מסחר בבורסה – ElitePlatforms https://eliteplatforms.com Elite Platforms TradeStation support representative- עלית פלטפורמס נציגות התמיכה של טריידסטיישן בישראל Thu, 26 Jun 2025 19:53:20 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.8.1 https://eliteplatforms.com/wp-content/uploads/2020/12/cropped-WhatsApp-Image-2020-12-06-at-11.46.03-32x32.jpegמסחר בבורסה – ElitePlatformshttps://eliteplatforms.com 32 32 מניית מיקרון – האם כדאי לקנות אותה לאחר דו"ח הרווחים האחרון?https://eliteplatforms.com/%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%9f/ Thu, 26 Jun 2025 19:47:53 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95852מיקרון נמצאת בתנופה. הדוח שפרסמה ביום רביעי חשף תמונה מעודדת להווה ולעתיד.החברה היכתה את התחזיות הן בשורת הרווחים והן בשורת ההכנסות

The post מניית מיקרון – האם כדאי לקנות אותה לאחר דו"ח הרווחים האחרון? appeared first on ElitePlatforms.

]]>

מניית מיקרון – האם כדאי לקנות אותה לאחר דו"ח הרווחים האחרון?

מיקרון היכתה את התחזיות עם דוחות חזקים ודוהרת קדימה על גל הביקושים לשבבי DRAM של החברה, שהכינו את הקרקע לתחזית חזקה

מיקרון היכתה את התחזיות עם דוחות חזקים ודוהרת קדימה על גל הביקושים לשבבי DRAM של החברה, שהכינו את הקרקע לתחזית חזקה

מיקרון (טיקר: MU) היא יצרנית מובילה של שבבי זיכרון בעיקר DRAM, NAND ו-HBM   שהם הבסיס לאחסון והעברת נתונים למחשבים, שרתים ועוד. ההכנסות של מיקרון נשענות בעיקר על הביקוש לרכיבי זיכרון והתקני אחסון, כך שמדובר בתחום שהוא רגיש לשינויים במחירים ולמחזוריות הביקוש בתעשייה.
ולאחרונה מיקרון נמצאת בתנופה. הדוח שפרסמה ביום רביעי חשף תמונה מעודדת להווה ולעתיד.

החברה היכתה את התחזיות הן בשורת הרווחים והן בשורת ההכנסות בזכות עלייה חדה בביקושים לשבבי  DRAM שגם הכינו את הקרקע לתחזית חזקה לעתיד. ואכן, התחזית שלה לרבעון הרביעי גבוה מהציפיות של השוק, עם רווח חזוי של 2.50 דולר למניה והכנסות של 10.7 מיליארד דולר.

עיקר הצמיחה הגיעה מתחום ה-  DRAM עם עלייה של 51% משנה לשנה והכנסות שמהוות 76% מסך הכנסות החברה. התמחור המשתפר של החברה ותמהיל המוצרים שהיא מציעה תרמו לרווחיות גבוהה יותר.

מה הלאה?

נראה שיש סיבות להיות אופטימיים לגבי מניית מיקרון. עם עליית הבינה המלאכותית, הביקוש ליחידות עיבוד גרפיות (GPU) גדל מכיוון שהן יכולות להתמודד עם משימות רבות בצורה יעילה יותר. נציין ש-   GPU דורש זיכרון אחסון נתונים, וה- HBM3E של מיקרון מוביל את התעשייה. ה- HBM של מיקרון זה הדור הבא והמתקדם ביותר של זיכרון DRAM  שתוכנן לתת מענה לעומסים הכבדים והדרישות הגוברות בעולם הבינה המלאכותית, מרכזי הנתונים והמעבדים הגרפיים  (GPU).

זו גם הסיבה שאנבידיה בחרה בHBM  של מיקרון למערכות GB200 ו-GB300 Blackwell  הקרובות שלה. בנוסף, יצרניות שבבים אחרות כמו ברודקום, AVGO ו- MRVL עובדות על שילוב HBM בפלטפורמות שלהן, מה שבהחלט מצביע על פוטנציאל צמיחה עבור מיקרון.

מיקרון צופה ששוק HBM של מרכזי נתונים יצמח ל-35 מיליארד דולר השנה, ויגיע ל-100 מיליארד דולר עד 2030. בנוסף, החברה הודיעה שהיא כבר מכרה את כל קיבולת ה- HBM שלה לשנה זו וכבר מנהלת משא ומתן על חוזים חדשים לשנה הבאה. למעשה, הביקוש הגבוה למוצרי HBM איפשר למיקרון להעלות את התימחור ב-11% בשנת 2025.

העלייה בביקוש ובמחירי HBM מיקמו את מיקרון במקום טוב לרווחים חזקים הן בדוח האחרון והן בעתיד. יש להוסיף שמיקרון גם עומדת להפיק תועלת מהביקוש הגובר ל-DRAM בסמארטפונים (כולל הגדלת את נתח השוק מול סמסונג) ובמחשבים אישיים שמבוססים על בינה מלאכותית.

גם האנליסטים אופטימיים במידה מסוימת לגבי הסיכויים של מיקרון, והעלו לא מזמן את מחיר היעד הממוצע לטווח קצר ל-127$ מ-123.60 (עלייה של 2.8% לשם היא כבר הגיעה). והיעד הגבוה ביותר הוא 172$ מה שמצביע על פוטנציאל עלייה של כ-35% מהרמה בה היא נסחרת כעת.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

דירוג אנליסטים על מניית מיקרון.
דירוג אנליסטים על מניית מיקרון.
גרף מניית מיקרון באינטרוול שבועי. מאת TradingView

במילים פשוטות, עם צמיחת רווחים חזקה ובסיס לקוחות שהולך וגדל, היא נמצאת במקום טוב לספק את הביקוש הגובר לבינה מלאכותית, למידת מכונה ואינטרנט. ולמעשה, ההערכות הן שייצור המוליכים למחצה העולמי צפוי להתפוצץ מ-452 מיליארד דולר של שנת 2021 ל-803 מיליארד דולר עד 2028 – ימים יגידו.

תמונת מצב טכנית

לאור התוצאות המעודדות שבאו לידי ביטוי ברווחי החברה, נראה שמיקרון נכנסת לשלב חדש בטווח הבינוני–ארוך שלה:

מבחינת מגמת מחיר ותבניות – המניה קפצה מעל רמת ההתנגדות סביב 115$ (קו אופקי אדום) שנחשבה לרמת כניסה קריטית לפני פרסום הדוחות עם נר אישור שיצא אל הפועל. מה שמעיד על סיכוי גבוה להמשך עלייה אם רמת התמיכה של 122$ תחזיק.

ממוצעים נעים ותמיכה – המניה נסחרת מעל כל הממוצעים הנעים 21,50,100 ו-200 ימים. והנתונים מצביעים על אינדיקציות לקניה.

מומנטום ואוסילטורים – RSI עומד סביב 84  שאמנם נחשב כמתקרב לאיזור של קניית יתר,  אך בשלב של התחזקות כזו, המגמה יכולה להימשך. MACDחיובי סביב 8.3 ומגמה עולה וגם הוא מאשר המשך עלייה.

רמות תמיכה והתנגדות – רמת התנגדות ראשית כרגע נמצאת ברמת 128-9$, שם המניה בערך נסחרת כעת כך שתיתכן ירידה כלשהי מכאן. תמיכה קרובה באיזור 122$ (קו אופקי ירוק), ולאחר מכן בין 106-117$ כרמה לטווח ארוך יותר (מלבן אופקי ירוק). יש לעקוב האם אכן רמת התמיכה הקרובה תחזיק.

[/vc_column][/vc_row]
הביקוש ההולך וגדל למתכות כמו נחושת וליתיום על רקע המעבר לאנרגיה ירוקה יוצר פוטנציאל השקעה מעניין

 

מיקרון מציגה כרגע תמונה בהירה יותר מבעבר. מספר אינדיקטורים חזקים כולל ממוצעים ומומנטום, מצביעים על תמיכת מגמה חיובית. יש צורך לעקוב אחר רמת ההתנגדות באיזורי 128-130$. פריצה ניכרת של רמה זו עשויה להוביל לגל עלייה משמעותי נוסף.
למעשה, הכניסה האופטימלית תהיה על פריצה בטוחה מעל 130$ עם ניהול סיכון סביב רמות התמיכה של 122$. צליחה טובה של האתגרים הנ"ל עשויה לאפשר לנו להנות מהצמיחה הצפויה של החברה בתחום ה- DRAM וה- HBMלפחות בטווח הבינוני.

התמונה הרחבה יותר:

הביקושים חזקים וההכנסות של מיקרון משדרים עוצמה שיכולה לתת דחיפה גם למניות סקטור השבבים כולו. המשקיעים ללא ספק יעקבו אחרי התנהלות ניהול המלאים והאבולוציה בתמהיל המוצרים, על רקע הביקושים המשתפרים.

בנוסף, התקררות המתחים עם סין יוצרת סביבה יציבה יותר. ההסכם להפחתת מכסים משדר אופטימיות והקלה בתנאי הסחר העולמיים, מה שיכול להועיל לשחקניות בינלאומיות כמו מיקרון ולייצר סביבה בטוחה ויציבה יותר לחברות טכנולוגיה נוספות באיזורים שונים בעולם.

ולסיום, הדוחות החזקים של מיקרון והתחזית האופטימית מצביעים על סקטור שנמצא בעלייה, עם ביקושים חזקים והזדמנויות שהולכות וגדלות על רקע של התייצבות בסחר העולמי.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

[/vc_column][/vc_row]

The post מניית מיקרון – האם כדאי לקנות אותה לאחר דו"ח הרווחים האחרון? appeared first on ElitePlatforms.

]]>
איך להשקיע בזהב?https://eliteplatforms.com/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%94%d7%a9%d7%a7%d7%99%d7%a2-%d7%91%d7%96%d7%94%d7%91/ Thu, 26 Jun 2025 19:39:15 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95855זה מתחיל להרגיש כמו תקליט שבור כשמדברים על השקעה בזהב שמגיע לשיאים חדשים כל פעם מחדש. איך כדאי להשקיע בזהב

The post איך להשקיע בזהב? appeared first on ElitePlatforms.

]]>

מדוע הזהב חוזר למרכז הבמה ואיך להשקיע בו?

הבנקים המרכזיים מגדילים רזרבות והמשקיעים מגלים מחדש את הכוח והיציבות של הזהב

זה מתחיל להרגיש כמו תקליט שבור כשמדברים על השקעה בזהב שמגיע לשיאים חדשים כל פעם מחדש. כלומר, זה פשוט נראה כאילו זה ממשיך לקרות, שבוע אחר שבוע. וזה בין היתר בגלל שבנקים מרכזיים שנהגו למכור זהב…עכשיו עושים בדיוק את ההיפך – קונים אותו. למעשה, לפי הנתונים, הזהב מהווה עכשיו כ-20% מיתרות הבנקים המרכזיים העולמיות, מדובר בנתח השוק הגבוה ביותר מזה יותר מ-40 שנה.

רוב העניין עם הזהב סובב בעיקר סביב סוגיית האמון. במשך עשרות שנים, עולם ההשקעות ראה בנכסים אמריקאים מקום בטוח, בעיקר הדולר ואג"ח ממשלתיות. ואנו רואים שהאמון הזה התחיל להיסדק. ובשנה שעברה קרה משהו יוצא דופן: מניות, אג"ח והדולר האמריקאים ירדו כולם בו זמנית כשהזהב בינתיים, עלה.

