
מהן אסטרטגיות Carry Trade הללו?
האסטרטגיות הללו בעיקר עוסקות בעשיית כסף על יכולת חיזוי, להרוויח כסף גם כששום דבר לא קורה. סוחרי Carry מחזיקים בנכס המציע הכנסה או תשואה צפויים (כמו ריבית, דיבידנדים או פרמיות) תוך שהם מממנים את הפוזיציה ממקוא עם עלות נמוכה יותר, לרוב באמצעות כסף שאין להם, כסף שאול/מינוף.
ניקח למשל את עסקאות ה- Carry הפופולריות בפורקס (מט"ח), המשקיעים לווים כספים במטבע עם ריבית נמוכה (לעיתים קרובות, הין היפני) ומשקיעים אותו במטבע עם שער גבוה יותר (למשל, הדולר האוסטרלי או הפסו המקסיקני). והם מרוויחים מההפרש בריבית בין השניים, כל עוד שער החליפין לא הולך נגדם.
אבל אסטרטגיות Carry לא מיועדות רק לסוחרי מטבעות. כי כשאתה קונה מניה בגלל תשואת הדיבידנד הטובה שלה, אתה למעשה עוסק בסוג של אסטרטגיית Carry. אם מחיר השוק של המניה לא צונח והדיבידנדים שלה משולמים כצפוי, אתה למעשה מורווח, עם הכנסה קבועה וצפויה.
הרעיון המרכזי הוא שההכנסה שהמשקיע מקבל, בין אם זה דיבידנדים, קופונים או כל תזרים מזומנים אחר – מספקת תשואה בזמן שהשוק נשאר יציב. זה דומה לקבלת הכנסה קבועה משכירות על נכס, בתקווה שערך השוק שלו לא יירד. ומכיוון שההכנסה מצד אחד אמנם צפויה יחסית אך מצד שני לא גבוהה במיוחד, המשקיעים נוטים לקחת מינוף משמעותי כדי להגביר את התשואות שלהם.
אז איפה הבעיה כאן, אם בכלל?
אסטרטגיות קארי Carry נתפסות לעתים קרובות כרווחיות מאוד ובטוחות יחסית בגלל ההכנסה הזו – וזה אכן כך, עד …שהן לא. כלומר, כשלמשקיעים יש חששות, כשהמינוף הופך להיות קשה להשגה, או כשהתנאים בשוק משתנים בפתאומיות, ההכנסה מתחילה להיראות ככזו שלא שווה את הסיכון. וזה בדרך כלל מוביל את הסוחרים לשחרר את פוזיציות ה- Carryשלהם בבת אחת. ואז מה קורה? פתאום האסטרטגיות המרוויחות הופכות להיות אסטרטגיות מפסידות, וכשמחירי הנכסים מתחילים להיות תנודתיים מידי אז אנו רואים לרוב שמתחילה מכירה שיש לה אפקט דומינו כלומר, גם אחרים מתחילים למכור וזוכרים את המינוף שהם לקחו? הוא רק מגביר את ההשלכות השליליות. אז במילים פשוטות, עם אסטרטגיות Carry אתה מקבל פרמיות באופן קבוע וזה מרגיש טוב – עד שמגיע אירוע נדיר או בלתי צפוי כלשהו ומחסל את כל הרווחים שלך.
סוגים השונים של אסטרטגיות Carry
ישנם סוגים רבים: Carry מט"ח, Carry קורלציה, Carry אשראי, Carry תנודתיות, Carry נזילות ועוד.
אז למה שלא נעבור על חלק מהן ונבין מה כל זה אומר.
Carry מט"ח
משקיעים בטקטיקה הפופולרית הזו לווים במטבע עם תשואה נמוכה ומלווים במטבע עם תשואה גבוהה יותר, ומכניסים לכיס את ההבדל בריבית בין השניים. הסיכון הוא שתזוזות מטבע שליליות (המטבע בעל התשואה הנמוכה עולה, והמטבע בעל התשואה הגבוהה יורד) עלולים לקזז את הרווחים. לדוגמה, השורט על הין ולונג על דולרים אוסטרליים היה מסחר פופולארי במט"ח, שהניב תשואות מדהימות בשנתיים האחרונות – עד מוקדם יותר החודש, כשהמסחר התפרק, ומחק לאנשים רווחים שעשו במשך חודשים.
Carry אשראי
אסטרטגיות אלו כוללות הימורים כנגד אג"ח בטוחות בריבית נמוכה וקניית מכשירי אשראי בעלי תשואה גבוהה יותר – כמו אג"ח קונצרניות, אג"ח זבל או חוב ממשלתי של שווקים מתעוררים. הרעיון הוא להרוויח מהפרשי הריבית (ה" Carry ") בין השניים, ולדאוג שהסיכון שלך ממצב של שינויים בריבית יהיה נמוך ככל האפשר. במילים אחרות, המשקיע מהמר על כך שסיכון האשראי יישאר נמוך.
קארי נזילות
למרות שבדרך כלל זה לא מתויג כ- carry trade , לקיחת הלוואות בשווקים נזילים מאוד בריבית נמוכה והשקעה בנכסים פחות נזילים עם תשואה גבוהה יותר מתאימים לתבנית carry trade. חברות הון פרטיות עושות זאת כשהן רוכשות חברות באמצעות סכומי כסף גבוהים שהם לווים, במטרה להרוויח על הנכס שהן קנו תשואה גבוהה יותר ממה שהן משלמות על ההלוואות שלקחו. באופן דומה, משקיעי חוב פרטי מגייסים הון בשווקים נזילים או באמצעות הלוואות בנקאיות בריבית נמוכה ומלווים לחברות פרטיות וגובים שיעורי ריבית גבוהים יותר בהרבה.
