5 רעיונות השקעה מבית ההשקעות מורגן סטנלי לשנת 2024
מורגן סטנלי שיתף את המשקיעים בתחזית שלו לשנת 2024, וזה יכול להיות קרוב למכרה זהב
בין אם אתה מחפש שוקי מניות חדשים להשקיע בהם, רודף אחרי המנצח החמקמק הזה שיניב לך רווח בכל תרחיש, או רק מחפש לגוון את תיק ההשקעות, הרעיונות של מורגן סטנלי יכולים לעזור לך להשיג את המטרה שלך. נציג כאן חלק מהרעיונות להשקעה שלו לשנת 2024
השקעה בשווקי מניות חדשים
שתי העסקאות הראשונות עוסקות בהשקעה במניות שפשוט יכולות להוסיף גיוון לתיק שלך ולהגביר את התשואות שלך, אך יש לשים לב שהן דיי תלויות בכיוון של הכלכלה
רעיון ראשון – מניות יפניות
מורגן סטנלי שם עין על TOPIX של יפן (מדד מחירי המניות של טוקיו), ומעריך שהוא יעלה בכ- 13% בשנת 2024 שזה הרבה יותר נוצץ מה-4% או 5% שהוא צופה למניות בארה"ב ובאירופה. הוא בונה על כלכלה מתחדשת, רפורמות תאגידיות שמקפיצות את התשואה על ההון של חברות, והרבה משקיעים זרים שעוברים למשקל עודף במניות יפן. כל אלה גם העובדה שיפן חשופה פחות לאתגרי צמיחה שיש לאיזור אסיה ולקשיים גיאופוליטיים יכולים רק לעזור. תעודת הסל JPMorgan BetaBuilders Japan (טיקר: BBJP) היא דרך פשוטה ללכת על הכיוון הזה.
אבל יש כאן שני סיכונים פוטנציאליים שכדאי לשים לב אליהם. אם למשל, הבנק המרכזי של יפן יודיע על שינוי גדול במדיניות המוניטרית שלו או אם הצמיחה העולמית תידרדר, הין היפני (usdjpy) עלול להמריא וזה יכול לפגוע במניות יפניות. אז חשוב לשים לב לשינויים האלה.
רעיון השקעה שני – תעשיות ושירותי בריאות
האסטרטגיה של מורגן סטנלי היא זהירה ונוטה לכיוון מגזרים בטוחים והגנתיים יותר, עם הערכות שווי אטרקטיביות. שירותי הבריאות בולטים כאן, על פי מורגן סטנלי, לשני המגזרים האלה יש תפנית חיובית בתיקוני רווחים והם מציעים הערכות שווי אטרקטיביות, הן בהשוואה למגזרים אחרים והן בהשוואה להיסטוריה שלהם.
אבל יש לשים לב שלמרות האופי ההגנתי שלהם, המגזרים הנ"ל אינם חסינים במצב של מיתון ועלולים להתקשות אם הכלכלה תתמודד עם שפל רציני. ובנוסף, גם בתרחיש שבו הכלכלה מתחזקת, הם עלולים לפגר מאחורי סקטורים מחזוריים יותר.
אפשר לשקול להשקיע בחברות תעשייתיות בארה"ב דרך תעודת הסל Vanguard Industrials (VIS) ובחברות בריאות בארה"ב דרך Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV)
רעיון השקעה שלישי – לונג על הודו ומקסיקו ושורט על MSCI EM, למשקיעים מנוסים מאד
מורגן סטנלי נוקט בגישה זהירה עם השווקים המתעוררים. השילוב של דולר אמריקאי חזק (dxy), עלויות מימון גבוהות יותר, אי שקט גיאופוליטי והסתמכות על צמיחה סינית עלולים להפחית את הרווחים של החברות בשווקים מתעוררים. אך יחד עם זאת, הוא עדיין נשאר שורי בשתי כלכלות בולטות: הודו ומקסיקו.
מקסיקו – קרובה לארה"ב ויש לה פוטנציאל להרוויח כסף גדול על הגל ההולך וגדל של עסקים שם. הודו, בינתיים, ממשיכה עם רפורמות מבניות, השקעות זרות ישירות ואקלים מאקרו-כלכלי יציב. על ידי לונג על הודו ומקסיקו ושורט על מדד השווקים המתעוררים הרחב יותר, אתה למעשה מהמר על כך ששני השווקים הללו ישיגו ביצועים טובים יותר מהשאר. גישה זו יכולה להניב רווחים כל עוד הודו ומקסיקו מבצעות טוב יותר מהשוק הרחב יותר, כך שאפשר אפילו להרוויח כסף במיתון חד בשוק.
יש גם סיכונים:
מבחינת מקסיקו, הסכנה העיקרית נמצאת בירידה פוטנציאלית בהוצאות הממשלה, יחד עם תשתיות שעלולות להתקשות במצב שבו יעלו הביקושים. בהודו, הבחירות הכלליות ב-2024 יכולות לעורר סערה בשוק. וגם כדאי לפקוח עין על סין, כי קאמבק כלכלי חזק בסין יכול לחזק גם שווקים מתעוררים אחרים, ולהשפיע על פוזיציות השורט בשווקים המתעוררים. כך שהסיפור הכולל דיי מורכב ומיועד למשקיעים מנוסים מאד.