איך בכלל הדולר הפך למלך?

מאז מלחמת העולם השנייה, הדולר האמריקאי תפס את התפקיד של הכסף המועדף על כולם. כלומר, הוא היה מטבע עולמי כברירת מחדל שהשתמשו בו לתמחור נפט וסחורות אחרות, למילוי כספות הבנקים המרכזיים בכל מקום ועוד. כ-60% מעתודות המט"ח העולמיות עדיין מוחזקות בדולרים אמריקאים. כ-80% מהסחר העולמי מתבצע בדולרים. כלומר, זו רמת אמון מאד גבוהה.

זה מעלה את השאלה, למה דווקא הדולר? והתשובה די פשוטה: במשך רוב המאה האחרונה, ארה"ב הציעה משהו ייחודי … כלכלה ענקית, צבא חזק, פוליטיקה יציבה ושווקים פיננסיים פתוחים. אפילו במהלך משברים גדולים, אנשים סמכו על המערכת האמריקאית כך שהדולר פשוט היה מקום בטוח.

כיום, רוב הסחר העולמי, מנפט ועד קפה, מתומחר בדולרים. וכ-60% מעתודות המטבע העולמיות נמצאות בנכסים בדולר אמריקאי (בעיקר אג"ח ממשלתיות אמריקאיות). במשך שנים, האג"ח הממשלתיות של ארה"ב אלה הניבו הכנסה אמינה, ומשקיעים סמכו על כך שתמיד יקבלו את הכסף שלהם בחזרה.

כיום, האמון הזה מתחיל להיחלש. זה קורה בגלל גירעונות עצומים, חובות גוברים וסנקציות כבדות שגרמו לחלק מהמדינות לתהות האם הן רוצות לשים כל כך הרבה ביצים בסל האמריקאי. וזו אחת הסיבות לכך שהזהב חוזר לבמה.

למה הדולר נחלש? אפשר לבחון זאת משלוש זוויות ראיה

ראשית, גיאופוליטיקה – הדומיננטיות האמריקאית כבר לא מוחלטת. סין מתחזקת, רוסיה קוראת תיגר על הדומיננטיות המערבית, ומדינות רבות יוצרות קשרים חדשים שלא סובבים רק סביב הדולר. הדוגמה הבולטת ביותר היא הקפאת יתרות הדולר של רוסיה אחרי הפלישה לאוקראינה – כזכור, ארצות הברית ומדינות נוספות במערב חסמו והקפיאו את יתרות הדולר של רוסיה כך שרוסיה לא יכלה להשתמש בהם. זה היה צעד שהעלה את הדאגה בעולם בכל הקשור לדולר שפתאום השתמשו בו ככלי ענישה.

שנית, מדיניות כלכלית – הדולר משמש ככלי אסטרטגי עם סנקציות, הגבלות סחר והטלת מכסים. התוצאה היא חוסר ודאות והרגשה שהמערכת הפיננסית נעשתה פחות ניטרלית ויותר פוליטית.

שלישית, מבנה החוב והגרעון התקציבי ארצות הברית מוציאה הרבה יותר ממה שהיא מרוויחה. החוב ממשיך לטפס, יש מאבקים פוליטיים בוושינגטון ועוד. כל אלה מעלים שאלה לגבי היכולת של ארה"ב לנהל את הכספים שלה בטווח הארוך והאם הדולר יצליח לשמור על הערך שלו.

חשוב להדגיש שכמובן שהדולר לא הולך להיעלם.. הוא עדיין המטבע המרכזי בעולם. אבל עוד ועוד מדינות מתחילות לפזר את הסיכונים ולבדוק נכסים נוספים.

מדוע זהב חוזר לקדמת הבמה?

זהב תמיד היה פרדוקס. הוא לא מייצר הכנסה, לא משלם דיבידנד אבל ברגעים של אי ודאות עולמית יש לו עוצמה ייחודית. בניגוד לכסף המודפס על ידי ממשלות, זהב נמצא מחוץ למערכת. אי אפשר להקפיא אותו, להגיע לחדלות פירעון וכו'. זו הסיבה שבנקים מרכזיים ברחבי העולם אוגרים אותו. מאז 2022, הם קנו יותר מ-1,000 טון של זהב מדי שנה, זה המון.. הנתונים מצביעים על כך שמדינות כמו סין, הודו, טורקיה וסינגפור כולן מגדילות את עתודות הזהב שלהן בגלל שהן רוצות משהו מוצק שהן יכולות לסמוך עליו, לא משנה מה יקרה.

רכישות זהב נטו של בנקים מרכזיים לאורך זמן. מקור מועצת הזהב העולמית.
רכישות זהב נטו של בנקים מרכזיים לאורך זמן. מקור מועצת הזהב העולמית.

האם זהב יכול להפוך למטבע הרזרבה החדש?

זהב אינו דיגיטלי ואינו פרקטי לבנקאות מודרנית. אז לא, זהב לא יחליף את הדולר כמטבע היומיומי בעולם בדיוק כמו שהשקעות בארה"ב הן תמיד רלוונטיות במידה זו או אחרת. ולמעשה, הוא לא צריך צריך להפוך למטבע שישלוט ברזרבות. התפקיד שלו הוא בעיקר לעגן את המאזנים של מדינות ומוסדות. ככל שהאמון בדולר נשחק, כלכלות כבר לא שואלות במה הן יכולות להחליף אותו, אלא במה הן יכולות לאזן מולו. וזהב הוא המועמד המוביל לא בגלל שהוא מושלם, אלא פשוט מכיוון שהוא ניטרלי, אמין ועצמאי.

מה המשמעות עבור תיק ההשקעות שלך?

אם האמון בדולר ימשיך להיחלש, תיקי השקעות שנבנו סביב הדולר האמריקאי עלולים להיפגע. כאן הזהב יכול לעזור. לעתים קרובות הוא נע בכיוון ההפוך מהדולר, במיוחד בתקופות לחץ. הוא שומר על היציבות שלו כשמתחילות לצוץ בעיות כגון אינפלציה, סיכון פוליטי או חוסר יציבות פיננסית. ובנוסף, הוא לא מתנהג כמו מניות או אג"ח וזה מה שהופך אותו למפזר מצוין. כמובן שלא צריך ללכת על כל הקופה עם הזהב. אפילו הקצאה של 5% עד 10% בתיק ההשקעות יכולה לעשות הבדל משמעותי ולרכך הפסדים בשווקים תנודתיים.

ישנן דרכים רבות להשקיע בזהב. קלות למסחר הן קרנות סל בזהב הנסחרות בבורסה האמריקאית כמו SPDR Gold Shares (טיקר: GLD) או iShares Gold Trust (טיקר: IAU). ויש את מניות כריית זהב שמציעות פוטנציאל גבוה יותר אך הן גם תנודתיות יותר ולכן אפילו לכמות קטנה תהיה משמעות בתיק.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

The post איך להשקיע בזהב? appeared first on ElitePlatforms.

]]>
מדד הנזילות הגלובלית (GLI) – איפה נמצאת הזדמנות ההשקעה הבאה?https://eliteplatforms.com/%d7%9e%d7%93%d7%93-%d7%94%d7%a0%d7%96%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%aa/ Mon, 23 Jun 2025 06:38:24 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95832בעוד נכסים כמו הזהב והמניות נסחרים סביב שיאים, שוק אחד נשאר מאחור – ויתכן ששם טמונה ההזדמנות של גל הנזילות הבא

The post מדד הנזילות הגלובלית (GLI) – איפה נמצאת הזדמנות ההשקעה הבאה? appeared first on ElitePlatforms.

]]>

מדד הנזילות הגלובלית בשיא – לאן עשוי להיכנס הכסף הבא?

בעוד נכסים כמו הזהב והמניות נסחרים סביב שיאים, שוק אחד נשאר מאחור – ויתכן ששם טמונה ההזדמנות של גל הנזילות הבא

ייתכן ששמעתם על מדד שנקרא מדד הנזילות הגלובלית. (Global Liquidity Index – GLI)   ובדיוק כפי שמשתמע מהשם, משקיעים משתמשים בו כדי להעריך את כמות הנזילות שזורמת בכלכלה (ובהתאם גם בשווקים). ונראה שמדד הנזילות הגלובלית  ממשיך לעלות לאורך כל השנה, ולמעשה, הוא בדיוק הגיע לשיא חדש. הרבה מהכסף הזה עשוי לזרום להשקעות שונות. וכשהרבה מיעדי ההשקעה הקלאסיים נראים כבר עמוסים עד אפס מקום, יש נכס אחד שיכול להיות הבא בתור.

איך מדד הנזילות הגלובלית עובד?

מדד הנזילות הגלובלית (GLI) מודד למעשה את סך כל כמות הכסף שמסתובבת במערכת הפיננסית העולמית. לפי המדד, ככל שהמספר גבוה יותר, כך הכלכלה נחשבת לנזילה יותר. כדי לחשב את המספר הזה, המדד אוסף נתונים מדוחות המאזן של הבנקים המרכזיים, חשבונות נזילות מרכזיים בארה"ב, ממדדים נוספים ועוד.

בגרף למטה מוצג המדד משנת 2020 כשהוא כולל את הבנקים המרכזיים המרכזיים של ארה"ב, אירופה, סין, יפן, בריטניה כמו קנדה, הודו, ברזיל ושווייץ. בנוסף, הוא עוקב אחרי היצע הכסף מסוג M2 במספר כלכלות מפותחות ומתפתחות.

בתקופה שבין מרץ 2022 למרץ 2025. אפשר לראות שמדד ההנזילות הגלובלית התייצב בתוך תבנית שנראית כמו "משולש עולה" עם שפלים ושיאים עולים. לפחות מבחינה טכנית, זו תבנית שורית שלרוב מעידה על פוטנציאל לעלייה. לתשומת לב, אמנם המדד עצמו הוא לא נכס השקעה (ומכאן, ניתוח טכני לא באמת תקף לגביו), אבל הנקודה עדיין תקפה: הנזילות הגלובלית קפצה מעלה.

מדד הנזילות הגלובלי (GLI)
מדד הנזילות הגלובלי (GLI) גרף מאת TradingView.

אז מה זה אומר לגבי ההשקעות שלך?

כשיש יותר כסף במערכת, הוא נוטה לזרום לנכסים שונים. למשל מניות, אג"ח, סחורות וכו'. במילים אחרות, הוא זורם לכל דבר שיש סביבו סיפור השקעה טוב וקל לקנות ולמכור אותו.

כפי שאפשר לראות בגרף הבא, גם הזהב (קו כתום) וגם מדד S&P 500 (קו שחור) נעו במידה מסוימת בהתאם למדד נזילות הגלובלית -GLI  (קו סגול). לדוגמה, שניהם רשמו את השפל של שוק הדובים שלהם בשנת 2022 בדיוק כשהמדד הנזילות התחיל להתאושש.

גם ה- S&P 500 וגם הזהב הפגינו קשר חיובי עם מדד הנזילות הגלובלית.
גם ה- S&P 500 וגם הזהב הפגינו קשר חיובי עם מדד הנזילות הגלובלית.

היכן יכולה להיות הזדמנות השקעה?

