מניית גוגל – האם כדאי להשקיע?

מניית גוגל – האם כדאי להשקיע?

מניית גוגל – האם רלוונטית לקניה או מלכודת?

הטיטאנית הזו של חיפוש, ענן וניידים ממשיכה להיות בולטת בחיים שלנו ולהביא חידושים פורצי דרך, אך גם מתמודדת עם איומים

גוגל ממשיכה להיות בולטת בחיים המקוונים של כולם ולהביא חידושים פורצי דרך כמו המחשב הקוונטי החזק של החברה.  אך היא גם מתמודדת עם שני איומים משמעותיים: האחד מהכיוון של בינה מלאכותית גנרטיבית והשני מהסיפור של הגבלים עסקיים, מה שעשוי לאלץ את החברה להתפרק מכמה תחומים חשובים ומניבים עבור החברה וזה משהו שבינתיים גם גבה מחיר מהערכת המניות שלה. אז כשגוגל היא עכשיו בין ה"זולות" במבין שביעיית המופלאות, מעניין לבחון האם היא רלוונטית לקניה עכשיו.

לאלפבית יש שלוש חטיבות: שירותים, ענן וחטיבת ההשקעות האחרות שלה שזו היא קבוצה של תוכניות בסיכון גבוה עם תגמול גבוה שכולל חברות כמו GFiber, Calico, CapitalG, GV, Verily ו- Waymo (רכב  אוטונומי). החטיבה לא מרוויחה כסף בעצמה, אבל הודות למאזן החזק של אלפבית, היא יכולה להרשות לעצמה להשקיע בפרויקטים ספקולטיביים כאלה.

החטיבה שמייצרת את הרווחים הגדולים שלה היא קטגוריית השירותים, הכוללת חיפוש, פרסום, יוטיוב, אנדרואיד ומכשירים.  אבל תחום הענן שלה מגדיל את ההכנסות ומייצר רווחים הכי מהר ומה שמניע זאת זה הבינה המלאכותית.

בתחום החיפוש – גוגל מחזיקה בנתח שוק עולמי של כמעט 90% בחיפוש. הדומיננטיות הזו הופכת את החברה ליעד אטרקטיבי מאוד מבחינת פרסום. כשאתה מחפש משהו באמצעות המנוע של גוגל, לא משנה אם אתה לוחץ על קישור או גולש בעקבות התוצאה שקיבלת בחיפוש – גוגל מרוויחה כסף. יש לציין שצ'טבוטים גנרטיביים של בינה מלאכותית בהחלט מפגינים צמיחה אקספוננציאלית. גם  ChatGPT עדיין נחשבת למובילה בשוק – היא מצליחה בזכות יתרון הכניסה הראשונה שלה, אבל קצב הצמיחה שלה נחלש כשגוגל השיקה את Gemini ומיקרוסופט שיפרה את עוזרי הבינה המלאכותית שלה.

אלפבית עומדת בפני שני אתגרים מרכזיים

  • הראשון, חברות בינה מלאכותית חדשות כמו Perplexity ו- OpenAI  מכוונות גם הן לשוק החיפוש.
  • השני, הרגולטורים להגבלים עסקיים עושים צעדים בשאיפה לפרק את הענקית – מה שיפגע מאוד באסטרטגיה העסקית שלה וכמובן ברווחים.

מבחינת התחרות, החברה משקיעה מאד בבינה מלאכותית (AI)  כדי למתן את התחרות ולשפר את הפרודוקטיביות. בתחום החיפוש למשל, היא השיקה לאחרונה "AI Overview" (AIO) – המשתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לסכם מידע ממקורות מרובים באופן אוטומטי, במקום לספק קישורים לאתרי אינטרנט. ומבחינת הרגולטורים – היא נלחמת בעוצמה.

שני האיומים גדולים הכבידו על הערכת השווי של אלפבית ותרמו לתחושת חוסר הוודאות של המשקיעים: הסיכון שבינה מלאכותית גורמת לדומיננטיות החיפוש שלה ומה קורה בתיק ההגבלים העסקיים בארה"ב נגדה.

מה הרגולטורים מציעים?

הרגולטורים בארה"ב אומרים שיש לאלץ את אלפבית למכור את כרום (Chrome) ולהפסיק את עניין התשלומים לצדדים שלישיים כמו אפל בתמורה למיצוב בלעדי של מנוע החיפוש, ולהתחיל לשתף את הנתונים שלה.

מדובר בשלושה הצעות קשות מצד הרגולטורים, אך גוגל נלחמת בכל שלוש הצעדים הנ"ל ואמרה שהיא תערער בבית המשפט. התוצאה הסופית כנראה לא תהיה ידועה לפחות עד 2026.. המכות הקשות האלה יפגעו משמעותית בעסקים של אלפבית מכיוון שכרום, תשלומי צד שלישי ומערכת ההפעלה אנדרואיד (OS) הם הליבה באסטרטגיה ותחזית החברה.

