אנבידיה נכנסה לדאו ג'ונס במקום אינטל
אנבידיה תחליף את אינטל בממוצע הדאו ג'ונס (DJIA), שינוי שמדגיש את עלייתה של האחת ונפילתה של השניה, אך האם הכל אבוד עבור אינטל?
אינדקסים בדרך כלל מוסיפים מניות עם ביצועים טובים ומוחקים את אלו שדישדו. אנבידיה נכנסת בול למשבצת הזו – מחיר המניה שלה עלה בטירוף על רקע הייפ הבינה המלאכותית, עלייה של 200% בשנה האחרונה. אינטל, לעומת זאת, ראתה נפילה משמעותית, החמיצה את הרכבת של הבינה המלאכותית ומחיר המניה שלה פשוט צנח ביותר מ-30%.
אבל יתכן שאינטל עדיין טובה מכדי להיכשל וזולה מכדי שהמשקיעים יוותרו עליה.
אם עקבתם אחר דוחות הרווחים האחרונים של אינטל שפורסמו ממש לאחרונה, ניתן היה לראות שבסך הכל, יש פה גם בשורה חיובית בתוצאות שלה. הכנסות החברה ברבעון האחרון והתחזית שלה לרבעון הנוכחי היכו את ציפיות האנליסטים.
האם אינטל רלוונטית להשקעה כעת?
כפי שכתבנו, המניות של אינטל נמצאות בפיגור ובשפל של עשר שנים, והחברה נסחרת מתחת לשווי הספרים שלה לראשונה מאז 1990 לפחות. זה גרם לאנליסטים להעריך שהמניה שלה זולה, ואכן, יש לכך בסיס. עם זאת, תוכנית השינוי השאפתנית של אינטל להחזיר את הרווחיות ולהרחיב משמעותית את רשת היציקה שלה כרוכה בסיכונים ודורשת מהחברה קודם כל להוכיח את עצמה. לכן יהיה חכם יותר להתחיל עם פוזיציית השקעה קטנה באינטל ולהוסיף לה בהדרגה ככל שהחברה מצליחה להשיג את היעדים שהציבה לעצמה הקרובות בתחומים שונים:
מה היעדים שלה? היא צריכה לייצב או אפילו להפוך את המצב בו יש ירידות בהכנסות במגזרי CCG וDCAI-, ביצועי מכירות חזקים ל–Gaudi 3 GPU שלה, שיפור שולי הרווח, גיוס לקוחות עם פרופיל גבוה יותר לבית היציקה שלה, השלמת הפרוייקטים הגדולים של הייצור שלה גם מבחינת הזמן וגם מבחינת התקציב ועוד.
התוצאות האחרונות מצביעות על הצלחה חלקית בתחומים שהוזכרו לעיל
מבחינת הכנסות במגזרי CCG ו-DCAI- תוצאות היו מעט חיוביות. הכנסות CCG ירדו ב-7%, אך המכירות ב-DCAI עלו ב-9%. אבל CCG צפויה לראות צמיחה חיובית בשנה הבאה, בעזרת שבבים למחשבי בינה מלאכותית. אינטל חזרה והדגישה במהלך העדכון שלה שהיא בדרך לשלוח יותר מ-100 מיליון מחשבי בינה מלאכותית (AI) עד סוף 2025.
מבחינת דיווח על ביצועי מכירות חזקים עבור ה-Gaudi 3 GPU – קיבלנו תוצאה שלילית. ההנהלה אמרה במהלך שיחת הרווחים שההזמנות ל- Gaudi 3 היו חלשות מהמצופה ושההכנסות מהשבב לא יגיעו ליעד של 500 מיליון דולר של החברה השנה.
מבחינת שיפור שולי הרווח – הכיוון נראה חיובי. שיעור הרווח הגולמי של אינטל עמד על 38.4% ברבעון האחרון, והחברה צופה שזה יעלה ל-39.5% ברבעון זה, שהוא טוב יותר מהתחזית האנליסטים שעומדות על 38.7%.
מבחינת צירוף לקוחות עם פרופיל גבוה יותר לבית היציקה שלה – התוצאה שקיבלנו הייתה שלילית. חוץ מאמזון, אינטל לא גייסה לקוחות חדשים למפעל היציקה שלה במהלך הרבעון.
השלמת הפרוייקטים הגדולים של הייצור מבחינת זמנים ותקציבים – התוצאה חיובית. תהליך הייצור האחרון של אינטל, "18A", מתקדם טוב, שני מוצרים חדשים שתוכננו להיבנות באמצעות תהליך זה הצליחו לעמוד באתגר. כמו כן, מבחינת ניהול תזרימי המזומנים והמאזן, התמונה היא דיי נייטרלית. תזרים המזומנים החופשי המתואם של החברה במהלך הרבעון היה שלילי אך יחד עם זאת, יש לשאינטל כמעט 30 מיליארד דולר במזומן שנמצאים בהישג יד, כך שאינטל לא נמצאת בבעיה גדולה מידי מהבחינה הזו.
אז בסך הכל האנליסטים חושבים שהחברה בכיוון חיובי. DCAI מתאושש ו-CCG צפויה לחזור לצמיחה בשנה הבאה. השוליים משתפרים, וזה גם טוב. עם זאת כאמור, העדכון לגבי Gaudi 3 אמנם מאכזב מעט את המשקיעים, וכדאי לעקוב אחר התקדמות ההזמנות בשנה הבאה. הסיבה לחשיבות העניין היא שה-GPU הוא אחת התקוות הבודדות של אינטל להצליח בשוק מרכזי הנתונים של הבינה המלאכותית, וזה חשוב.
לסיום, אינטל עדיין משקיעה הרבה משאבים כדי להרחיב את יכולת הייצור שלה. ומילה על תחום היציקה – בתחום היציקה היא לא הצליחה לגייס עוד לקוחות רציניים ברבעון האחרון, ואם יעברו מספר רבעונים ללא לקוחות חדשים, אז זה משהו מדאיג ששווה לעקוב גם אחריו.
אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של מניית אפל המוזכרת בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.
זה הזמן להתחיל לסחור במניות. הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.
0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.
רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.
שבעת המופלאות הפגינו השנה ביצועים מרהיבים והן אחד הכוחות הגדולים שהניעו את העליות בשווקים, זה התאפשר בעיקר בגלל הפריחה של הבינה...
יש הזדמנויות לצד סיכונים ואי ודאות לקראת שנת 2025. ההערכות הן שזו תהיה שנה חיובית עבור המניות, אך מספר גורמים עלולים...
גוגל, הטיטאנית הזו של חיפוש, ענן וניידים ממשיכה להיות בולטת בחיים שלנו ולהביא חידושים פורצי דרך, אך גם מתמודדת עם איומים