האם כדאי לקנות את מניית ברודקום?
עם תחזיות הכנסה מרשימות ושוק שבבי הבינה המלאכותית בצמיחה מתמדת, ברודקום מתמקמת כאחת המובילות
מניית ברודקום (טיקר:AVGO) זינקה בכ- 25% בשבוע שעבר לאחר שהציגה את תחזיות הכנסות שלה שדי הדהימו את המשקיעים בוול סטריט, והעלו את הערכת השווי שלה לעבר טריליון דולר היסטורי – הערכת שווי שרק מעט חברות טכנולוגיה מצליחות להגיע אליה. מה שבעיקר מניע את המניה למעלה זה ביקוש לשבבי בינה מלאכותית מותאמים אישית של החברה.
בלב הראלי הזה עומדת תחזית ההכנסות של החברה. בשיחת הועידה החברה ציינה שפוטנציאל השוק של החברה לשבבי בינה מלאכותית יכולה להגיע ל-60 עד 90 מיליארד דולר בשנת הכספים שתסתיים בשנת 2027. כלומר, למעשה ברודקום הציגה בפני המשקיעים שלה תמונה לשלוש שנים כשהיא מתבססת על הלקוחות הנוכחיים שלה כמו גוגל ומטא ושני לקוחות חדשים שברודקום חתמה איתם הסכם לאחרונה שככל הנראה הן לא אחרות מאשר אפל ו- OpenAI (לפחות לפי השמועות).
אז האם ההזדמנות הזו אכן תפוך למציאות?
כדי להעריך את הסיכויים של ברודקום ביחס להערכת השווי שלה, צריך לבחון את המוצרים שהיא מציעה בשני תחומים: מוליכים למחצה ותוכנה.
פלח המוליכים למחצה של ברודקום (עם הצמיחה הגבוהה) – מורכב ממאיצי בינה מלאכותית מותאמים אישית, או כפי שהם מכונים XPUs והם מאפשרים לצדדים שלישיים לעצב בעצמם מאיצי בינה מלאכותית ושבבי רשת של מרכזי הנתונים המובילים שלה. ברודקום הרוויחה קצת יותר מ-30 מיליארד דולר מהכנסות ממוליכים למחצה בשנת 2024 ו- 17.8 מיליארד דולר משבבים שאינם בינה מלאכותית. ההנחה היא שזה גדל ב-5% מדי שנה עד 2027, מכאן שיש צפי של כ-20.6 מיליארד דולר בהכנסות משבבים שאינם בינה מלאכותית עד שנת 2027.
בתחום התוכנה – ברודקום הרוויחה 21.5 מיליארד דולר בשנת 2024, כאשר VMware (תוכנת תשתית שהחברה רכשה לפני שנה) גדלה במהירות ורשמה צמיחה של 10%. למרות שיש הערכה ש-VMware כנראה תאט, היא עדיין אמורה לצמוח גם אם באופן מתון יותר, בקצב צמיחה של כ-10% עד 2027, מכאן שהצפי הוא להכנסות של כ- 28.6 מיליארד דולר.
בנוסף, יש לציין שברודקום היא בפועל חברה עם רווחים גבוהים במיוחד. למשל, ברבעון האחרון, שולי התפעול המתואמים של החברה בעסקי המוליכים למחצה שלה היו עצומים ועמדו על 56%. בנוסף על כך, ברודקום ייצרה 21.9 מיליארד דולר בתזרים מזומנים חופשי בשנה שעברה, וככל הנראה תרוויח אפילו יותר ב-2025 וב-2026. עם המזומן הזה, החברה יכולה לשלם את החובות שלה, מה שיוביל להורדת הוצאות על הריבית שהיא כיום משלמת, או לבצע יותר רכישות.
אם מרכיבים את כל הנתונים הנ"ל ביחד, התמונה ברורה יותר ואפשר להתחיל להבין את ההישגים הגדולים שברודקום עשויה להציג בעוד שלוש שנים, ב-2027.
מה אנליסטים חושבים על מניית ברודקום?
יעד המחיר של ברודקום הוא 248$. ל-34 אנליסטים שמציעים תחזית מחיר לשנה אחת עבור ברודקום יש אומדן מקסימלי של 300$ ואומדן מינימלי של 175$. בנוסף, היא מדורגת כקנייה חזקה. הדירוג מבוסס על 46 אנליסטים שדירגו את ברודקום בשלושה חודשים האחרונים.
אז האם כדאי לקנות את מניית ברודקום עכשיו?
אם לוקחים בחשבון את המסלול המצופה הנ"ל לשנת 2027, ברודקום היא עדיין בבחינת קנייה סבירה היום, גם אחרי הריצה המאסיבית הזו. אנו לעולם לא ממליצים לקנות מניה, אבל הפעם אפשר לומר שמי שחושש שאחרי כל התנועה הזו הוא פספס את ההזדמנות להשקיע בה, כדאי שיבחן אותה שוב מקרוב, כי יתכן מאד שזה הזמן הטוב ביותר לקנות לפני שיהיה באמת מאוחר מידי משום שהנתונים מדברים בעד עצמם. ברור לגמרי שברודקום רוכבת על גל הבינה המלאכותית.
היעד של ברודקום של שווי שוק של טריליון דולר תואם את הביקוש הגובר לטכנולוגיית בינה מלאכותית בעולם. החברה תופסת נתח גדול משוק שבבי הבינה המלאכותית ולכן לא רק שברודקום משפרת את המעמד שלה בשוק אלא גם מזינה את כל הפיתוח הטכנולוגי שמחולל שינויים בתעשיות בעולם. המסירות שלה לחדשנות ולצמיחה ממצבת את החברה כשחקנית מפתח בעיצוב הנוף הטכנולוגי העתידי.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
זה הזמן להתחיל לסחור במניות. הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
עם תחזיות הכנסה מרשימות ושוק שבבי הבינה המלאכותית בצמיחה מתמדת, ברודקום מתמקמת כאחת המובילות. האם זה הזמן להשקיע?
מנכ"ל אנבידיה חושב שרובוטים דמויי אדם הם הדבר הגדול הבא בעולם הבינה מלאכותית (AI) שמביא עימו גם הזדמנויות השקעה
לאחר טלטלות בשוק המניות ושינוי במגמות הריבית, יפן מתמודדת עם אתגרים והזדמנויות חדשות שיניעו את הכלכלה שלה קדימה