הזהב, ביטקוין והמניות כולם זינקו משמעותית מאז 2020. לכן, כרגע, להכניס כסף חדש לאותם נכסים עשוי להרגיש מעט מסוכן. אבל יש נכס מרכזי אחד שבשנים האחרונות כמעט ולא נהנה מהנזילות הגלובלית בכלל והוא אג"ח ממשלתיות אמריקאיות ארוכות טווח.

בניגוד לרוב ההשקעות, קרן הסל iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (טיקר: TLT), שמשקיעה באג"ח אמריקאיות לפדיון של 20 שנה ומעלה, ירדה ב-50% מאז גל הנזילות של תקופת הקורונה. אפילו השנה, כשהנזילות הגלובלית עלתה והריביות החלו להירגע, TLT נשארה די במקום.

זה לא רגיל.  אג"ח לטווח ארוך כמו TLT, אמורות להיות רגישות מאד בכל הקשור לציפיות שיש לגבי שיעורי הריבית. הסיבה לכך היא שהן משלמות למשקיעים תשואה קבועה לאורך שנים רבות. לכן, כשהריביות יורדות, התשלומים הקבועים האלה הופכים להיות משתלמים יותר. במילים אחרות, כששיעורי הריבית במגמת ירידה אז מחירי אג"ח ארוכות טווח בדרך כלל עולים (ולפעמים במהירות).

אז למה זה לא קרה?

ראשית, שוק האג"ח עבר שוק דובי משמעותי והרבה מהמשקיעים עדיין חוששים לחזור אליו.
שנית, משקיעים לאחרונה דיי התעלמו משוק האג"ח בגלל ההייפ סביב מניות הבינה המלאכותית. אבל עכשיו, כשהנכסים האלו נסחרים קרוב לשיאים שלהם, ובמקביל אג"ח ארוכות טווח נמצאות קרוב לשפל, נוצרה האפשרות וסיכוי טוב יותר לתזוזה.

כדאי לזכור שאג"ח ממשלת ארה"ב הן בין הנכסים הנזילים ביותר בעולם. אם כסף יתחיל לצאת מהשקעות עמוסות יתר על המידה (כמו מניות, זהב וביטקוין), הוא יצטרך לעבור למקום אחר. ו-TLT או קרנות דומות שמשקיעות באג"ח ארוכות טווח, עשויות להיות היעד הבא.

בסופו של דבר, עם תשואות שנמצאות קרוב לשיאים של עשרות שנים, האג"ח הממשלתיות מציעות כיום יותר הכנסה מאשר בשנים עברו. ואם קצב הצמיחה הכלכלית בארה"ב יואט והאינפלציה תרד (מה שנראה סביר), זה רק יחזק את הכיוון של רכישת אג"ח ארוכות טווח. כך שבינתיים, שווה לבחון הקצאה לקרן הסל האמורה, TLT.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא

הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

The post מדד הנזילות הגלובלית (GLI) – איפה נמצאת הזדמנות ההשקעה הבאה? appeared first on ElitePlatforms.

]]>
7 הברוקרים המומלצים ביותר למסחר ב2025https://eliteplatforms.com/%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%a7%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d/ Thu, 19 Jun 2025 07:00:20 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95824בחירת ברוקר היא צעד קריטי בדרך להשקעה מוצלחת. מהם הקריטריונים החשובים באמת? אילו עמלות תשלם – ואיפה תקבל את התנאים הטובים ביותר?

The post 7 הברוקרים המומלצים ביותר למסחר ב2025 appeared first on ElitePlatforms.

]]>

7 הברוקרים המומלצים ביותר למסחר ב2025

בחירת ברוקר היא צעד קריטי בדרך להשקעה מוצלחת. מהם הקריטריונים החשובים באמת? אילו עמלות תשלם – ואיפה תקבל את התנאים הטובים ביותר?


לפני שאתה בוחר ברוקר – תוודא שאתה לא משלם ביוקר על טעויות (במיוחד של מתחילים). בחרנו עבורך את הקריטריונים הכי חשובים לבחירת ברוקר אמין, זול ובעיקר – כזה שמתאים לך. חשוב לוודא שהברוקר שלך עונה על הקריטריונים הבאים:

  • רגולציה מחמירה  – כמו SEC ו- FINRA
  • ביטוח של עד 500,000$ (SIPC)
  • אפס עמלות פתיחת חשבון
  • תמיכה בעברית וזמינות גבוהה
  • חשבון דמו חינמי
  • אפשרות לסחור בשוק האמריקאי – על מנת לנצל את היתרונות של השווקים הבינלאומיים.
  • פלטורמה מתקדמת עם כלים מתקדמים
  • בלוג המספק תוכן לימודי ומידע רלוונטי וחשוב יותר, עדכני על שוק ההון

כי הברוקר שאתה בוחר היום – קובע כמה תשלם (או תרוויח) מחר. אז בואו נצלול אל תוך כל אחד מהקריטריונית הנ"ל ועוד.

מהו ברוקר?

אתה רוצה לקנות מניות של אפל, אך אין לך גישה עצמאית לבורסה – כאן נכנס לתמונה הברוקר,  שהוא מתווך פיננסי שמחבר בין קונים ומוכרים בשוק ההון. זה אומר שאתה למעשה מבצע את ההוראה דרכו, והוא מעביר אותה בפועל לבורסה.

לברוקרים יש פלטפורמות דיגיטליות – מערכות שמאפשרות לכם גישה מהנייד או מהמחשב שלכם כדי לסחור בזמנכם הפנוי. יש מגוון של ברוקרים שונים בחוץ, שמספקים כלים החל מכלים מינימליסטיים במיוחד ועד כלים מתקדמים המאפשרים לך לסחור במוצרים פיננסיים שונים. והבחירה דרך איזה ברוקר לסחור יכולה להיות די מכריעה.

איך אני בוחר את הברוקר שלי?

אפשר לומר שבחירת ברוקר דומה ליציאה לדייטים: תרצה להתנסות, לקחת את הזמן שלך להיכרות בתקווה למצוא ברוקר שתוכל להישאר איתו לתמיד. היות ולא תמיד פשוט לדעת מה לחפש, הכנו במיוחד עבורך מדריך שיצייד אותך במידע שאתה צריך לקחת בחשבון לפני פתיחת חשבון.

מה לחפש בפלטפורמת ברוקר?

למעשה, ברוקרים שונים מתאימים למשקיעים שונים – בהתאם למטרות המסחר שלך ולהעדפות שונות שיש לך כשהמטרה היא למצוא מישהו שעונה על הצרכים שלך. לגבי הצרכים שלך…אנו מבינים שאתה לא בהכרח לגמרי מודע להם עד הסוף, במיוחד אם אתה סוחר מתחיל, לכן התכנסנו כאן כדי להאיר כמה נקודות משמעותיות הנוגעות להיבטים שונים, כולל אלה הקשורים לבטחון הפיננסי שלך.

להלן המרכיבים שחשוב לבדוק לפני פתיחת חשבון אצל ברוקר:

רגולציה (הסדרה)

לא משנה איזה ברוקר תבחר, אתה הולך לתת לו גישה לנתונים הפיננסיים שלך ולשמור על הכספים שלך. עליך להיות בטוח שיש לו רגולציה מחמירה, כזו שתהווה רשת בטחון עבורך בכל תרחיש.

אם אתה מחפש ברוקר מפוקח היטב אשר שומר על הכספים שלך בצורה הטובה ביותר – מוטב לבחור בברוקר עם המפוקח על ידי רגולציות שנחשבות למחמירות והאמינות ביותר בעולם הפיננסי:SEC  ו- FINRA.

בטיחות הכספים שלך

בטחון לכסף שלך – מה קורה אם הברוקר פושט רגל או משהו? נקווה שזה לא יקרה, אבל תמיד קיים סיכון שהברוקר שלכם יפשוט רגל. אם זה יקרה, אתם עלולים להיות במצב בעייתי מאוד: רוב המניות לא מוחזקות בפועל על שמכם (אלא, על שם הברוקר שלכם). כדי להבטיח שהכסף שלכם לא ילך לאיבוד באחד מתרחישי האסון הללו, ודאו שהחשבון על שמכם ושיש לכם ביטוח. לדוגמה, אם הברוקר שלכם חבר ב-SIPC אתם מכוסים בגובה סכום של $500,000 במקרה של פשיטת רגל.

יחס אישי וזמינות גבוהה

זמינות – רוב הברוקרים קיימים רק כדי למלא את הפקודות שלכם. אתם יכולים באמצעות הפלטפורמה של הברוקר ולהזין עסקאות בעצמכם; הכל די פשוט. אבל יש אנשים שעדיין מעדיפים לתקשר עם אדם אמיתי. זה הופך להיו משמעותי במיוחד אם משהו משתבש עם העיסקה שלכם. במקרה כזה, תרצו לוודא שיש מישהו שיכול לעזור לכם טלפונית. לכן כדאי לעבוד עם ברוקר בעל זמינות גבוהה המספק תמיכה בשפה העברית.

מינימום סכום הפקדה

סביר להניח שלא תרצה ברוקר עם הפקדה מינימלית גבוהה – בהחלט עדיף להתחיל עם סכומי כסף קטנים. בנוסף, אם אתה מנוסה יותר, יהיה חכם מצידך להתחבר לברוקר שמספק כלים מתקדמים לצד מידע רלוונטי וחשוב על שוק ההון, מסחר והשווקים.

באילו מכשירים אתה רוצה לסחור?

פלטפורמות שונות מציעות גישה לשווקים ולמוצרים שונים, לכן אתה צריך לבדוק שהברוקר שאתה שוקל לסחור דרכו מציע את הנכסים שאתה רוצה לסחור בהם. חשוב לציין שבעשור האחרון משקיעים רבים החלו להבין שמסחר בחו"ל מגלם בתוכו הזדמנויות רבות יותר ממסחר בשוק הישראלי המקומי (כגון: נזילות גבוהה מאד – מדובר בשוק הגדול בעולם, עם מחזורים עצומים שמאפשרים קנייה ומכירה מהירה כמעט בכל נכס, גישה לחברות גלובליות מובילות –  אפשר להשקיע בטכנולוגיות הגדולות בעולם כמו אפל, מיקרוסופט, גוגל, אמזון, טסלה וכו' – חברות שאינן נסחרות בישראל ועוד). במילים פשוטות, אם גם אתה מחפש לנצל את היתרונות של שווקים בינלאומיים כמו מניות בחו"ל או אפילו מוצרים מורכבים כמו אופציות או חוזים עתידיים.

עמלות ברוקר

כמו בכל דייט מגיע השלב שבו יש לשלם את החשבון. ברוקרים צריכים להרוויח כסף איכשהו, ולכן בדרך כלל יגבו מגוון של עמלות מסחר. ישנן סוגי עמלות רבות מכדי לפרט, אבל אלו הן הנפוצות ביותר שכדאי לשים לב אליהן:

  1. עמלות פתיחת חשבון: כנראה שכדאי להימנע מפלטפורמות עם עמלות מסוג זה.
  2. עמלות מסחר: בדרך זו או אחרת, הברוקרים גובים עמלה על כל עסקה שתעשה. מוצרים שונים עשויים לכלול עמלות שונות, לכן כדאי לבדוק את גובה העלויות לכל נכס. מציעה את המחירים הזולים ביותר שניתן למצוא כיום בארץ, פשוט משום שהיא לא גוזרת קופון על הגב של הסוחר.
  3. עמלות משיכה: כשתרוויח כסף עם העסקאות שלך, בשלב מסוים תרצה למשוך אותו. חלק מהברוקרים גובים עמלות משיכה וכדאי לברר סוגיה זו.

