Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpcf7-redirect domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/elitahbf/domains/eliteplatforms.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: הפונקציה _load_textdomain_just_in_time נקרא בצורה לא תקינה. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. למידע נוסף כנסו לניפוי תקלות בוורדפרס. (הודעה זו נוספה בגרסה 6.7.0.) in /home/elitahbf/domains/eliteplatforms.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
בסינית "שלום" זה "Nǐ hǎo". איך אומרים מניה בסינית? מניה NIO | ElitePlatforms

Notice: Undefined variable: post in /home/elitahbf/domains/eliteplatforms.com/public_html/wp-content/themes/auditing-child/functions.php on line 73

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/elitahbf/domains/eliteplatforms.com/public_html/wp-content/themes/auditing-child/functions.php on line 73

בסינית "שלום" זה "Nǐ hǎo". איך אומרים מניה בסינית? מניה NIO

בסינית "שלום" זה "Nǐ hǎo". איך אומרים מניה בסינית? מניה NIO


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/elitahbf/domains/eliteplatforms.com/public_html/wp-content/plugins/designthemes-core-features/shortcodes/shortcodes.php on line 2300

שוב ניצבים המערב מול המזרח!

מניית NIO
מניית NIO

מה ההבדל בין מניית טסלה לבין מניית NIO הסינית?

ה

פופולאריות של מניית טסלה בקרב המשקיעים הביאה אותה לגבהים שאף חברת רכבים אחרת לא ידעה מעולם במסחר בשוק ההון ומניה NIO הסינית מסתמנת כבר זמן רב כמי שעשויה להיות יריבה אמיתית ליצרנית האמריקאית מעמק הסילקון, עם 91,449 רכבים שנמכרו בשנת 2021, גידול של 109% שנתי. וכחלק מהשוק הסיני בעל קצב הגידול המהיר ביותר בעולם בתחום המכוניות החשמליות.

לא בכדי מניה NIO נקראת המתחרה הסינית של טסלה. טסלה מוכרת הרבה פחות רכבים ממתחרותיה בשוק הרכב הלא חשמליים ועל אף שמניה NIO המתחרה הרחיבה את ההיצע עם דגם-ET5 שתסייע לה להתמודד מול טסלה בשוק הסיני, ומבחינת יכולת נראה שבתחומים מסוימים – לרבות טווח נסיעה – היא צפויה להעפיל עליה, קצב הגדילה ומנועי הצמיחה של טסלה גורמים לרבים להאמין בהמשך העליות החדות במנייה של טסלה.  האם ההתלהבות סביב המניה מוצדקת?

"הרכב החשמלי של מייסד טסלה, אילון מאסק, הפך אותו לאחד האנשים העשירים בעולם ולמושא הערצה של רבים עם הון מוערך של כ-300 מיליארד דולר"

מאסק זיהה את הצורך העולמי בפתרונות אנרגיה ירוקה ברת-קיימא שהשתלב עם הרצון להוריד את פליטות גז החממה, זיהום האוויר ולשפר את איכות הסביבה שבאו לידי ביטוי היטב בסקטור המכוניות החשמליות בכלל ובתהלבות סביב הרכב של טסלה בפרט.

אז מה הסיפור האמיתי של טסלה?

האם מדובר בחברה אשר עתידה לשנות את שוק הרכב העולמי ואת עולם הנהיגה כפי שאנחנו מכירים אותו כמו ניקולה טסלה – אחד מגדול הממציאים וגדול מהנדסי החשמל בכל הזמנים שעל שמו היא קרויה, או שמדובר בטרנד שרוכב על גלי מהפכת האנרגיה הנקייה ששוטפת את העולם? ננסה לענות במספרים…

כמה רכבים טסלה מוכרת? (רמז: לא הרבה כרגע יחסית למניה NIO)

ההכנסות המרכזיות של חברת טסלה מגיעות כיום ממכירת רכבים ברחבי העולם. לחברה קיימים מספר דגמים בודדים כאשר הנמכרים ביותר הם טסלה 3 וטסלה Y החשמליים.

