האם כדאי להשקיע במניית וולמארט?

האם כדאי להשקיע במניית וולמארט?

האם כדאי להשקיע במניית וולמארט?

הקמעונאית הגדולה שומרת על יציבות פיננסית, מציגה צמיחה עקבית, וממשיכה לחלק דיבידנדים למשקיעים גם תחת לחצי אינפלציה ומכסים בינלאומיים.

וולמארט היא אחת הקמעונאיות הגדולות בעולם, ולאחרונה חזרה למרכז הבמה, כש- UBS Securities (חברה גלובלית המספקת שירותים פיננסיים ללקוחות פרטיים, תאגידיים ומוסדיים) הדגישה את היכולת של וולמארט לשמור על רווחים יציבים – מה שמצביע על כך שהיא עשויה להצליח בתקופה שאנו נמצאים בה כעת – תקופה של חוסר ודאות במסחר העולמי.

ואכן וולמארט נחשבת למניה אמינה למשקיעים לטווח ארוך. במהלך 10 השנים האחרונות, היא צברה כמעט 270% כאשר מדד S&P 500 בשוק הרחב עלה בכ-160%. בהתחשב בדיבידנדים שהושקעו מחדש, התשואה הכוללת של וולמארט הייתה 340% לעומת התשואה הכוללת של S&P 500 שעמדה על 205%. ונראה שהיא עדיין רלוונטית לקניה.

התרחבות יציבה של חנויות פיזיות

מספר חנויות וולמארט ברחבי העולם ירד מ-11,501 בסוף שנת הכספים 2020 ל-10,593 בסוף שנת הכספים 2022. עם זאת, חלק גדול מירידה זו נגרם על ידי מכירת השקעותיה בחו"ל. מאז היא הרחיבה את הנוכחות שלה בהתמדה, וסיימה את שנת הכספים 2025 עם 10,711 סניפים פיזיים. קצב התרחבות יציב זה אמור לעזור לה להרחיב את הנוכחות שלה ולשמור על היתרון מול מתחרות קטנות יותר.

שולי הרווח הגולמי והתפעוליים שלה עמידים

הגודל של וולמארט מאפשר לה לשמור על שולי רווח גולמי ותפעולי גבוהים יותר מאשר קמעונאיות רבות אחרות. אמנם האינפלציה לחצה על שולי הרווח הגולמי והתפעוליים שלה ב-2022 ובחצי הראשון של 2023, אבל שני הנתונים הנ"ל התאוששו במחצית השנייה של 2023 ו-2024 ככל שהרוחות הנגדיות הללו פחתו.

חשוב: היא עמידה בפני מכסים

השוליים העמידים שלה מצביעים על כך שהיא תוכל לעמוד בפני השפעת המכסים הבלתי צפויים של הנשיא דונלד טראמפ, למרות שרוב המוצרים שהיא מוכרת מיוצרים בסין ובמדינות אסייתיות אחרות. וולמארט צריכה להיות ממוצבת טוב יותר כדי לשכנע את הספקים שלה בחו"ל לספק מראש מוצרים נוספים למחסנים בארה"ב לפני שהחלק הגדול יותר ממכסי טראמפ יכנסו לתוקף, למנף את הגודל שלה כדי לנהל משא ומתן על מחירים טובים יותר למשלוחים שיהיו בעתיד, לגרום לספקים לספוג חלק מהעלויות הגבוהות יותר, או לגלגל את עלויות המכסים על הצרכנים על ידי העלאת מחירים. הפתרון האחרון בהחלט יהיה הפחות עדיף ללקוחות שלה, אך הרשת עדיין תוכל למכור את המוצרים שלה במחירים נמוכים יותר מאשר שאר המתחרות.

יש לה צמיחה עקבית של מכירות בחנויות דומות

לפי הנתונים, מדד המכירות בחנויות דומות של וולמארט – שמודד את הצמיחה השנתית של חנויות שפתוחות לפחות 12 חודשים, עלה באופן עקבי בעשר שנים האחרונות. המכירות צמחו בזכות שיפוץ החנויות שלה, השקת מותגים פרטיים נוספים, התאמת מחירים לאמזון, הרחבת יכולות המסחר האלקטרוני והדיגיטל שלה, ומינוף רשת החנויות הפיזיות העצומה שלה.

הצמיחה של וולמארט בחמש השנים האחרונות מראה עד כמה היא הצליחה להחזיק מעמד מול האינפלציה, סכסוכים גיאופוליטיים ורוחות נגדיות מאקרו משבשות אחרות. לשנת הכספים 2026 היא צופה שהמכירות נטו שלה יצמחו ב-3% עד 4%.