חשבון דמו

פלטפורמות רבות מספקות מסחר דמו/מסחר בנייר: זה יאפשר לכם לסחור בכסף לא אמיתי באמצעות הממשק האמיתי שלהם. זוהי דרך מצוינת לטבול את אצבעות הרגליים במימי המסחר וההשקעות, להכיר את הממשק, להתאמן לפני שאתה מתחיל לסכן כסף אמיתי.

רשימה של הברוקרים המומלצים ביותר למסחר

להלן בדקנו וריכזנו עבורך נתוני פתיחת חשבון למסחר עצמאי אצל ברוקרים מוכרים בישראל בטבלה ידידותית לצורכי השוואה:

 

ברוקרעמלות קנייה/מכירהעמלות משיכהסכום מינימלי לפתיחת חשבוןסוגי מכשירי מסחררגולציהמסחר דמועלויות נוספותהטבות
עלית פלטפורמס / טריידסטיישןמניות: מינימום 1$, עלות למניה: 1 סנט
אופציה: 1$
חוזים עתידיים: 1.5$
ללא עמלות500$מניות, אופציות, חוזים עתידיים, תעודות סלרגולציה אמריקאית: SEC, FINRA, SIPCישאיןללא תשלום חודשי ודמי ניהול
החזר עמלות גבוה
עלויות קנייה/מכירה זולות
תמיכה בעברית
מערכת מסחר מתקדמת
קורס מסחר במתנה
מיטב טריידת"א: מינימום 4.65 ₪, מניות ואג"ח: 0.08%, תעודות סל: 0.07%
ארה"ב: 5$, מניות: 1 סנט למניה
ללא עמלות5,000 ₪מניות, אג"ח, תעודות סלרשות ני"ע הישראליתמידע לא זמין15 ₪ לחודש בתום שנתייםקורס מסחר חינם
בדיקת החזר מס חינם
פטור מעמלות על קרנות כספיות
איי בי איית"א: מינימום 2.35 ₪, מניות, אג"ח ותעודות סל: 0.08%
ארה"ב: מינימום 7.5$, מניות: 1 סנט למניה
ללא עמלות15,000 ₪מניות, מניות OTC, תעודות סל, אג"חרשות ני"ע הישראליתמידע לא זמיןדמי טיפול 15 ₪ לחודש250 ₪ מתנה
פטור מדמי טיפול לשנתיים
קורס מסחר במתנה
אקסלנס טריידת"א: מינימום 5$, מניות וקרנות סל: 0.07%, אג"ח: 0.06%
ארה"ב: מינימום 3$, 1 סנט למניה
אופציות: 2.5$
תשלום לאחר 5 משיכות20,000 ₪מניות, תעודות סלרשות ני"ע הישראליתמידע לא זמיןדמי טיפול 15 ₪ לחודש בתום שנתיים100 ₪ מתנה
קורס מסחר במתנה
פטור מדמי טיפול לשנתיים
אינטראקטיב ישראלמניות: 2.5$ (1 סנט לניה)
מסלול פיקס: 7$ לפעולה
אופציות: 2$ ללא מינימום
ללא עמלותללא מינימוםמניות, תעודות סל, אופציות, חוזים, אג"חרגולציה קפריסאית Cysecישנתוני Level 2 – 15$ לחודשהחזר עמלות של 50$ ל-3 חודשים
אין דמי טיפול
יש מסחר דמו
קולמקס פרומניות ארה"ב: מינימום 2$ (0.55 למניה)
אופציות: 2$
5$ למשיכה עד 400$1,000$מניות, אופציות, תעודות סלרגולציה קפריסאית Cysecישתמיכה בעבריתמניה במתנה
קורס מסחר
תמיכה בעברית
פסגותת"א: מינימום 2 ₪, מניות/קרנות סל/אג"ח: 0.06%
ארה"ב: 6$ (1 סנט למניה)
ללא עמלות10,000 ₪מניות, תעודות סל, אג"ח, אופציותרשות ני"ע הישראליתמידע לא זמיןאיןפטור מתשלום דמי טיפול

עכשיו כשיש לך את המידע הדרוש כדי לקבל החלטה מושכלת, כל מה שנותר לך זה לזהות את הברוקר המתאים לך ביותר.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי. ככלל, חובה על הקורא לעשות בדיקה עצמאית נוספת בהתייחס לכל החלטה שהוא מקבל.

הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

The post 7 הברוקרים המומלצים ביותר למסחר ב2025 appeared first on ElitePlatforms.

]]>
מינרלים של העתיד – ההזדמנות שמסתתרת מתחת לפני השטחhttps://eliteplatforms.com/%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%a8%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%a2%d7%aa%d7%99%d7%93-%d7%94%d7%94%d7%96%d7%93%d7%9e%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9e%d7%a1%d7%aa%d7%aa%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%97/ Wed, 11 Jun 2025 19:43:23 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95805הביקוש ההולך וגדל למתכות כמו נחושת וליתיום על רקע המעבר לאנרגיה ירוקה יוצר פוטנציאל השקעה מעניין

The post מינרלים של העתיד – ההזדמנות שמסתתרת מתחת לפני השטח appeared first on ElitePlatforms.

]]>

מינרלים של העתיד - ההזדמנות שמסתתרת מתחת לפני השטח

הביקוש ההולך וגדל למתכות כמו נחושת וליתיום על רקע המעבר לאנרגיה ירוקה יוצר פוטנציאל השקעה מעניין – לא רק בסחורות עצמן, אלא גם בחברות הכרייה, הטכנולוגיה והתשתיות שמאחוריהן

אם נסתכל על התמונה הרחבה ולטווח ארוך יותר מאשר 12 חודשים, הנחושת ו"מינרלים של העתיד" אחרים מתחילים להיראות מעניינים (future minerals). מדובר במינרלים חיוניים שהופכים קשים יותר להשגה. זה השילוב הזה של ביקוש ומחסור ומחסור בהיצע שהופך את החומרים המוכרים הללו לכל כך מעניינים להשקעה.

ראשית, מה הם בדיוק מינרלים של העתיד future minerals))?

בגדול, מדובר במשאבים שכורים אותם מהאדמה – כמו נחושת, ליתיום, אלומיניום, פלטינה וניקל – שחשובים מאוד לצורך הפיתוח העתידי של כלכלות בעולם. צריכים את החומרים האלה לצורך מעבר לאנרגיה ירוקה כלומר, המעבר מדלקים מאובנים, בעיקר באמצעות חשמול כלי רכב ורשת החשמל.

הנחושת משחקת תפקיד מרכזי. משתמשים בה הרבה ברכבים חשמליים, רשתות חשמל ועוד משום שהיא מהווה מוליך מצוין. הליתיום, לעומת זאת, חשוב בגלל סוללות ליתיום-יון נטענות שמפעילות רכבים חשמליים והסוללות המשמשות לאגירת אנרגיה ברשתות החשמל. ההערכה היא שעד 2040 העולם יזדקק ל-פי  20 יותר מהמתכת הזו ממה שהוא היה צריך רק לפני חמש שנים, 2040 רק נשמע רחוק..

האם מדובר במגמה ארוכת טווח?

ייתכן מאוד שכן. למעשה, זה כבר נכנס לקטגוריה של "מחזור-על" כלומר, תקופה שבה שינויים מהותיים גדולים גורמים לביקוש לעלות הרבה ולמשך זמן רב. וזה בדרך כלל מוביל לעליה מתמשכת בביקוש, מה שגורם לעליית מחירים משמעותית.

מה מניע את הביקוש למינרלים של העתיד?

בעיקר צורך, מדיניות והוצאות ממשלתיות. ההשפעה שיש לשימוש בדלקים מאובנים והצורך העולמי במעבר למקורות אנרגיה ירוקים יותר ברורה לאנשים רבים. וזו הסיבה שכל כך הרבה תקנות חדשות וכל כך הרבה מימון ציבורי תומכים במעבר הזה.

דיברנו על ביקוש, אך לא פחות חשוב – במקביל, ההיצע נשאר מוגבל כי חברות כרייה לא השקיעו בפיתוח משאבים חדשים בעשור האחרון. וזו הסיבה שלא רואים בשטח הרבה כושר ייצור בתעשייה. ובמקומות שבהם יש כושר ייצור, רואים ירידה גם בנפח של הייצור וגם באיכות.

היכן עומד הביקוש כעת?

ניתן לראות זאת במגוון מקומות. למשל, הקצב של אימוץ רכבים חשמליים בסין הוא מהיר מאוד למשל, בשנת 2020 רכבים חשמליים היו רק 2% מהמכירות שם, והיום הם מהווים כמעט חצי מהמכירות. גם בריטניה כבר פרסמה תוכנית השקעות לעשור הקרוב שבה הדגש הוא על תשתיות ירוקות.

כדי להגיע ליעדי פליטת פחמן אפס, נדרשת פריסה אדירה של טכנולוגיות ירוקות ותשתיות מתקדמות, והכל בנוי על אותם מינרלים של העתיד. ולא רק תחבורה וחשמל אלא גם מבנים, תעשייה וחקלאות יצטרכו לעבור טרנספורמציה.

מהי ההזדמנות, אם כן?

המחשבה הראשונה של המשקיע עשויה להיות להשקיע ישירות בסחורות אלה – אולי להתחיל עם נחושת וליתיום. אבל החברות שמאחורי מינרלים של העתיד הן כנראה השקעה טובה לא פחות: מבחינה היסטורית, זו הייתה הדרך הנבונה ביותר לנצל את הקפיצה במחירי הסחורות.

עם המינרלים של העתיד, יש הזדמנויות מגוונות. יש את המסלול הברור: חברות הכרייה שעסוקות בחילוץ המינרלים האלה מהאדמה. אבל מעבר לכך יש עסקים שמספקים את הציוד והטכנולוגיה שמאפשרים את החילוץ הזה. כמו כן, יש את החברות שבונות דברים עם המינרלים הללו כמו יצרני רכבים חשמליים ויצרני סוללות, למשל.

מי שמחפש תעודות סל (ETF) שנסחרות בבורסות האמריקאיות ומתמקדות בחברות שמספקות ציוד וטכנולוגיה לתעשיית הכרייה, יש מספר אפשרויות בולטות שיכולות להתאים.

אחת מהן היא iShares MSCI Global Metals & Mining Producers ETF  שנסחרת תחת הסימול PICK תעודה זו מספקת חשיפה לחברות גלובליות הפועלות בתחום הכרייה, ההפקה והעיבוד של מתכות מגוונות (חוץ מזהב וכסף) ומתמקדת בין היתר גם בחברות שמספקות ציוד טכנולוגי לתעשיית הכרייה. מדובר באופציה טובה למי שמעוניין בחשיפה רחבה לחברות התשתית והתפעול בתחום המתכות.

תעודה נוספת היא SPDR S&P Metals & Mining ETF  (טיקר: XME) תעודה זו מתמקדת בעיקר בחברות אמריקאיות מהתחום, וכוללת גם יצרניות מתכת וגם חברות המייצרות ומפתחות את הטכנולוגיות הנדרשות לתהליכי הכרייה, ההפקה והעיבוד. היתרון כאן הוא פוקוס על השוק האמריקאי, תוך שמירה על פיזור בתוך הענף.