לונג על הודו אפשר לעשות באמצעות קניית תעודת הסל iShares MSCI India (INDA) ו-iShares MSCI Mexico ETF (EWW). ולגבי שורט על השווקים המתעוררים יש את תעודת הסל Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (VWO).
רעיון השקעה רביעי – שורט על EURUSD.
אירופה עומדת בפני זמנים קשים ונראה כי מיתון מתקרב שם. בינתיים, נראה שארה"ב נמצאת במקום קצת יותר טוב. הודות לכך שתופסים את החברות שלה כאיכותיות לצד מעמדו של הדולר כמקום מקלט בטוח, המשקיעים עשויים לגלות עניין רב בארה"ב אם התמונה הכלכלית בעולם תהפוך לקודרת יותר. שינוי כזה עשוי להגביר את הביקוש הן לנכסי ארה"ב והן לדולר.
מה הסיכון כאן?
הסיכון כאן הוא שאם כלכלת אירופה תעלה על הציפיות הנמוכות מאוד שלה והבנק המרכזי האירופי יתעכב עם הורדת הריבית, או יעשה זאת בצורה פחות אגרסיבית מהצפוי, זה עלול לעורר מחדש את הביקוש לאירו (eurusd), ולהעלות אותו גבוה יותר, ביחס לדולר האמריקאי ובמצב כזה אף אחד לא רוצה להיתפס בפוזיציית שורט..
רעיון השקעה חמישי – אג"ח ארה"ב ל-30 שנה
הרעיון האחרון אמור להוסיף תשואות ולתת איזון לתיק ההשקעות:
שיעורי הריבית זינקו, וגרמו לצניחה במחיר אג"ח הארוכות. (כי מחירי האג"ח יורדים ככל שהתשואות שלהם עולות). איגרות החוב נמצאות עכשיו במקום מאד אטרקטיבי. כלכלת ארה"ב מתקררת, האינפלציה במגמת ירידה ולפי מורגן סטנלי, האופק נראה טוב עבור אג"ח ארה"ב ל-30 שנה במהלך החודשים הקרובים. ככל שהתשואות ירדו, מחירי האג"ח יטפסו.
אבל גם כאן יש סיכון: הסיכון הגדול ביותר כאן הוא שהכלכלה תישאר עמידה, מה שמוביל את המשקיעים להעריך מחדש את ציפיות האינפלציה והריבית מה שיכול לדחוף אותן גבוה יותר. אפשר לשקול להשקיע באג"ח ארוכות דרך תעודת הסל iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT).
לסיכום, מי שמעוניין למצוא שווקים חדשים להשקיע בהם, יכול לבדוק מניות יפניות ומגזרי תעשייה ובריאות.
מי שמעוניין ברעיון השקעה שלא מסתמך על כיוון השוק הכולל, יכול לשקול לונג על הודו ומקסיקו תוך שורט על השווקים מתעוררים, או ללכת בשורט האירו מול הדולר האמריקאי, למשקיעים מנוסים בלבד.
ומי שרוצה להוסיף לא רק תשואות אלא גם פיזור לתיק יכול לשקול להשקיע באג"ח ארה"ב לטווח ארוך.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע רכישה/מכירה/החזקה של אף אחת מניירות הערך המתוארות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
מעוניינים להשקיע על פי ההמלצות של מורגן סטנלי? הצטרפו אלינו היום ותתחיל להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות בישראל.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
תחזית ההפנקות לשנת 2025 נראית הרבה יותר מרגשת להנפקות השנה משנת 2024, עם חברות מתמהיל מגוון של תעשיות וגיאוגרפיות מעניינות
שבעת המופלאות הפגינו השנה ביצועים מרהיבים והן אחד הכוחות הגדולים שהניעו את העליות בשווקים, זה התאפשר בעיקר בגלל הפריחה של הבינה המלאכותית
יש הזדמנויות לצד סיכונים ואי ודאות לקראת שנת 2025. ההערכות הן שזו תהיה שנה חיובית עבור המניות, אך מספר גורמים עלולים להכניס תנודתיות לאורך הדרך
גוגל, הטיטאנית הזו של חיפוש, ענן וניידים ממשיכה להיות בולטת בחיים שלנו ולהביא חידושים פורצי דרך, אך גם מתמודדת עם איומים
סקטורים כמו טכנולוגיה, תעשייה ושיקול דעת צרכני נוטים לעלות כששיעורי הריבית יורדים ושנת 2025 עשויה להיות שנה בולטת בהוצאות הצרכנים
חברת ההשקעות בלאקרוק הגדילה את ההשקעה שלה במניות בארה"ב ויפן, תוך שהוא מצביעה על התקדמות בינה מלאכותית ורפורמות תאגידיות כמניעי צמיחה עיקריים