התגובה של גוגל על האיומים

כאמור, גוגל לא מתכוונת לוותר על ההובלה שלה בקלות. היא משקיעה המון כדי לשפר את היצע החיפוש שלה. התכונה החדשה של Google Lens כוללת היום יותר מ-20 מיליארד חיפושים בחודש והיא פופולרית בקרב משתמשים צעירים יותר.

Gemini  – הגרסה המשופרת והמעודכנת של ג'מיני (זו שמפצה על הפשלות של בארד) מתפקדת הרבה יותר טוב לאחר שהוכשרה על מערך נתונים גדול בהרבה. למעשה, גוגל מתחילה להטמיע את תכונות הבינה המלאכותית החזקות של Gemini במוצרים שלה, מה שעשוי להוביל לשימוש של את התכונות החזקות של מיליוני משתמשים.

מה הרגולטורים ממליצים?

לגבי המכירה הכפויה של דפדפן הכרום שלה – הם מבקשים שלא לאפשר לחברה להיכנס מחדש לשוק הדפדפנים במשך חמש שנים.

בעניין שיתוף נתונים עם המתחרים. גוגל תצטרך לפתוח, לחשוף את הנתונים שהיא מאחסנת, את המודלים שלה לחיפוש ואת אותות הדירוג שהיא משתמשת בהם כדי להפעיל את תוצאות החיפוש. וזה אומר לחשוף את כל הסודות האלה ליריבים ולאנשים אחרים עד עשר שנים, במחיר שולי. מה ההשפעה הפוטנציאלית כאן? מהלך כזה יערער את היתרון התחרותי של גוגל, אבל לא ברור בכמה.

איסור על עסקאות חיפוש לפני התקנה – מדובר בהסדרים ארוכי שנים שבהם גוגל משלמת הרבה כספים לאפל, סמסונג ואחרות בתמורה מיצוב בלעדי של מנוע חיפוש ברירת מחדל. זו הסיבה שהטלפון החדש שלך לא שולח אותך אל Bing למשל.

כמובן שהכל רחוק מלהיות סגור. אלפבית אמורה להגיש הצעה נגדית למשרד המשפטים החודש, שימוע אמור להתחיל באפריל להתייחס להצעות, ופסיקה סופית צפויה באוגוסט. גוגל הודיעה שהיא תערער על פסק הדין הראשוני כך שהתהליך עשוי להימשך עוד שנתיים.

אז האם מניית גוגל רלוונטית לקניה או לא?

הכל תלוי בהערכות שלך. אם אתה מניח שיצא לפועל פסק דין חמור יחסית, על פי ההערכות זה עלול לגרום לחור של כ- 96 מיליארד דולר בהכנסות נטו. מדובר בפגיעה של 40 מיליארד דולר בהתבסס על 20% מתעבורת החיפוש של גוגל שמגיעה מכרום, והשפעה של 26 מיליארד דולר ממכירות פרסום (או על פי הנתונים, בערך 10%), אם החברה תיאלץ לשתף נתונים, וזה גם מביא בחשבון נטו של 30 מיליארד דולר מאיסור (פוטנציאלי) על עסקאות חיפוש לפני התקנה.

אז אם אתה מעריך שהצמיחה תאט לרמה של 8% ושערך החברה ירד מפי 13 ל-11, השווי ההוגן של המניה יהיה בסביבות 144$ דולר, שזו ירידה של 31% מהמקום בו היא נמצאת כעת, אז כנראה שלא כדאי בשלב זה להיכנס להשקעה. נצייין שהערכת השווי של המניה נראית זולה, בהתבסס על יחס מחיר לרווח, תזרים מזומנים מהוון ונתונים נוספים, אך יש גם סיכוי שתחזית הרווח ותזרים המזומנים הלא ברורים שלה כנראה ישאירו אותה כך.

מניית גוגל, אינטרוול יומי. מאת TradingView
מניית גוגל, אינטרוול יומי. מאת TradingView

מצד שני, העובדה שאלפבית לא נסחרת ברמות האלה (כעת נסחרת ב – 186$) אומרת שהמשקיעים מצפים לתוצאה של הגבלים עסקיים לא כל כך גרועה, אלא כזו עם סיכון צדדי מתון בלבד. וזה הגיוני – אלפבית, כמו מנוע החיפוש שלה בכל מקום, נמצאת בשימוש נרחב, כך שהיית מצפה שהשוק ישקף במדויק חלק מהסיכונים שתיארנו, כך שהכל נתון לשיקולך ומה אתה מעריך שעומד לקרות על הסיס הנתונים הנ"ל.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של גוגל או ניירות הערך המוזכרות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

זה הזמן להתחיל לסחור במניות. הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות

בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

יעד אנליסטים למניית ANET מאת TradingView.
יעד אנליסטים למניית ANET מאת TradingView.
דילוג לתוכן

    פתיחת חשבון

    מאשר קבלת חומר פרסומי ושיווקי מחברת עלית פלטפורמס בעמ ו/או או כל צד ג מטעמן ו/או או הקשור אליהן