אפשרות שלישית ומעניינת היא VanEck Vectors Rare Earth/Strategic Metals ETF (טיקר: REMX) היא מתמקדת בחברות המפיקות מתכות שנדרשות לטכנולוגיות מתקדמות, כמו רכבים חשמליים, מערכות אנרגיה מתחדשת, ותעשיות ביטחוניות. בתוך הסל הזה אפשר גם למצוא גם חברות המפתחות ציוד וטכנולוגיה מתקדמים לתהליכי כרייה מורכבים.

תעודות סל המתמקדות בחברות שמספקות ציוד וטכנולוגיה לתעשיית הכרייה REMX, PICK ו-XME. גרפים מאת TradingView
תעודות סל המתמקדות בחברות שמספקות ציוד וטכנולוגיה לתעשיית הכרייה REMX, PICK ו-XME. גרפים מאת TradingView

שלוש תעודות הסל הללו מאפשרות גישה מגוונת לחברות שפועלות לאורך שרשרת הערך של תעשיית הכרייה – מהחפירה עצמה, דרך הטכנולוגיה המפעילה את התהליך, ועד לתוצר הסופי. הן כולן עשויות להתאים למי שמבקש להפיק תועלת מהביקוש הגדל למינרלים חיוניים לעתיד האנרגיה והטכנולוגיה, במיוחד על רקע המעבר העולמי לאנרגיה ירוקה.

לסיום, מומלץ לערוך ניתוח פונדמנטלי וטכני על תעודות הסל הללו לפני השקעה וכמו כן, ניתן לערוך חיפוש נוסף אחר תעודות סל נוספות הרלוונטיות לנושא.

הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

The post מינרלים של העתיד – ההזדמנות שמסתתרת מתחת לפני השטח appeared first on ElitePlatforms.

]]>
המרוץ לAI – סין מול ארה"בhttps://eliteplatforms.com/%d7%94%d7%9e%d7%a8%d7%95%d7%a5-%d7%9cai-%d7%a1%d7%99%d7%9f-%d7%9e%d7%95%d7%9c-%d7%90%d7%a8%d7%94%d7%91/ Tue, 10 Jun 2025 19:25:53 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95808לסין אולי חשוב "לנצח" את ארה"ב בתחום הבינה המלאכותית – אך היא בעיקר הולכת במסלול שונה לגמרי, ובקצב מהיר יותר

The post המרוץ לAI – סין מול ארה"ב appeared first on ElitePlatforms.

]]>

המרוץ לAI - סין מול ארה"ב

לסין אולי חשוב "לנצח" את ארה"ב בתחום הבינה המלאכותית – אך היא בעיקר הולכת במסלול שונה לגמרי, ובקצב מהיר יותר

בעוד שארה"ב שופכת מיליארדים על מודלים מתקדמים ומחקר בגבולות החדשנות, סין שמה את העיניים על מטרה רחבה יותר: פריסה מעשית של הטכנולוגיה, וזה הבדל מהותי. הבדל שעשוי למצב את סין בעמדה טובה יותר מארה"ב בכל הקשור לאימוץ בינה מלאכותית בקנה מידה גדול.

בארה"ב, קומץ של חברות ענקיות כמו OpenAI  ,Anthropic ו-  Google DeepMind מתחרות בניהן על פיתוח בינה מלאכותית ומכירה שלה ברחבי העולם דרך APIs ושירותי ענן. לעומת זאת, בסין, יש "צבא" שלם של חברות שמשלב את הבינה המלאכותית ישירות בתוך הכלכלה – החל מלוגיסטיקה, שירותים ציבוריים, מסחר קמעונאי ועד מפעלים. המטרה של סין היא כיסוי רחב של השטח. במקום לרדוף אחרי מודל אחד שישלוט בכולם, חברות סיניות כמו עליבאבא, טנסנט וביידו בונות מערכות אקולוגיות שלמות עם שליטה על המידע, התשתיות וההפצה.

לא מדובר רק בתחרות בין ענקיות טכנולוגיה. יותר מ-400 מודלים כבר נבנו בסין ומתוכם מעל 300 כבר קיבלו אישור לשימוש מסחרי. רבים מהם בקוד פתוח, מה שמאפשר גם לחברות קטנות ולמפתחים לבנות על הבסיס של זה…זאת בניגוד לגישה המערבית שמגבילה את הגישה דרך APIs בלבד.
התוצאה היא  גל אדיר של ניסויים שמגביר את אימוץ הבינה המלאכותית במגזרים שונים, הרבה מעבר לשלושת הענקיות ביידו, עליבאבא וטנסנט.

באותו הזמן, תשתיות ה-AI של סין ממשיכות לצמוח במהירות. הנתונים מצביעים על כך שחברות הענן מוציאות כ-400 מיליארד יואן בשנה (כ-60 מיליארד דולר) על שבבים מקומיים, מרכזי שבבים אזוריים וכו'. זה הרבה יותר ממה שהמתחרות האמריקאיות משקיעות. אפילו רשת החשמל הסינית מתאימה את עצמה לבינה מלאכותית עם מרכזי נתונים חדשים.

בנוסף, נראה שסין הופכת למוקד עולמי של כישרונות בתחום הבינה המלאכותית. הנתונים מצביעים על כך שכמעט חצי מהחוקרים בעולם בתחום הם סינים, הודות לאוניברסיטאות ולתוכניות הדוקטורט שהמדינה מממנת ומעבר לכך, יותר ממחצית מהפטנטים בתחום ה-AI  רשומים בסין.

ואם כל זה לא מספיק, אז טביעת האצבע של הממשלה הסינית נמצאת בכל מקום, וזה ממש לא במקרה. הבינה המלאכותית בסין היא בגדר מדיניות ולא רק טרנד טכנולוגי. הרשויות המקומיות מטמיעות מודלים בבתי חולים, בתי ספר ושירותים ציבוריים בסיוע הממשלה. כלומר, בעידן שבו הייצוא וענף הנדל"ן כבר לא מהווים מנועי צמיחה בסין, הבינה המלאכותית הפכה לתוכנית תמריצים ברמה הלאומית.

יש סיבה משמעותית נוספת לכך שסין עשויה להיות בעמדה טובה יותר מארה"ב בכל הקשור לאימוץ בינה מלאכותית בקנה מידה גדול והיא הקשרים העמוקים בין התעשיות השונות בסין. כלומר, שלא כמו במערב, חברות סיניות חדשות לא פועלות בנישה אחת אלא הן פועלות במרחבים שקשורים זה לזה כמו רכבים חשמליים, סוללות, רובוטיקה, סמארטפונים ובינה מלאכותית. זה יוצר אפקט מצטבר כי זה יוצר מצב שבו התקדמות בתחום אחד מאיצה את התחומים האחרים.

למשל שיאומי, הפכה את שרשרת האספקה ​​של הסמארטפונים שלה למכשירי חשמל חכמים ועכשיו גם לרכבים חשמליים. דוגמא נוספת היא BYD שמייצרת גם רכבים וגם סוללות. כלומר, החיבורים האלה מאפשרים להם לפעול מהר יותר, לחסוך בעלויות ולהפוך את הבינה המלאכותית למוצרים ממשיים שרובם בסופו של דבר תוצרת מקומית.

בדומה לארה"ב, רשת הבינה המלאכותית של סין בנויה משלוש שכבות: תשתית, מודלים ופלטפורמות, ויישומים. ויש כמה שחקנות גדולות וגם כמה נישה מבטיחות בכל אחת משלושת השכבות האלה. היריעה קצרה מלפרט את מגוון האפשרויות, אך ניתן דוגמא:

בהקשר של מודלים ופלטפורמות בינה מלאכותית – עליבאבא, טנסנט ובאידו לא רק בונות מודלים, הן מפעילות אותם על תשתית ענן והן מחברות אותם למערכות אקולוגיות דיגיטליות ענקיות. בניגוד למקבילות אמריקאיות שמרוויחות בעיקר כסף באמצעות API, פלטפורמות סיניות יכולות לפרוס מודלים באופן מיידי בתהליכי עבודה של מסרים, תשלומים, מסחר, תעשייה ועוד.

למשל, באידו עדיין ידועה בעיקר כגוגל של סין – וכן, כמו גוגל, היא הרבה יותר ממנוע חיפוש. נכון, חיפוש ופרסום הם גורמי ההכנסה העיקריים שלה, אבל באידו משקיעה עמוקות בתשתית בינה מלאכותית, נהיגה אוטונומית ושירותי ענן חכמים. באידו גם מזריקה בינה מלאכותית גנרטיבית במוצריה, כמו Baidu Search, Baidu Drive ופלטפורמת העוזרים החכמים שלה. במקביל, יחידת הנהיגה האוטונומית שלה, Apollo, היא בין המתקדמות ביותר בסין, שכבר פועלת במספר ערים.

היכן נמצאות ההזדמנויות?

מי ששוקל להשקיע אך לא מעוניין במניות אינדיבידואליות, יכול ללכת על תעודות סל. למשל, KraneShares CSI China Internet (טיקר: KWEB) נוטה לענקיות פלטפורמות כמו Tencent ו-Alibaba.

קרן הסל Invesco China Technology  (טיקר: CQQQ)  מציעה חשיפה טכנולוגית רחבה יותר מעבר לבינה מלאכותית טהורה. השקעה בקרנות הללו כרוכות בפחות סיכון מאשר השקעה במניה בודדת.

תעודות סל עם חשיפה טכנולוגית לבינה מלאכותית בסין. גרפים יומיים מאת TradingView

לסיום, כמו בכל השקעה, יש סיכונים…במיוחד כשמדובר בסין

חשוב להדגיש שיש כאן סיכונים. כגון: הכלכלה של סין עדיין שברירית. הצמיחה איטית, יש אבטלה גבוהה של האוכלוסיה הצעירה, ושוק הנדל"ן עדיין בלחץ. בנוסף, קובעי המדיניות פועלים לאט הכל הקשור להפעלת תמריצים משמעותיים, ואם זה לא ישתנה, ההתאוששות יכולה להיות איטית יותר וזה משהו שכנראה יהווה אתגר.

וכמובן שיש סיכון נוסף שהוא אולי הגדול והמכריע וזה שכל עניין הפריחה של הבינה המלאכותית עצמה מוגזמת – לפחות כרגע. חלק מהמשקיעים כבר תוהים האם חברות סיניות פשוט עשו עבודה טובה יותר במכירת הסיפור שלהן מאשר בבניית הטכנולוגיה עצמה.

למעשה, לא חידשנו הרבה ורוב הסיכונים ידועים היטב. זו גם הסיבה שמניות הטכנולוגיה הסיניות ירדו בשני שלישים מהשיאים של 2021 וזו גם הסיבה שמשקיעים בעולם עדיין נזהרים מהן. כו כן, יש לציין שלמרות שהערכות השווי עלו לאחרונה (מחודש ספטמבר) החברות שהוזכרו כאן עדיין נסחרות בהנחות משמעותיות לעומת המקבילות האמריקאיות ובעולם בכלל.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

מניית אפל גרף באינטרוול יומי

The post המרוץ לAI – סין מול ארה"ב appeared first on ElitePlatforms.