מלכת הדיבידנדים

החברה מעלה את הדיבידנד שלה בכל שנה כבר במשך 52 שנים ברציפות, מה שמקנה לה את התואר "מלכת הדיבידנדים". בנוסף, במהלך 12 החודשים האחרונים היא הוציאה רק 52% מתזרים המזומנים החופשי שלה על תשלומי דיבידנד, מה שמשאיר לה מרחב גדול להעלאות נוספות בעתיד.

היא עדיין רוכשת בחזרה את המניות שלה

וולמארט רכשה בחזרה 6% מהמניות שלה בחמש השנים האחרונות, 17% מהמניות שלה ב-10 שנים  האחרונות ו-36% ב-20 השנים האחרונות. מדיניות רכישת המניות החוזרת העקבית שלה, בשילוב עם העלאות הדיבידנד המסודרות שלה, מצביעה על כך שהיא מחויבת להחזיר חלק משמעותי מתזרים המזומנים החופשי שלה למשקיעים.

היא ראויה להערכות השווי שלה

משנת הכספים 2025 ועד שנת הכספים 2028, אנליסטים צופים בממוצע שההכנסות שלה יגדלו בקצב שנתי מצטבר של 4% כאשר הרווח למניה שלה יגדל בקצב שנתי מצטבר של 11%. אמנם צריך לקחת את ההערכות הללו בערבון מוגבל, אך הן כן מצביעות על כך שוולמארט יכולה להמשיך לצמוח ללא קשר למכסים של טראמפ ולמלחמת הסחר המתגברת שלו, לאינפלציה עקשנית ולאתגרים מקרו-כלכליים אחרים.

זו הסיבה שיחס מחיר-רווח עתידי של וולמארט, העומד על כ- 36, לא נראה יקר מדי. מניית וולמארט אמנם לא זולה, אך החוסן של החברה בשוק הזה מצדיק את מכפיל השווי שלה. זו כנראה הסיבה שהיא עדיין עולה ב-6% מתחילת השנה, למרות שמדד S&P 500 ירד ב-7%. משקיעים שקונים את המניה היום אמורים להיות מתוגמלים היטב בשנים הקרובות.

בנוסף, לקראת פרסום הדוחות ב-15 במאי, היא צופה רווח של $0.55 למניה על הכנסות של 165.13 מיליארד דולר שזה מעט מתחת לתחזיות בוול סטריט. אך עם זאת, תנופת המכירות המרשימה של החברה צפויה לשמור על העוצמה שלה.

ניתוח טכני של מניית וולמארט

בסה"כ תמונת המצב מצביעה על מגמה חיובית, ולמרות זאת חשוב לציין כי תנאי השוק משתנים די מהר בימים אלה ולכן חשוב לעקוב אחר השינויים במגמות.

ממוצעים נעים – ממוצע נע 50 יום: המניה נסחרת מעל ממוצע זה, מה שמעיד על מגמה חיובית בטווח הקצר. ממוצע נע 200 יום: המניה נמצאת גם מעל ממוצע זה, מה שמחזק את המגמה החיובית בטווח הארוך.

RSI (מדד חוזק יחסי) נמצא בטווח נייטרלי (56.77), מה שמעיד על כך שהמניה אינה נמצאת במצב של קנייה או מכירת יתר.

גרף מניית וולמארט

תחזיות המחירים למניית וולמארט מצביעות על פוטנציאל עלייה:

יעד המחיר של וולמארט הוא 108.6$. ל-35 אנליסטים שמציעים תחזית מחיר לשנה אחת עבור וולמארט יש אומדן מקסימלי של 120$ ואומדן מינימלי של 89$. בנוסף, היא מדורגת כקנייה. הדירוג מבוסס על 42 אנליסטים שדירגו את וולמארט בשלושה חודשים האחרונים.

וולמארט

המגמות הטכניות של מניית וולמארט מצביעות על מגמה חיובית הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. המניה נסחרת מעל הממוצעים הנעים המרכזיים, והאינדיקטורים הטכניים תומכים במגמה זו. עם זאת, חשוב לעקוב אחר שינויים בשוק ולהתאים את האסטרטגיה בהתאם.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

מעוניין להתחיל לסחור כמו המקצוענים? הצטרף אלינו היום ותתחיל להנות ממערכת המסחר העצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

דילוג לתוכן

    פתיחת חשבון

    מאשר קבלת חומר פרסומי ושיווקי מחברת עלית פלטפורמס בעמ ו/או או כל צד ג מטעמן ו/או או הקשור אליהן