כאמור ישנם עוד סוגים אחרים של carry trade כאשר למעשה, carry אומר במילים פשוטות להרוויח מההשקעות שלך יותר מאשר עלות המימון שלהן, והאסטרטגיה הזו נמצאת ביותר מקומות ממה שאנחנו חושבים.
אז מה כל זה אומר לנו?
עסקאות Carry הם כוח דומיננטי בשוק, ומאד חשוב להבין את הנושא ואת הסיכונים הכרוכים בכך. במבט ראשון, עסקאות Carry עשויות להיראות מפתות – הן יכולות להגביר את התשואות כשהצמיחה הכלכלית איטית והשווקים שקטים. האסטרטגיות אלו גם מזרימות נזילות לשווקים, מדכאות תנודתיות ומקדמות תחושת רוגע ויציבות – מה שמועיל לא רק למשקיעים, אלא גם לרגולטורים ולבנקים המרכזיים.
הבעיה היא, כפי שציין התיאורטיקן הפיננסי היימן מינסקי, ש'יציבות מולידה חוסר יציבות'. השקט לכאורה הזה יכול להסוות את הצטברות הסיכונים שאינם בהכרח גלויים לנו, וכשהן כן גלויים לנו – עשוי להיות מאוחר מדי.
וליתר דיוק, הבעיה עם עסקאות Carry היא שהן יכולות להיראות כמו ארוחת צהריים חינם במשך שנים. אבל כפי שראינו בשבוע שעבר, כשהתנודתיות חוזרת ולפעמים די בפתאומיות, אז עסקאות ה-carry לא רק עלולות לרדת לטימיון, אלא גם לעורר תגובת שרשרת של מכירות, מה שמגביר את הירידות בשוק.
חשוב להדגיש שלא כל עסקאות ה Carry מהוות איום, אבל עדיין, כשיותר מדי אנשים מסתמכים עליהן יותר מדי, זה יכול להיות דגל אדום, וככל שהמשקיעים תלויים בהן יותר, כך גדל הסיכוי שהם יעריכו את הסיכונים שלהם בצורה שגויה, וכשעובדים עם מינוף גבוה, זה עשוי להיות מסוכן עבורם, אך בגלל אפקט הדומינו, גם עבורינו. זו כנראה הסיבה לכך ש Carry trades פופולריות נטו לקרוס לפני משבר רחב יותר, עם ירידות משמעותיות בשוק בעקבות תהפוכות גדולות של עסקאות Carry ב-1998, 2000 ו-2008.
לסיום, ההתנתקות הפתאומית של הין בשבוע שעבר מעידה על כך שהשווקים לא עומדים על קרקע מוצקה, בוודאי לא בתקופה הנוכחית. אז כנראה שכדאי להיות קשובים לתנודות, נתונים ומיני תרחישים פוטנציאליים ולהכין את עצמכם לאפשרות של זמנים הפכפכים יותר למקרה שיגיעו.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
הצטרף אלינו היום והחל לסחור עם פלטפורמת מסחר בשוק ההון הטובה בעולם עם אפליקציית מסחר בשוק ההון מתקדמת ביותר וכלי ניתוח נוספים.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
עם תחזיות הכנסה מרשימות ושוק שבבי הבינה המלאכותית בצמיחה מתמדת, ברודקום מתמקמת כאחת המובילות. האם זה הזמן להשקיע?
מנכ"ל אנבידיה חושב שרובוטים דמויי אדם הם הדבר הגדול הבא בעולם הבינה מלאכותית (AI) שמביא עימו גם הזדמנויות השקעה
לאחר טלטלות בשוק המניות ושינוי במגמות הריבית, יפן מתמודדת עם אתגרים והזדמנויות חדשות שיניעו את הכלכלה שלה קדימה
מגמות עולמיות, סיכונים אזוריים והשפעות כלכליות שעשויים להשפיע על זירת ההשקעות בעולם בשנת 2025. על איזה שווקים כדאי לעקוב?
תחזית ההפנקות לשנת 2025 נראית הרבה יותר מרגשת להנפקות השנה משנת 2024, עם חברות מתמהיל מגוון של תעשיות וגיאוגרפיות מעניינות
שבעת המופלאות הפגינו השנה ביצועים מרהיבים והן אחד הכוחות הגדולים שהניעו את העליות בשווקים, זה התאפשר בעיקר בגלל הפריחה של הבינה המלאכותית
עם תחזיות הכנסה מרשימות ושוק שבבי הבינה המלאכותית בצמיחה מתמדת, ברודקום מתמקמת כאחת המובילות. האם זה הזמן להשקיע?
מנכ"ל אנבידיה חושב שרובוטים דמויי אדם הם הדבר הגדול הבא בעולם הבינה מלאכותית (AI) שמביא עימו גם הזדמנויות השקעה
לאחר טלטלות בשוק המניות ושינוי במגמות הריבית, יפן מתמודדת עם אתגרים והזדמנויות חדשות שיניעו את הכלכלה שלה קדימה
מגמות עולמיות, סיכונים אזוריים והשפעות כלכליות שעשויים להשפיע על זירת ההשקעות בעולם בשנת 2025. על איזה שווקים כדאי לעקוב?