]]>
מה שני האינדיקטורים האלה אומרים על מטא ואפל?https://eliteplatforms.com/%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a0%d7%99-%d7%94%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%93%d7%99%d7%a7%d7%98%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%90%d7%9c%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%9e%d7%98%d7%90/ Mon, 02 Jun 2025 18:55:43 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95795מטא מאותתת 'קניה' אפל מסמנת 'מכירה' – זה מה ששני אינדיקטורים פשוטים מספרים לנו עליהן בלי ניתוחים מסובכים, להלן איך תוכלו לזהות מגמות ולהימנע מטעויות

The post מה שני האינדיקטורים האלה אומרים על מטא ואפל? appeared first on ElitePlatforms.

]]>

מה שני האינדיקטורים האלה אומרים על מטא ואפל?

מטא מאותתת 'קניה' אפל מסמנת 'מכירה' – זה מה ששני אינדיקטורים פשוטים מספרים לנו עליהן בלי ניתוחים מסובכים, להלן איך תוכלו לזהות מגמות ולהימנע מטעויות

יש שתי דרכים עיקריות לנתח מניה: לפי הנתונים הפונדמנטליים שלה או לפי היסודות הטכניים שלה ולרוב, המשקיעים מאמצים את שתיהן.

הניתוח הפונדמנטלי מכסה דברים כמו רווחי החברה, תזרים המזומנים, קו המוצרים, היתרון התחרותי והסביבה הכלכלית הרחבה יותר. נקרא לזה התמונה הרחבה: זוהי בדרך כלל רשימת היתרונות והחסרונות שששוקלים לפני שמקבלים החלטה מושכלת להוסיף משהו לתיק ההשקעות.

ויש את הניתוח הטכני שמכסה דברים כמו נתוני מחירים, תבניות גרפים, נפח מסחר, מגמות סטטיסטיות ומומנטום. וכשהשווקים תנודתיים ומגיבים לכל חדשה שמתפרסמת, ניתוח טכני יכול לעזור לשמור שקט ויותר חשוב, על כיוון. הוא מנטרל את הרעש על ידי מתן סט כללים לגבי מתי לקנות, מתי למכור ומתי ואיפה לשים הסטופ. זה פשוט עוזר להימנע מלחצים וניחושים, ושומר על המיקוד.

כידוע, יש עשרות כלים ואינדיקטורים בהם ניתן להשתמש לניתוח טכני, אך לא חייבים להשתמש בכולם. (אפילו המקצוענים לא עושים זאת) אך יש שני אינדיקטורים שיכולים לספר  לכם את רוב הדברים שאתם צריכים לדעת: הממוצע הנע הפשוט וה-MACD.

אז איך פועלים שני האינדיקטורים הללו, מה הופך אותם ליעילים כל כך, ועל מה הם מצביעים כעת בהקשר של מטא ואפל?

נתחיל עם הממוצע הנע הפשוט

ממוצע נע פשוט (SMA) הוא בדיוק מה ששמו מרמז: ממוצע של מחיר שמתעדכן באופן רציף על פני מספר קבוע של תקופות אחרונות, בדרך כלל ימים, שבועות, אפילו חודשים. בדיקה של מחיר נכס (מניות, סחורות, תעודות סל וכו')  כלשהו בדרך זו יכולה לעזור להחליק את התנודות, כך שאפשר יהיה לזהות את המגמה ולראות מה קורה מעבר לרעשים. בנוסף, זה עוזר לזהות רמות תמיכה או התנגדות חשובות – אזורי מחיר עקשניים שנוטים להיות קשים יותר לפריצה, תחתיות או תקרות בלתי נראות.

נקודה חשובה שצריך לזכור היא ש- SMA נחשב לאינדיקטור מפגר מכיוון שהוא מבוסס על מחירים קודמים. אז התועלת שלו היא לספר לנו מה קרה בעבר ומה עשוי לקרות בהמשך: כשהנכס נסחר מעל הממוצעים הנעים שלו, זה מהווה אות חיובי, וכשהוא נסחר מתחת לממוצעים הנעים, זה מהווה אות שלילי.

מסגרת הזמן הקצרה ביותר שאנו בוחנים היא 21 יום – בערך ארבעה שבועות של נתוני מסחר וזה מתאים לרוב הסוחרים והמשקיעים.

אבל שוב, צריך לזכור שממוצעים נעים הם אינדיקטורים בפיגור (כלומר, הם עוסקים בעבר, לא בעתיד), כך שהם לא יספרו לכם את כל מה שאתם צריכים. זו הסיבה שהוא שימושי יותר בשילוב עם MACD.

אינדיקטור MACD

ה-MACD מבוסס על הקשר בין שני ממוצעים נעים אקספוננציאלים של מחיר נכס. ממוצע נע אקספוננציאלי נותן משקל רב יותר למחירים אחרונים, ולא למחירים ישנים יותר, כך שהוא מגיב מהר יותר לשינויים במחיר. הוא עוקב באופן רציף אחר המומנטום וכיוון המגמה ומסייע לראות את השינויים בהם.

ה-MACD הוא כלי משלים מעולה לאינדיקטור ה-SMA (ממוצע נע אקספונניאלי פשוט) המפגר, וזה בגלל שזהו אינדיקטור שיותר מצביע על לאן המחיר עשוי להגיע ויש בו שלושה חלקים עיקריים.

ראשית, יש את קו ה-MACD, המחושב באמצעות מתודולוגיה ספציפית מאוד שלא ניכנס אליה כעת.

שנית, יש את קו הסיגנל/אות – התפקיד שלו הוא לייצר אותות 'קנייה' ו'מכירה' במקומות בהם הוא חוצה את קו ה- MACD (קו סגול). שלישית, יש את ההיסטוגרמה של MACD (גרף עמודות) שמציגה בדרך חזותית את ההבדל בין קו ה-MACD לקו האות. הרעיון הפשוט הוא שעמודות הנמצאות מעל לאפס (עמודות בצבע ירוק) מצביעות על מומנטום כלפי מעלה; עמודות מתחת לאפס (בצבע אדום) מצביעות על מומנטום כלפי מטה.

הדבר המעניין יותר הוא ששני האינדיקטורים הטכניים הפשוטים הללו יכולים לשמש יחד ככלי משולב מעולה איתו אפשר להעריך כל נכס שרוצים לסחור בו. נאש בואו ננצל את ההזדמנות הזו לבחון את מטא ואפל.

לאן פני מטא עפ"י שני האינדיקטורים הנ"ל?

אפשר לראות שקיבלנו אות קנייה ב-24 באפריל, זאת בנוסף לעלייה מעל הממוצע הנע של 21 יום שלמעשה הביא לעלייה חזקה במניה. המניה עדיין נסחרת מעל כל הממוצעים הנעים המרכזיים שלה, אבל גם ה-MACD וגם ה-RSI מסמנים אזהרה, ומרמזים על נסיגה אפשרית (הוספנו גם את אינדיקטור RSI – לקבלת חיזוק נוסף להערכה). יש תמיכה קלה סביב 615$ (קו מקווקו סגול) שם נמצא הממוצע הנע 21+ 100 יום. אבל התמיכה האמיתית נמצאת מעט נמוך יותר, באזור 575 עד 595 דולר. אם נרצה לשקול כאן רעיון למסחר, נקודת המחיר באיזור רמת 615$ יכולה להיות מקום טוב להיכנס אליו אם היא תתקן מעט חזרה לעבר הרמה הזו ותבחן אותה שוב כתמיכה. רק אל תשכחו לקחת בחשבון שאם הירידה הזו תעמיק יותר מזה, אתם עלולים בקלות למצוא את המניה צונחת לאזורי 575-595 דולר.

מניית מטא, גרף באינטרוול יומי

לאן פני אפל עפ"י שני האינדיקטורים הנ"ל?

מבין שבע המופלאות שבדקנו, נראה שלאפל יש את הגרף החלש ביותר. העלייה של אפל מהשפל של חודש אפריל בקושי עברה את ממוצע ה-50 יום, ועכשיו המניה נסחרת מתחת לכל ארבעת הממוצעים הנעים. ואם זה לא גרוע מספיק אז גם אינדיקטור ה-MACD נתן איתות מכירה (גם כאן הוספנו גם את אינדיקטור RSI – לקבלת חיזוק נוסף להערכה – הוא נסחר מתחת ל-50 מה שתומך בהערכה האמורה).

אם נצטרך לבחון רעיון למסחר, אז כנראה שכדאי לשקול כאן שורט, עם סטופ-לוס מעל 208 דולר (קצת מעבר לממוצעים הנע של 21 יום ו-50 יום). בהחלט יכולה להיות ירידה לעבר 175$.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

מניית אפל גרף באינטרוול יומי

The post מה שני האינדיקטורים האלה אומרים על מטא ואפל? appeared first on ElitePlatforms.

]]>
הסכם הסחר בין ארה״ב וסין – אילו מגזרים יהנו מכך?https://eliteplatforms.com/%d7%94%d7%a1%d7%9b%d7%9d-%d7%94%d7%a1%d7%97%d7%a8-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%90%d7%a8%d7%94%d7%b4%d7%91-%d7%95%d7%a1%d7%99%d7%9f-%d7%90%d7%99%d7%9c%d7%95-%d7%9e%d7%92%d7%96%d7%a8%d7%99%d7%9d/ Tue, 13 May 2025 07:41:44 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95751הסכם הסחר המתגבש בין ארה"ב לבין סין הביא לירידה משמעותית ברמות המכס ויוצר חלון הזדמנויות למגוון מגזרים אך העתיד הכלכלי נותר מעורפל

The post הסכם הסחר בין ארה״ב וסין – אילו מגזרים יהנו מכך? appeared first on ElitePlatforms.

]]>

הסכם הסחר בין ארה״ב וסין – אילו מגזרים יהנו מכך?

ירידה משמעותית ברמות המכס יוצרת חלון הזדמנויות למגוון מגזרים אך העתיד הכלכלי נותר מעורפל

לאחר חודשים ארוכים של מתיחות סחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם, ארצות הברית וסין הודיעו על "הפסקת אש" זמנית של מלחמת הסחר ביניהן. בסוף השבוע הצדדים נפגשו וקיימו שיחות אינטנסיביות התקיימו שיחות אינטנסיביות שהובילו להסכמה הדדית להפחית את המכסים ההדדיים למשך 90 יום – תקופה בה יימשכו המגעים בניסיון להגיע להסכם קבוע.

בתגובה, החוזים העתידיים על מדדי ארצות הברית הגיבו בעליות בטרום המסחר ביום שני בטרום המסחר והמדדים בסין גם הם הגיבו בעליות.

מה כולל הסכם הסחר?

סין הסכימה להפחית את שיעור המכס על מוצרים אמריקאיים משיא של 125% לרמה מתונה יותר של 10%. במקביל, ארה"ב תקטין את מרבית המכסים שהיא הטילה על סחורות מסין – מ-145% ל-30%. עם זאת, חלק מהמכסים הספציפיים שנותרו מתקופת הכהונה הראשונה של טראמפ – למשל על מוצרי אלקטרוניקה ותחומים רגישים נוספים, יישארו בתוקף בשלב זה.