על פי הדוחות הכספים השנתיים של החברה ל-2021 שפורסמו לאחרונה, טסלה מכרה כמיליון מכוניות (936,172 מכוניות ליתר דיוק) בשנה החולפת – קפיצה של פי 2 בהשוואה לשנה הקודמת 2020, שאותה טסלה סיימה עם מכירה של כחצי מילון מכוניות (499,647 מכוניות).

ברבעון הרביעי (האחרון) של 2021 אף נרשם שיא המכירות של טסלה, בהיקף של 308 אלף רכבים, המספר הגבוה ביותר שהציגה אי פעם יצרנית המכונית החשמליות של אילון מאסק.

נשאלת השאלה,

האם מיליון רכבים שמכרה טסלה בשנה החולפת הם הרבה או מעט?

על פי הערכות, מספר הרכבים שנמכרו בעולם ב-2021 עומד על כ-100 מיליון שכוללים מכוניות, אופנועים, משאיות, ואוטובוסים. כלי הרכב הפרטיים, השוק המרכזי של טסלה, עומד על כ-82 עד 83 מיליון מכוניות שנמכרו בשנה החולפת.

כלומר, מכירות השיא של טסלה אשתקד משקף רק כ-1% משוק הרכב העולמי.

נציין כי שוק הרכב העולמי נשלט על ידי מספר מצומצם מאוד של תאגידים רב-לאומיים ששולטים בשוק. כ-6 מהם – טויוטה, ג'נרל מוטורס, פורד, פולקסווגן, הונדה ופיג'ו-סיטרואן ששולטים על למעלה מ-50% משוק הרכבים העולמי.

מנגד, אף אחת מ-14 מתאגידי תעשיות הרכב הגדולים, הכוללים גם את רנו, יונדאי-קיה, פיאט, קרייזלר, דיימלר, ספייקר וטאטא ההודית לא הציגה קפיצה של פי 2 במכירות רכבים בין שנה לשנה – ובמידה והקצב הזה יישמר, בעוד מספר שנים טסלה תהיה יצרנית הרכבים הגדולה בעולם.

זה די פנומנלי לעשות קפיצה של פי 2 במכירות בשנה.

שווי שוק הרכבים החשמליים

מניית החברה, במסחר במניות,  התחילה בנסיקה כלפי מעלה בסוף 2019, כאשר בנובמבר 2020 היא הגיע לשווי שוק של חצי טריליון דולר (500 מיליארד דולר) ובעקבות כך הצטרפה למדד S&P 500 היוקרתי.

אחת האינדיקציות המובילות בקרב המשקיעים לבחינת האם מניה היא זולה או יקרה היא באמצעות מכפיל הרווח. מדובר בנוסחא פשוטה המשקפת את היחס בין שווי השוק של החברה בבורסה לבין הרווח הנקי השנתי שלה, או במילים יותר פשוטות תוך כמה זמן תוכלו להחזיר את ההשקעה שלכם בחברה.

מחיר המניה של טסלה עומד על למעלה מ-1,000 דולר שמקנה לה שווי שוק של טריליון דולר והצפי שלה הוא להכנסות של כ-47 מיליארד דולר ב-2021, עם רווח נקי של 3.5 מיליארד דולר.

נכון להיום, מכפיל הרווח של טסלה עדיין גבוה מאוד ועומד על כ-350 (בעבר עמד גם על מכפיל 1,000) לעומת ממוצע מכפיל רווח של כ-30 בחברות המוביל בארה"ב S&P 500 ומכפיל רווח של כ-39 בנאסד"ק.

אם למרות מכפיל הרווח הגבוה של טסלה אתם מעוניינים לרכוש את מניית החברה רצוי מאוד לעשות זאת עם האפליקציה של טריידסטיישן (TradeStation). טריידסטיישן לאחרונה הוכרזה ע"י גוגל, כאחת מ-5 הברוקרים המובילים בעולם.

תעשיית הרכב העולמית מגלגלת טריליוני דולרים בכל שנה וצפויה לגלגל כ-3.8 טריליון דולר בשנת 2022. שוק הרכבים החשמליים הפרטיים רושם צמיחה מהירה ועומד על כ-8% משוק הרכבים העולמי עם כ-6 מיליון רכבים שנמכרו ב-2021 כמעט כפול משנת 2020.

למעשה טסלה שווה בבורסה יותר משווי 10 יצרניות המכוניות הגדולות בעולם ביחד למרות הכנסות ורווחים נמוכים בהרבה.

האם ההצלחה הגיעה לישראל?

ההצלחה המסחררת של טסלה לא דילגה על מדינת ישראל. על פי נתוני סיכום השנה 2021, עלו על הכביש כ-301 אלף רכבים חשמליים חדשים, גידול של 35% לעומת 2020 ובמחיר ממוצע שלכ-187 אלף שקל לרכב.

בשנה החולפת נמכרו כ-6,200 רכבים של טסלה שנכנסה לשוק הישראלי רק באמצע השנה, והדהימה את כולם שכבשה כ-60% ממכירות הרכבים החשמליים בישראל שעמד בסה"כ על 10 אלף רכבים חשמליים.

כרגע טסלה מייבאת לישראל רק דגם אחד ועל פי צפי ההזמנות והערכות עתידים להגיע לישראל עוד 15 עד 20 אלף רכבי טסלה חדשים ב-2022.

טסלה זה לא רק רכב אלא גם מנועי צמיחה

ההתלהבות של המשקיעים מחברת טסלה אינה נובעת רק מהרכבים שהיא מוכרת כיום אלא גם בגלל מנועי הצמיחה העתידיים שלה. ראשית בגזרת הרכבים טסלה מעוניינת גם לחדור לתחום הטנדרים החביב על האמריקאים בעזרת טסלה סייברטראק (Tesla Cybertruck) שהשקתו נדחתה מעט בעקבות מחסור בשבבים.

גם בישראל טסלה אנרג'י חתמה על הסכם עם חברת נופר אנרגיה (הנסחרת בבורסת ת"א), על הסכם אסטרטגי לרכישת סוללות האוגרות חשמל, בשנתיים הקרובות.

תחום נוסף שטסלה פוזלת אליו במטרה לשמש מנוע צמיחה עתידי הוא תחום הביטוחים. תעשיית ביטוחי הרכב מגלגלת מאות מילארדי דולרים וטסלה נכנסה לעסקי הביטוח ב-2019. היתרון שלה היא היכולת לנטר באמצעות "התנהגות נהיגה" שבודק בזמן אמת את ביצועי הנהגים, שבמידה והם טובים, יוכלו לחסוך במחירי הביטוח.

במהלך שיחת משקיעים שנערכה לאחרונה, ציין אילון מאסק שעסקי הביטוח של החברה שהושקה, יכולים להוות בין 30% ל-40% מהערך העתידי שלה. מאסק מעריך שככל שמכירות הרכב יגדלו בשנים הקרובות, בעלי טסלה ככל הנראה יעדיפו ביטוח המוצע על ידי החברה.

לסיכום:

מעניין יהיה לראות אם מה ששיומי עשו לסמסונג ואפל אנחנו מצפים שמניה NIO תעשה למניית טסלה.

 

הצטרף אלינו היום ותהנה מפלטפורמת מסחר במניות הטובה בעולם

גילוי נאות: מאמר זה מיועד למטרות חינוכיות בלבד. אף אחת מהדוגמאות לא צריכה להיחשב כהמלצות מסחר.

דילוג לתוכן

    פתיחת חשבון

    מאשר קבלת חומר פרסומי ושיווקי מחברת עלית פלטפורמס בעמ ו/או או כל צד ג מטעמן ו/או או הקשור אליהן