לפי ההסכם, שיעור המכס הממוצע שארה"ב מטילה על מוצרים סיניים ירד לכ-27% שזה עדיין גבוה בהשוואה לרמות שלפני ממשל טראמפ, אך מדובר בירידה משמעותית ביחס לרמה של שבוע שעבר. אם בוחנים עכשיו את כלל שותפות הסחר של ארה"ב, שיעור המכס הממוצע ירד לחצי ועומד כעת על כ-11.5%. הישג לא רע לעבודה של סופ"ש…

ההשלכות על השווקים

התגובה הראשונית בשווקים הייתה חיובית כי ההפחתות הללו היו גבוהות יחסית למה שסוחרים ואנליסטים ציפו לו. אך עם זאת, חשוב לזכור שמדובר בהסכם זמני בלבד, חלון של שלושה חודשים בלבד שבו ימשך הדיאלוג בין המדינות.

במהלך תקופה זו של שלושה חודשים, צפויים להעלות על הפרק נושאים רגישים במיוחד, כמו רגולציה על ייצוא מתכות נדירות, עצמאות תרופתית של המדינות, שרשראות אספקת ברזל ופלדה, וכמובן  הגירעון המסחרי המתמשך של ארה"ב מול סין, שהנשיא טראמפ שואף להקטין משמעותית.

אילו מגזרים עשויים להנות מהסכם הסחר?

הפחתת המכסים הזמנית בין ארצות הברית לסין צפויה להשפיע בצורה שונה על מגזרים שונים בשוק, כאשר כמה מהם עשויים ליהנות במיוחד מהמהלך הזה, לפחות בטווח הקצר.

טכנולוגיה ואלקטרוניקה – המגזר הראשון שצפוי להרוויח הוא תחום הטכנולוגיה והאלקטרוניקה. חברות רבות, כמו אפל, אינטל ו- וAMD, מסתמכות באופן ישיר על שרשראות אספקה מסין, הן לצורך ייצור רכיבים והן להרכבת המוצרים הסופיים. אז הקלה במכסים תאפשר להן להוזיל את העלויות ולשפר את שולי הרווח שלן, מה שיכול להתבטא גם במחירים נוחים יותר לנו הצרכנים.

תעודת סל ממוקדת עם חשיפה לשבבים וציוד אלקטרוני היא VanEck Semiconductor  (טיקר: SMH ) המתמקדת בחברות שבבים כמו אנבידיה, קוואלקום ו-AMD. עם זאת, יש לציין שרמת הסיכון כאן היא יחסית גבוהה.

תעודת סל VanEck Semiconductor בגרף יומי מאת TradingView
תעודת סל VanEck Semiconductor בגרף יומי מאת TradingView

תעשיית הרכב – גם תעשיית הרכב אמורה ליהנות מהמצב. יצרניות כמו פורד וג'נרל מוטורס מייבאות רכיבים מסין, ולפעמים גם מייצאות רכבים לשם. הפחתת המכסים תקל על תהליכים אלה, תוזיל את העלויות של הייצור ותפתח הזדמנויות חדשות בשוק הסיני.

תחום הקמעונאות – ובעיקר ענקיות כמו אמזון, וולמארט וטארגט – תחום הקמעונאות תלוי במידה רבה בייבוא של מוצרים מסין, במיוחד בגדים, נעליים ומוצרי צריכה בסיסיים. הפחתת המסים על סחורות אלה תפחית את הלחץ של הקמעונאיות להעלות את המחירים שלהן (ולגלגל את העלויות לצרכנים) ואף תאפשר לחברות הללו להציע מבצעים אטרקטיביים יותר, דבר שיכול לחזק את הביקושים ולשפר את התוצאות הכספיות שלהן.

שבבי מיחשוב – בנוסף, תחום שבבי המחשוב גם עשוי לראות שיפור. סין מהווה שוק מרכזי לרכישת שבבים אמריקאיים, ולכן הפחתת המכסים מצד סין עשויה להוביל לגידול בביקושים עבור חברות כמו קוואלקום, אנבידיה וברודקום.

תובלה ולוגיסטיקה – תעשיית התובלה והלוגיסטיקה עשויה ליהנות מהעלייה בפעילות הסחר: המשמעות של פחות מגבלות ומסים היא יותר תנועה של סחורות, מה שיכול להועיל לחברות הפועלות בתחום השינוע הימי והאווירי.
כל הנ"ל עשוי להיות רלוונטי לאחר שנערך ניתוח מעמיק לפני קבלת החלטה לגבי ההשקעה.

מה צופן העתיד?

ההסכם מהווה שלב חשוב בהרגעת המתיחות הכלכלית בין שתי המעצמות, אך לא מספק פתרון קבוע או ארוך טווח. אם השיחות יתקעו או יתפוצצו, יש סיכוי שהמכסים ישובו לעלות, ואף יותר מכך טראמפ עדיין שוקל לקדם את מדיניותו מהקמפיין הקודם, הכוללת מכסים גורפים של עד 60% על מוצרים מסין. לכן, למרות האופטימיות היחסית בשווקים, התחזית היא עדיין שברירית  ויש צורך להיערך גם לתרחישים פחות חיוביים. ההסכם הנוכחי מעניק מרחב נשימה, אך אינו סוגר את הסיפור.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

The post הסכם הסחר בין ארה״ב וסין – אילו מגזרים יהנו מכך? appeared first on ElitePlatforms.

]]>
סודות וטיפים מוורן באפט לבניית אימפריה בשווי טריליון דולרhttps://eliteplatforms.com/%d7%a1%d7%95%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%95%d7%a8%d7%9f-%d7%91%d7%90%d7%a4%d7%98-%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%99%d7%9e%d7%a4%d7%a8%d7%99/ Sun, 11 May 2025 06:14:38 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95651וורן באפט נפרד – 60 שנות השקעות של החלטות השקעה מבריקות ומורשת שלא תישכח - כך המשקיע האגדי הפך חברת טקסטיל כושלת לאימפריה של טריליון דולר

The post סודות וטיפים מוורן באפט לבניית אימפריה בשווי טריליון דולר appeared first on ElitePlatforms.

]]>

סודות וטיפים מוורן באפט לבניית אימפריה בשווי טריליון דולר

וורן באפט נפרד – 60 שנות השקעות של החלטות השקעה מבריקות ומורשת שלא תישכח – כך המשקיע האגדי הפך חברת טקסטיל כושלת לאימפריה של טריליון דולר

כידוע, פורסם בשבוע שעבר שוורן באפט יפרוש מתפקידו כמנכ"ל ברקשייר האת'ווי עד סוף השנה, ויעביר את המושכות לסגן היו"ר גרג אייבל לאחר יותר משישים שנה בתפקיד.

וורן באפט לא רק בנה את אחת החברות היקרות בעולם – הוא גם יצר את אחד מקהלי המשקיעים הגדולים והנאמנים ביותר. לכן לא מפתיע שכמה ימים אחרי שהודיע על פרישתו, כולם מדברים רק על "האורקל מאומהה".

באפט, ברקשייר, ולמה זה כל כך היסטורי

ביום שישי שעבר, בערב האסיפה השנתית של בעלי המניות מניית ברקשייר האתוויי מסוג A סיימה את היום בשיא של 809,350 דולר, מה שהעניק לחברה שווי שוק של 1.16 טריליון דולר. ביום למחרת, באפט הודיע כי הוא פורש מתפקיד המנכ"ל.

מניית ברקשייר האתוויי מסוג A משנות ה-80 ועד 2025. גרף יומי מאת TradingView
מניית ברקשייר האתוויי מסוג A משנות ה-80 ועד 2025. גרף יומי מאת TradingView

במהלך 60 השנים המשותפות שלהם, באפט וברקשייר היו פשוט מרשימים. לפי הנתונים, ברקשייר, שהייתה חברת טקסטיל כושלת כשבאפט רכש אותה, הניבה תשואה של 46,683% בארבעים השנים האחרונות.

זו מורשת מעוררת השתאות ועכשיו, בגיל 95, הוא מעביר את המושכות ליורש הנבחר שלו, גרג אייבל, סגן יו"ר ברקשייר. חשוב לציין שבאפט לא מתכוון להיעלם לגמרי, אלא להישאר בתפקיד יו"ר הדירקטוריון.

ובמידה מסוימת, זה רק הפרק הבא בסיפור ההשקעות שלו – סאגה שהחלה הרבה לפני שהפך את ברקשייר למה שהיא היום. בשנות ה-50, באפט למד באוניברסיטת קולומביה בקורס של בנג'מין גרהאם שלבסוף עיצב את הגישה שלו. זה הוביל אותו לקנות מניות של ברקשייר בשנת 1962 שהייתה אז חברת טקסטיל כושלת במהלך שהוא עצמו כינה "המניה הטיפשית ביותר שקניתי אי פעם" ואכן, החברה צברה הפסדים.

במאי 1965 הוא השתלט על החברה, וכדרכו של באפט, הוא הצליח להפוך את החברה ולשקם אותה. הוא סגר את עסקי הטקסטיל בשנות ה-80 והשתמש בחברה ככלי לבניית אחד התאגידים המצליחים ביותר בעולם.

הסוד היה ביטוח. באפט הפך לאומן בתחום כבר בשלב מוקדם, והפך אותו למנוע הצמיחה האהוב עליו. הרי חברות ביטוח גובות פרמיות מראש ומשלמות על תביעות רק מאוחר יותר, כך שאת הכסף שנכנס הוא השקיע בחברות ואג"ח איכותיות. השיטה שלו יצרה הכנסות חוזרות בזכות חידושי פוליסות. וזה הפך אותה למייצרת מזומנים יציבה.

בניגוד לרוב המשקיעים, באפט לא הסתפק בהשקעה חלקית במניות ציבוריות אלא הוא רכש עסקים שלמים. יחד עם החבר והשותף הקרוב הוותיק שלו (והעסקי), צ’ארלי מונגר, הוא עבר מסגנון השקעת ערך הטהורה של גרהאם לסגנון משלו, כשהוא מרבה לצטט את המנטרה: "יותר טוב לקנות חברה נפלאה במחיר הוגן, מאשר חברה הוגנת במחיר נפלא."

באפט מאמין שעדיף להשקיע בחברות מצוינות עם יתרון תחרותי יציב, ניהול איכותי ותשואה גבוהה על ההון – גם אם המחיר לא הכי זול. זו גישת השקעה לטווח ארוך שמחפשת ערך אמיתי ומתמשך, לא רק מציאות זמניות. כמו רכישת החזקות עצומות בקוקה קולה בשנת 1988 ובאמריקן אקספרס ב-1991 – השקעות שהחברה מחזיקה בהן עד היום.

רוב הזמן באפט נמנע מהשקעות בטכנולוגיה…

במהלך רוב הקריירה שלו, באפט נמנע ממניות טכנולוגיה, אך ברקשייר הפתיעה כשהשקיעה באפל בשנת 2016, השקעה שהפכה מאז לאחת המצליחות ביותר בתולדות החברה.

הרעיון להשקעה לא הגיע ישירות מבאפט, אלא הוא הנחה את מנהלי ההשקעות שלו לחפש השקעה שתעמוד בכמה קריטריונים: לפחות 90% סבירות לרווחים גבוהים יותר במהלך חמש השנים הבאות, מכפיל רווח סביר (לא יותר מ-15 על סמך תחזיות הרווחים ל-12 החודשים הקרובים), ולפחות 50% סיכוי לצמיחה של 7% או יותר בשנה למשך חמש שנים לפחות. באפט בחן את אפל והתלהב ממה שראה: הנאמנות של לקוחות אפל יוצאת דופן, רווחים יציבים במיוחד, ומחיר שהיה הגיוני.

ברקשייר רכשה מניות אפל בכמה מיליארדי דולרים ב-2016, כשהמחיר (מותאם לפיצולי מניות) עמד על כ-25 דולר למניה וראתה את השווי שלה מזנק ל-200 דולר בתוך תשע שנים. באסיפת בעלי המניות שנערכה בשבוע שעבר, באפט החמיא למנכ"ל אפל טים קוק ואמר ש"טים קוק הרוויח לברקשייר הרבה יותר כסף ממה שאני אי פעם הצלחתי להרוויח."

איזה תובנות של באפט כדאי לאמץ על רקע אי הוודאות שקיימת היום בשווקים?

ראשית – סבלנות
ידוע שברקשייר יושבת כיום על 347 מיליארד דולר במזומן, בזמן שבאפט והצוות שלו מחכים להזדמנויות השקעה טובות. באפט הרי תמיד הדגיש את ערך הסבלנות עם הכסף שלך, ואמר פעם: "שוק ההון הוא מכשיר שמעביר כסף מהחסרי סבלנות לסבלניים."

שנית, אל תזלזלו ביתרונות של קרן מחקת מדדים עם עמלות נמוכות. באפט אמר פעמים רבות שבעת שניתנת ההזדמנות להפיק תועלת מהצמיחה הכללית של שוק המניות, המשקיעים בדרך כלל יראו תוצאות חיוביות בטווח הארוך.. לנוכח חוסר הוודאות של היום, כדאי לשקול הרחבת החשיפה גם מעבר ל S&P 500 –למשל למניות באירופה, יפן ושווקים מתעוררים.

שלישית, לא כדאי לפחד מהשקעות מרוכזות… כשהן נכונות.
באפט טוען מזמן שההשקעות הגדולות שלו אינן מסוכנות מעצם טבען – לא כשאתה מבין היטב את העסק, את ההנהלה ואת היתרונות התחרותיים. אמנם קשה להשיג את המשולש הקדוש הזה לבד, אבל אפשר לסמוך על כך שצוות ההשקעות של ברקשייר עושה זאת מצוין. לכן, אולי כדאי לשקול לרכוש את מניות ברקשייר מסוג B או את מניות A אם יש לכם מספיק כסף.

ולסיום, למי שמחפש עוד חוכמה מבית באפט – מומלץ לעיין במכתבים השנתיים שלו לבעלי המניות. הם דייקלילים ועמוקים בתובנות.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

The post סודות וטיפים מוורן באפט לבניית אימפריה בשווי טריליון דולר appeared first on ElitePlatforms.

]]>
אפיקי השקעות מומלצים לשנת 2025https://eliteplatforms.com/%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%a7%d7%99-%d7%94%d7%a9%d7%a7%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a9%d7%a0%d7%aa-2025/ Sun, 11 May 2025 06:04:21 +0000 https://eliteplatforms.com/?p=95643הטכנולוגיה בירידה, הזהב בעלייה – המשקיעים חוששים מהמצב בשווקים ומעדיפים להוריד סיכונים. מהם אפיקי ההשקעה המומלצים בתקופה זו?

The post אפיקי השקעות מומלצים לשנת 2025 appeared first on ElitePlatforms.

]]>

אפיקי השקעות מומלצים לשנת 2025

הטכנולוגיה בירידה, הזהב בעלייה – המשקיעים חוששים מהמצב בשווקים ומעדיפים להוריד סיכונים

השווקים שולחים למשקיעים אותות סותרים – מניות הטכנולוגיה נחלשות בעקבות עליית תשואות האג"ח וניכרת זהירות מצד משקיעים, בעוד שהזהב צבר תאוצה כבחירה בטוחה בתקופה של חוסר ודאות.

אז מה זה אומר בעצם?

קרנות סל גדולות כמו IWM ו-IVV  שעוקבות אחרי מדדים מובילים כמו ראסל 2000 ו- S&P 500 רשמו ירידות, מה שמצביע על כך שהמשקיעים מהססים. גם מגזר הטכנולוגיה מציג חולשה, עם ירידות בקרנות כמו Invesco QQQ Trust תחום השבבים (semiconductors) גם ספגו מכה, וקרנות כמו SPDR S&P Semiconductor צנחו. גם תחום האנרגיה הפגין קושי, בגלל הירידה במחירי הנפט והגז הטבעי  (בגלל אופ"ק+ שהחליטה להגדיל את תפוקת הנפט ב-411,000 חביות ליום).
לעומת זאת, הזהב דווקא פורח, במיוחד היום, החוזים העתידיים על זהב עלו ב-2.4%, וגם קרנות שמייצגות את התחום, כמו SPDR Gold Shares הפגינו עליות. גם הכסף הציג עליות על רקע הביקוש לנכסים בטוחים ובמילים פשוטות, המשקיעים פשוט מחפשים מקום רגוע יותר כשהשוק סוער.

למה זה אמור לעניין אותך?

מבחינת השקעות, המשקיעים מתלבטים בין זהירות להזדמנות. מצד אחד, תחומים כמו טכנולוגיה ואנרגיה נפגעים מהמצב הכלכלי ומהעלייה בתשואות האג"ח. מצד שני, חוסר הוודאות גורם למשקיעים לברוח לנכסים בטוחים כמו זהב שמציג עליות יפות. המגמות האלה משקפות שינוי בסדרי העדיפויות של המשקיעים שמשקפת גישה זהירה יותר בתקופות כלכליות חסרות וודאות.

בהקשר הרחב יותר, התחושות בשוק מעורבות, וזה מתבטא בתפקוד השונה של מגזרים בארה"ב. דווקא התעשייה המסורתית מראה קצת אופטימיות, מה שמצביע על יציבות יחסית של תחומים קלאסיים. במקביל, סוגיות כמו ביקוש עולמי לנפט ולחצים של אינפלציה משפיעות על הדרך בה משקיעים מתכננים את האסטרטגיה שלהם. התגובה המגוונת הזו מצביעה על כך שההתמודדות הכלכלית כיום מורכבת ודורשת זהירות רבה מצידך, כמשקיע.

איזה נכסים רלוונטיים להשקעה בסביבה כלכלית זו?

לאור הנ"ל, ניתן לזהות מגמות ברורות בשוק ההון אשר עשויות להשפיע על ביצועי סוגי נכסים שונים בטווח הקצר והבינוני. בתקופה הנוכחית, שבה משקיעים מביעים חשש מהתנודתיות בשווקים ומהשפעות אפשריות של עליית תשואות האג"ח, נכסים מסוימים, ובמיוחד מתכות יקרות, זוכות לתשומת לב גבוהה.

הזהב והכסף בולטים במיוחד כמי שעשויים לפרוח בטווח הקצר-בינוני. כנהוג בתקופות של חוסר ודאות כלכלית, משקיעים כידוע פונים לנכסים בטוחים, והזהב שמזוהה היסטורית כמקלט בטוח רושם עליות משמעותיות. גם הכסף נהנה ממעמד דומה, וההתחזקות שלו תואמת את מגמת הבריחה מהסיכון המאפיינת את המשקיעים בימים אלה. העלייה במחירי המתכות היקרות נובעת לא רק מתנודתיות בשוקי המניות, אלא גם מכך שהן נתפסים כנכסים שאינם נושאים ריבית ולכן אינם מושפעים ישירות מריבית גבוהה, מה שהופך אותן לאטרקטיביות יותר.

כדי להשקיע בזהב, אפשר לשקול את GLD – SPDR Gold  שזו  קרן סל שמבוססת על מחיר הזהב הפיזי ומהווה דרך פשוטה להיחשף לזהב או מניות של חברות כרייה כמו Newmont או Barrick Gold.

GLD – SPDR Gold Shares - גרף יומי מאת TradingView
GLD – SPDR Gold Shares - גרף יומי מאת TradingView

המגזר התעשייתי מציג יציבות מסוימת בזמן שמגזרים אחרים, ובעיקר הטכנולוגיה, סובלים מלחצים. המגזר הזה כולל חברות המתמקדות בייצור, תחבורה ותשתיות, תחומים שבהם הביקוש נשאר לרוב עקבי יותר, ולעיתים אפילו עולה כשמדינות משקיעות בפרויקטים ממשלתיים. החוסן של התעשיות הללו בא לידי ביטוי בכך שגם בתקופות של האטה בצמיחה, הן מסוגלות להציג רווחיות יחסית עקבית, דבר שבהחלט מספק בטחון.

כדי להשקיע במגזרים מסורתיים, ניתן לבחון קרנות כמו XLI – תעודת סל אמריקאית שעוקבת אחרי סקטור התעשייה ב- S&P 500 או מניות של חברות יציבות כגון Caterpillar, Honeywell, UPS

Industrial Select Sector SPDR בגרף יומי.
Industrial Select Sector SPDR בגרף יומי.

עלייה בביקוש למניות ערך

גם מניות ערך מרכזות עניין בתקופה זו. מדובר בחברות מבוססות ובעלות רווחיות מוכחת, שנחשבות ליציבות יותר בשווקים תנודתיים. משקיעים רבים נוטים לעבור אל מניות אלו כששיעורי הריבית עולים/גבוהים, משום שהן מספקות תזרים מזומנים שוטף ודיבידנדים סדירים. להבדיל מחברות צמיחה שמתומחרות בעיקר לפי תחזיות עתידיות, מניות ערך מתומחרות לפי נתונים עכשוויים ולכן הן פחות רגישות לתנודות בשוק האג"ח.

לעומת זאת, מגזרי הטכנולוגיה והאנרגיה מציגות חולשה. חברות טכנולוגיה, ובמיוחד חברות שעדיין אינן רווחיות, מתמודדות עם ירידה בביקושים של משקיעים שכאמור, מעדיפים ביטחון וסולידיות. במקביל, הירידות במחירי הנפט והגז הטבעי פוגעות במניות האנרגיה, מה שמאותת על חולשה בסקטור כולו. מגמות אלו מחדדות את המעבר של המשקיעים לנכסים סולידיים יותר.

ממה יש להיזהר?

יש להיזהר מאג"ח ארוכות טווח משום שעליית תשואות מורידה את השווי שלהן וממניות צמיחה עם מכפילים גבוהים משום שיש להן רגישות גבוהה לריבית ולתנודתיות.

לסיכום, הסביבה הכלכלית הנוכחית המאופיינת בעליית תשואות, תנודתיות גוברת בשווקים וסימני האטה יוצרת העדפה ברורה לנכסים בטוחים כמו מתכות יקרות, מגזרים תעשייתיים יציבים ומניות ערך. וכל עוד תנאי השוק הנוכחיים נמשכים, הם עשויים להמשיך לתפקד טוב ולזכות בהעדפה של משקיעים בטווח הקצר והבינוני.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

הצטרפו אלינו היום ותתחילו להנות ממערכת מסחר עצמאי בבורסה הטובה בעולם עם עמלות המסחר האטרקטיביות
בישראל.

0 – דמי ניהול.
0 – דמי החזקה.
0 – דמי טיפול בדיבידנד.

רק 1 סנט למניה, מינימום $1 לעסקה.

The post אפיקי השקעות מומלצים לשנת 2025 appeared first on ElitePlatforms.

]]>